טלה קונפי עם תפוחי אדמה ורטטוי

מצרכים ל-4 סועדיםקונפי טלה1 צוואר טלה במשקל 1.2 קג'1 ליטר שמן זית2 צרור טימיןחצי ראש שוםמלח ופלפלרוטב לטלהחצי קג' עצמות טלה מהצוואר20 גר' שמן1 בצל2 גזרים2 כפות רסק עגבניות4 שיני שוםתפוח אדמה4 תפוחי אדמה גדולים600 גר' חמאהמלח ופלפלרטטוי1 זוקיני1 פלפל אדום1 פלפל צהובחצי חציל1 בצלחצי כוס שמן זיתפרורי לחם עשבי תיבולחצי צרור פטרוזיליה100 גר' פרורי לחם4 שיני שוםחצי צרור כוסברהמלח ופלפלאופן ההכנה קונפי טלה1. לנקות את צוואר הטלה מעצמות ולקשור אותו כמו רולדה2. לשים בסיר את שמן הזית, טימין, שום מלח ופלפל3. להכניס את הטלה ולבשל על אש קטנה כ- 6 שעותרוטב טלה1. בסיר קטן עם שמן זית וחמאה להשחים את עצמות הטלה2. להוסיף את הגזר, הבצל, השום, רסק העגבניות ולכסות במים כ- 3 כוסות3. לבשל על אש קטנה כשעתיים ולסנן4. לתבל במלח ופלפלתפוח אדמה קונפי בחמאה מזוקקת1. לזקק את החמאה כך שיצאו ממנה כל הנוזלים2. לחתוך את תפוחי האדמה למלבנים3. לשים בסיר קטן את החמאה המזוקקת עם תפוחי האדמה, מלח ופלפל ולבשל על אש קטנה כשעה וחצירטטוי1. לחתוך את כל המצרכים לקוביות קטנות2. להקפיץ במחבת עם שמן זית מלח ופלפל כל אחד מהירקות לחוד3. לבסוף לערבב את כל הירקות ולתבלפרורי לחם עם עשבי תיבול1. לטחון את הפטרוזיליה, הכוסברה, השום ופרורי הלחם עד לקבל פרורי לחם בצבע ירוקהגשה1. להוציא את קונפי הטלה מהשמן ולחתוך ל-42. לגלגל אותו בפירורי לחם ולהכניס לתנור לחום של 1800 ל-5 דקות3. על 4 צלחות לסדר את תפוח האדמה, רטטוי רוטב טלה וקונפי טלה

מצרכים ל-4 סועדים

קונפי טלה
1 צוואר טלה במשקל 1.2 קג'
1 ליטר שמן זית
2 צרור טימין
חצי ראש שום
מלח ופלפל
רוטב לטלה
חצי קג' עצמות טלה מהצוואר
20 גר' שמן
1 בצל
2 גזרים
2 כפות רסק עגבניות
4 שיני שום

תפוח אדמה
4 תפוחי אדמה גדולים
600 גר' חמאה
מלח ופלפל

רטטוי
1 זוקיני
1 פלפל אדום
1 פלפל צהוב
חצי חציל
1 בצל
חצי כוס שמן זית

פרורי לחם עשבי תיבול
חצי צרור פטרוזיליה
100 גר' פרורי לחם
4 שיני שום
חצי צרור כוסברה
מלח ופלפל

אופן ההכנה

קונפי טלה
1. לנקות את צוואר הטלה מעצמות ולקשור אותו כמו רולדה

2. לשים בסיר את שמן הזית, טימין, שום מלח ופלפל

3. להכניס את הטלה ולבשל על אש קטנה כ- 6 שעות

רוטב טלה
1. בסיר קטן עם שמן זית וחמאה להשחים את עצמות הטלה

2. להוסיף את הגזר, הבצל, השום, רסק העגבניות ולכסות במים כ- 3 כוסות

3. לבשל על אש קטנה כשעתיים ולסנן

4. לתבל במלח ופלפל

תפוח אדמה קונפי בחמאה מזוקקת
1. לזקק את החמאה כך שיצאו ממנה כל הנוזלים

2. לחתוך את תפוחי האדמה למלבנים

3. לשים בסיר קטן את החמאה המזוקקת עם תפוחי האדמה, מלח ופלפל ולבשל על אש קטנה כשעה וחצי

רטטוי
1. לחתוך את כל המצרכים לקוביות קטנות

2. להקפיץ במחבת עם שמן זית מלח ופלפל כל אחד מהירקות לחוד

3. לבסוף לערבב את כל הירקות ולתבל

פרורי לחם עם עשבי תיבול
1. לטחון את הפטרוזיליה, הכוסברה, השום ופרורי הלחם עד לקבל פרורי לחם בצבע ירוק

הגשה
1. להוציא את קונפי הטלה מהשמן ולחתוך ל-4

2. לגלגל אותו בפירורי לחם ולהכניס לתנור לחום של 1800 ל-5 דקות

3. על 4 צלחות לסדר את תפוח האדמה, רטטוי רוטב טלה וקונפי טלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר