טיפים לבחירה ורכישה מוצלחת של דגים טריים

כאשר קונים דגים טריים יש לבדוק את הדג מכמה היבטים:

1. עיניים – עיני הדג צריכות להיות מלאות ותפוחות, לחות וצלולות. דג שעיניו שקועות, עכורות ומצומקות, הוא דג שיש להימנע מרכישתו.
2. זימים – הזימים צריכים להיות נקיים, בצבע אדום חזק, ללא גוונים אפורים וללא סימני ריר.
3. עור – העור צריך להיות מבריק ולח, לא מצומק ומיובש. הגוונים וכתמי הצבע צריכים להיות ברורים.
4. בשר הדג – בנגיעה בגוף הדג בחלקו החיצוני, הוא צריך להיות מוצק וחלק ללא גבשושיות.
5. ריח – לדגים טריים ריח ייחודי וחזק מאוד. יש להימנע מדג שהריח שלו אינו ריח טרי. המקום הטוב ביותר לבדוק את טריות הדג באמצעות הריח, הוא בחלק הפנימי של הבטן.

זיו ראובני הינו סמנכ”ל תפעול בחברת דגי תנובה.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה