טעם של ילדות – שמנת שוקולד

חומרים:400 מ"ל שמנת חמוצה200 מ"ל לבן או גיל100 גרם שוקולד מריר מומסכפית תמצית ונילאופן ההכנה:מערבבים את השמנת והלבן ומחממים במיקרו כדקה.לא להיבהל מהחימום: הכוונה היא שהמסה לא תהיה מאוד קרה לפני שהיא פוגשת את השוקולד המומס.הסיבה לכך היא שכאשר השוקולד החם פוגש מסה קרה, נוצר שוק טמפרטורה ואז השוקולד לא מתערבב באופן חלק עם המסה הקרה, אלא מתפרק לגרגירים קטנים, והמרקם בפה הוא מרקם של חול.במקום לחמם במיקרו ניתן להוציא את השמנת והלבן מהמקרר כ– 20 דקות לפני ההכנה.מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים טוב טוב.מוסיפים את תמצית הוניל, והטעם מושלם.לשמור במקרר בכלי סגור.גיוונים אפשריים למנה המוכנה:200 גרם פקאנים מסוכריםאו 100 גרם מחית נוגט

חומרים:
400 מ"ל שמנת חמוצה
200 מ"ל לבן או גיל
100 גרם שוקולד מריר מומס
כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:
מערבבים את השמנת והלבן ומחממים במיקרו כדקה.
לא להיבהל מהחימום: הכוונה היא שהמסה לא תהיה מאוד קרה לפני שהיא פוגשת את השוקולד המומס.
הסיבה לכך היא שכאשר השוקולד החם פוגש מסה קרה, נוצר שוק טמפרטורה ואז השוקולד לא מתערבב באופן חלק עם המסה הקרה, אלא מתפרק לגרגירים קטנים, והמרקם בפה הוא מרקם של חול.
במקום לחמם במיקרו ניתן להוציא את השמנת והלבן מהמקרר כ– 20 דקות לפני ההכנה.
מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים טוב טוב.
מוסיפים את תמצית הוניל, והטעם מושלם.
לשמור במקרר בכלי סגור.

גיוונים אפשריים למנה המוכנה:
200 גרם פקאנים מסוכרים
או 100 גרם מחית נוגט

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר