fbpx

טירמיסו – עוגת גבינה איטלקית ללא אפייה

אפשר לומר על טירמיסו הרבה דברים: הוא טעים ואהוב, רק חבל שדיאטטי הוא לא. מסתבר שהסוד הוא בהחלפת גבינת המסקרפונה בגבינת ריקוטה ושמנת צמחית 5% שומן בלבד
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

אפשר לומר על טירמיסו הרבה דברים: הוא טעים ואהוב, רק חבל שדיאטטי הוא לא. מסתבר שהסוד הוא בהחלפת גבינת המסקרפונה בגבינת ריקוטה ושמנת צמחית 5% שומן בלבד

מצרכים להכנת 4 מנות:
1/3 כוס שמנת צמחית 5% שומן של אלפרו
130 גרם גבינת ריקוטה
גביע מעדן סויה וניל של אלפרו
2 כוסות אספרסו
1 כף אמרטו
1/2 חבילה של עוגיות בישקוטים
2 גר' אבקת אגראו אבקת ג'לטין
לקישוט המנה: אבקת קקאו, פטל וגרגירי יער

אופן ההכנה:
מוסיפים לאט תוך כדי ערבוב את אבקת האגר/ ג'לטין אל תוך השמנת הצמחית 5% שומן של אלפרו, עד שהיא נמסה ומתקבל מרקם אחיד.
מערבבים את גבינת הריקוטה עם מעדן הווניל של אלפרו ומוסיפים את הבלילה אל תוך תערובת השמנת.
מסדרים את עוגיות הבישקוטים במגש גדול.
מערבבים את האספרסו עם אמרטו, ויוצקים את תערובת הנוזלים מעל לבישקוטים.
מניחים את המגש עם הבישקוטים לספוג את הנוזלים.
מניחים בתבנית שכבה אחת של הביסקוטים הספוגים ויוצקים מעל שכבה של תערובת השמנת.
חוזרים על הפעולה ליצירת כמה שכבות של בישקוטים ושמנת.
מסיימים בשכבה של תערובת השמנת. 
מניחים את הטירמיסו במקרר למשך כמה שעות.
לפני ההגשה זורים מעל שכבה של אבקת קקאו.
מקשטים עם פטל וגרגרי יער אדומים.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר