טכנולוגיית היי-טק חודרת לתהליכי הייצור של יין ומשפרת את האיכות

טכנולוגיית היי-טק מתחילה לחדור לתהליכי הייצור של יין.
היקב Vineyard 29 שבעמק נאפה שבקליפורניה שכר לצורך כך את שירותיו של ד”ר פיליפ מלקה הצרפתי, שהתקין חיישנים מיוחדים במיכלי היין כדי לבדוק בכל זמן נתון את כמות המים שביין, שעל פיה ניתן לתכנן את היקף ההשקייה בכרמים.

נוסף לכך הותקנה מערכת Tanknet המקשרת בין תרמוסטטים המותקנים במיכלים לבין תוכנה אינטרנטית השולטת בתסיסה ובהבשלה.

כמו כן התקין מלקה מתקן הקרוי titrator הבודק כמעט כל מרכיב אפשרי ביין, מרמת הסולפור ועד ל- PH. כתוצאה מפעולות אלה משתפר היין באופן מתמיד, וזוהי גם הסיבה, שנכון להיום כבר מותקנות מערכות Tanknet ביותר מ- 80 יקבים.

הקונספט העומד מאחורי תהליכים אלה הוא שיפור עכשווי של היין הנמצא בתהליך תסיסה ביקבים, והטמעת תהליכי שיפור בכרמים לקראת הבציר של השנה שלאחר מכן.

התייחסות TRENDS: היין הפך למשקה האלכוהולי הנמצא בתהליך צמיחה הגדול ביותר, כאשר הצרכנים מחפשים יין איכותי יותר במחירים סבירים. התהליך המואץ של חדירת יינות משובחים יותר נמשך זה למעלה מעשרים שנים, כאשר גם בישראל, מתפתחים סוגי יין חדשים הזוכים גם להכרה בינלאומית.


פורסם ב- TRENDS – ידיעון מקוון למגמות שיווקיות חדשות
www.trnds-news.com






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה