מצרכים:
500 גרם גבינת מסקרפונה (או שמנת)
200 גרם אבקת סוכר
5 חלמונים
2 כפות ליקר אמרטו
500 מ"ל שמנת מתוקה
1 כפית תמצית וניל
ביסקוטים
אבקת אספרסו או נס קפה – בטמפרטורת מקרר
אופן ההכנה:
מקציפים את החלמונים במיקסר במהירות בינונית כ-3 דקות.
מוסיפים מחצית מאבקת הסוכר (100 גרם) וממשיכים להקציף במהירות גבוהה כ-5 דקות, עד שהחלמונים משנים צבע לצהבהב והתערובת מכפילה את גובהה.
מורידים למהירות בינונית ומוסיפים תוך כדי ערבול כף אחת אמרטו וכפית תמצית וניל.
ממשיכים להקציף עוד מספר שניות.
מעבירים את התערובת לקערה ומוסיפים את גבינת המסקרפונה.
טורפים עד לקבלת מרקם חלק.
שמים בצד.
מעבירים לקערה את השמנת ואת מחצית אבקת הסוכר שנותרה (100 גרם).
מפעילים את המיקסר במהירות בינונית עד לקבלת מרקם קטיפתי.
מעבירים למהירות גבוהה לכמה שניות, עד לקבלת קצפת עמידה.
מוסיפים את הקצפת שנוצרה לקערה הראשונה, ובתנועות קיפול עדינה מאחדים את כל המרכיבים למרקם חלק.
שמים בצד.
מכינים כוס אספרסו או נס קפה ומקררים.
מערבבים כף אמרטו עם הנוזל הקר.
טובלים את הביסקוטים טבילה קצרה בכוס האספרסו או הנס קפה, ומניחים בתבנית, בצורה זהה ובלי רווחים.
יוצקים בעדינות את התערובת שהכנו ומיישרים גובה.
מניחים שורה נוספת של ביסקוטים, יוצקים מעל את התערובת הנותרת ומיישרים גובה.
מכניסים למקרר ליום שלם.
מגישים את הטירמיסו קר.
לפני ההגשה מומלץ לפזר אבקת קקאו מעל השכבה העליונה.