מצרכים ל-6 סועדים
למסקרפונה
2 חלמונים
70 גרם סוכר
300 גרם גבינת מסקרפונה
200 גרם שמנת חמוצה להקצפה
למחית התותים
200 גרם תותים
2 כפות מים קרים
2 כפות אבקת סוכר
2 כפות מיץ לימון
למילוי
12 בישקוטים
300 גרם תותים
לקישוט
קמצוץ פיסטוק
אופן ההכנה
הכנת מחית התותים
הכניסו את כל הרכיבים לבלנדר וערבבו אותם עד קבלת מרקם מחית.
הכנת המילוי
הניחו את הבישקוטים בצלחת וכסו אותם במחית התותים למשך 5 דקות.
שטפו את התותים וחתכו אותם (אפשר להשאיר 3-4 חתיכות תות עבור הקישוט מלמעלה).
הכנת קרם מסקרפונה
טרפו בקערה את החלמונים עם סוכר עד שנפחם יוכפל. הוסיפו את גבינת המסקרפונה.
המשיכו לטרוף עד קבלת צורה אחידה.
הקציפו את השמנת החמוצה.
הוסיפו אותה בעדינות לקערת החלמונים וגבינת המסקרפונה, תוך כדי טריפה מתמדת.
הניחו בצד.
הרכבת הקינוח
אם השארתם כמה חתיכות תות, הניחו אותן בבסיס כוס הזכוכית.
הכניסו את הבישקוטים לתוך הכוס (בשלב זה הם צריכים לקבל צורה של עוגת ספוג).
כסו אותם עם שכבה של קרם מסקרפונה (אפשר להשתמש בכף או בשקית זילוף).
הניחו בכוס שכבה של תותים חתוכים.
מעליה מרחו שכבה נוספת של עוגת ספוג.
מעליה שכבה של קרם מסקרפונה.
מעליה עוד קצת מילוי – כך עד שתמלאו את הכוס.
השכבה העליונה צריכה להיות שכבת קרם.
מעליה אפשר לפזר כמה תותים וקצת מילוי.
שימו את הכוס במקרר לשעתיים.
פזרו פיסטוקים קלופים וחתוכים.
מתכונים נוספים בדף הפייסבוק של החברה