fbpx

טלה קונפי עם תפו"א ורטטוי

מצרכים ל-4 סועדיםקונפי טלה1 צוואר טלה במשקל 1.2 קג'1 ליטר שמן זית2 צרור טימיןחצי ראש שוםמלח ופלפלרוטב טלהחצי קג' עצמות טלה מהצוואר20 גרם שמן1 בצל2 גזרים2 כפות רסק עגבניות 4 שיני שוםתפוח אדמה4 תפוחי אדמה גדולים600 גר' חמאהמלח ופלפלרטטוי1 זוקיני1 פלפל אדום1 פלפל צהובחצי חציל1 בצלחצי כוס שמן זיתפרורי לחם עשבי תיבולחצי צרור פטרוזיליה100 גרם פרורי לחם4 שיני שוםחצי צרור כוסברהמלח ופלפלאופן ההכנה קונפי טלה1. לעצם את צוואר הטלה שיהיה נקי מעצמות ולקשור אותו כמו רולדה2. לשים בסיר את שמן הזית, טימין, שום מלח ופלפל3. להכניס את הטלה ולבשל על אש קטנה כ- 6 שעותאופן הכנה רוטב טלה1. בסיר קטן עם שמן זית וחמאה להשחים את עצמות הטלה2. להוסיף את הגזר, הבצל, השום, רסק העגבניות לכסות במים כ- 3 כוסות3. לבשל על אש קטנה כשעתיים ולסנן4. לתבל במלח ופלפלאופן הכנה תפוח אדמה קונפי בחמאה מזוקקת1. לזקק את החמאה כך שיצאו ממנה כל הנוזלים2. לחתוך את תפוחי האדמה למלבנים3. לשים בסיר קטן את החמאה המזוקקת עם תפוחי האדמה, מלח ופלפל ולבשל על אש קטנה כשעה וחציאופן הכנה רטטוי1. לחתוך את כל המצרכים לקוביות קטנות2. להקפיץ במחבת עם שמן זית מלח ופלפל כל אחד מהירקות לחוד3. לבסוף לערבב את כל הירקות ולתבלאופן הכנה פרורי לחם עם עשבי תיבול1. לטחון את הפטרוזיליה, הכוסברה, השום ופרורי הלחם עד לקבל פרורי לחם בצבע ירוקהגשה1. להוציא את קונפי הטלה מהשמן ולחתוך ל-42. לגלגל אותו בפירורי לחם ולהכניס לתנור לחום של 1800 ל- 5 דקות3. על 4 צלחות לסדר את תפוח האדמה, רטטוי רוטב טלה וקונפי טלה
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

מצרכים ל-4 סועדים
קונפי טלה
1 צוואר טלה במשקל 1.2 קג'
1 ליטר שמן זית
2 צרור טימין
חצי ראש שום
מלח ופלפל
רוטב טלה
חצי קג' עצמות טלה מהצוואר
20 גרם שמן
1 בצל
2 גזרים
2 כפות רסק עגבניות
4 שיני שום
תפוח אדמה
4 תפוחי אדמה גדולים
600 גר' חמאה
מלח ופלפל
רטטוי
1 זוקיני
1 פלפל אדום
1 פלפל צהוב
חצי חציל
1 בצל
חצי כוס שמן זית
פרורי לחם עשבי תיבול
חצי צרור פטרוזיליה
100 גרם פרורי לחם
4 שיני שום
חצי צרור כוסברה
מלח ופלפל

אופן ההכנה קונפי טלה
1. לעצם את צוואר הטלה שיהיה נקי מעצמות ולקשור אותו כמו רולדה
2. לשים בסיר את שמן הזית, טימין, שום מלח ופלפל
3. להכניס את הטלה ולבשל על אש קטנה כ- 6 שעות

אופן הכנה רוטב טלה
1. בסיר קטן עם שמן זית וחמאה להשחים את עצמות הטלה
2. להוסיף את הגזר, הבצל, השום, רסק העגבניות לכסות במים כ- 3 כוסות
3. לבשל על אש קטנה כשעתיים ולסנן
4. לתבל במלח ופלפל

אופן הכנה תפוח אדמה קונפי בחמאה מזוקקת
1. לזקק את החמאה כך שיצאו ממנה כל הנוזלים
2. לחתוך את תפוחי האדמה למלבנים
3. לשים בסיר קטן את החמאה המזוקקת עם תפוחי האדמה, מלח ופלפל ולבשל על אש קטנה כשעה וחצי

אופן הכנה רטטוי
1. לחתוך את כל המצרכים לקוביות קטנות
2. להקפיץ במחבת עם שמן זית מלח ופלפל כל אחד מהירקות לחוד
3. לבסוף לערבב את כל הירקות ולתבל

אופן הכנה פרורי לחם עם עשבי תיבול
1. לטחון את הפטרוזיליה, הכוסברה, השום ופרורי הלחם עד לקבל פרורי לחם בצבע ירוק

הגשה
1. להוציא את קונפי הטלה מהשמן ולחתוך ל-4
2. לגלגל אותו בפירורי לחם ולהכניס לתנור לחום של 1800 ל- 5 דקות
3. על 4 צלחות לסדר את תפוח האדמה, רטטוי רוטב טלה וקונפי טלה

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר