טירמיסו כשר לפסח

מרכיבים:6 ביצים מופרדות כוס של סוכר וניל3 כפות אבקת סוכרחצי קילוגרם גבינת מסקרפונה150 גרם אגוזים מסוכרים טחוניםחצי כוס אבקת קקאו חצי חבילת עוגיות ייוחצי כוס תמצית נס קפה ביתי (או אספרסו)2 כפות ברנדי אופן ההכנה:מקציפים את החלבונים עד ליצירת קצף יציב.בקערה נוספת מקציפים את החלמונים והסוכר ומקציפים למשך 3-4 דקות עד שהתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את גבינת המסקרפונה לחלבונים ומערבבים עם סוכר לבן וסוכר הוניל.מוסיפים את תערובת החלבונים וחלמונים ומערבבים בתנועות קיפול.טובלים את עוגיות היין בתערובת האספרסו (קפה) והברנדי.מחלקים את התערובת ל-3 חלקים. שני חלקים משאירים בצד. לחלק השלישי מוסיפים קקאו עד שהתערובת הופכת חומה בהירה.מרפדים את תחתית התבנית בעוגיות היין הרטובות ויוצקים מעל את התערובת הלבנה הראשונה. מעל זה יוצרים שכבה דקה של אגוזים מסוכרים טחונים.מעל האגוזים מוסיפים את השכבה החומה ומעליה עוד שכבת אגוזים קצוצים.בעזרת שקית זילוף יוצרים מעין קונוסים קטנים (לתוך השקית זילוף מכניסים את תערובת הלבנה שנשמרה מבעוד מועד).לבסוף מכניסים למקרר עד לייצוב מלא.

מרכיבים:
6 ביצים מופרדות
כוס של סוכר וניל
3 כפות אבקת סוכר
חצי קילוגרם גבינת מסקרפונה
150 גרם אגוזים מסוכרים טחונים
חצי כוס אבקת קקאו
חצי חבילת עוגיות ייו
חצי כוס תמצית נס קפה ביתי (או אספרסו)
2 כפות ברנדי

אופן ההכנה:
מקציפים את החלבונים עד ליצירת קצף יציב.
בקערה נוספת מקציפים את החלמונים והסוכר ומקציפים למשך 3-4 דקות עד שהתערובת תפוחה ובהירה.
מוסיפים את גבינת המסקרפונה לחלבונים ומערבבים עם סוכר לבן וסוכר הוניל.
מוסיפים את תערובת החלבונים וחלמונים ומערבבים בתנועות קיפול.
טובלים את עוגיות היין בתערובת האספרסו (קפה) והברנדי.
מחלקים את התערובת ל-3 חלקים. שני חלקים משאירים בצד. לחלק השלישי מוסיפים קקאו עד שהתערובת הופכת חומה בהירה.
מרפדים את תחתית התבנית בעוגיות היין הרטובות ויוצקים מעל את התערובת הלבנה הראשונה.
מעל זה יוצרים שכבה דקה של אגוזים מסוכרים טחונים.
מעל האגוזים מוסיפים את השכבה החומה ומעליה עוד שכבת אגוזים קצוצים.
בעזרת שקית זילוף יוצרים מעין קונוסים קטנים (לתוך השקית זילוף מכניסים את תערובת הלבנה שנשמרה מבעוד מועד).
לבסוף מכניסים למקרר עד לייצוב מלא.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר