טיפים ורעיונות לעיצוב וקישוט שולחן החג

הכלל החשוב ביותר בסידור שולחן הוא אחידות. ברגע שהפריטים מסודרים בצורה עקבית, השולחן נראה מסודר ומרשים, לכן גם אם לא כל הכלים זהים, עדיף לסדרם בסדר עוקב

ישנם מספר כללי ברזל חשובים עוד לפני שמתחילים לסדר ולארגן:
• הכלל החשוב ביותר בסידור שולחן הוא אחידות. ברגע שהפריטים מסודרים בצורה עקבית, השולחן נראה מסודר ומרשים, לכן גם אם לא כל הכלים זהים, עדיף לסדרם בסדר עוקב.

• קישוט השולחן צריך להיות בהתאם לפריטים שיש לנו בבית, ובהתאם לסוג הארוחה.

• השולחן צריך להיראות מרשים כבר ממבט ראשון, וכל מה שצריך לשם כך הוא מעט יצירתיות.

• פרחים יכולים ליצור הרמוניה ומקוריות, רוגע וצבעוניות משלימה. זר גדול עם גוון אחד דומיננטי יכול להיות מונח באמצע השולחן, ובכך להוסיף למרכזיות ולפוקוס שלו. ניתן להשתמש בפרחים גם כחלק בלתי נפרד של עיצוב המנות ולפזרם בנפרד לכל סועד.

• נרות לאורך השולחן יכולים להשוות אוירה רומנטית ביתית וחמימה, כאלמנט קישוט מרכזי.

• ניגודיות בעיצוב יכולה ליצור עניין ומתח עיצובי. שילוב של כלים מעוגלים ושקופים עם נרות בתוך קוביות מרובעות, או שילוב של צלחות מרובעות המרמזות על השפעה מהמזרח הרחוק, עם עלים טבעיים בעלי קוים רכים ומעוגלים, יכולים ליצור שולחן מקורי וייחודי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר