טעמים חדשים מהטבע בצימוקי עגבניות, טרגון ובזיליקום

במשתלות חישתיל מפתחים בחלקות גידול מיוחדות צמחי תבלין עם טעמים חדשים ומפתיעים מהטבע, שמעשירים את האפשרויות לשימוש במוצרים וחומרי גלם טריים במטבח. כל זאת בדרכים טבעיות בלבד, ללא שימוש בהנדסה גנטית

במשתלות חישתיל מפתחים בחלקות גידול מיוחדות צמחי תבלין עם טעמים חדשים ומפתיעים מהטבע, שמעשירים את האפשרויות לשימוש במוצרים וחומרי גלם טריים במטבח. כל זאת בדרכים טבעיות בלבד, ללא שימוש בהנדסה גנטית.

בין הזנים שפותחו:
אורגנו הוט אנד ספייסי המשלב את טעם האורגנו עם צ'ילי חריף.
טרגון ארבע העונות, בעל טעם טרגון משופר ו"חלק" ללא הסיומת המרה האופיינית. את עליו ניתן לקטוף גם בעונת החורף.
מנטה שוויצרית עם טעם לימוני מעט חריף ומרענן, זו המנטה בעלת ארומה חזקה ביותר שפותחה במשתלות.
מנטה שוקולד בעל טעם עדין יותר וארומת שוקולד מושכת.

למטבח האיטלקי פותחו בזיל פסטו המשדרג ומשביח את טעמו של רוטב הפסטו.
בזיל מג'ק מאונטיין, המתאפיין בעלים בעלי טעם מוגבר, ארומה חזקה ועשירה היוצרת טעם "ארוך" שנמשך לאחר האכילה.
עץ הבזיל – שבשונה מזני בזיל מקוריים המתפתחים כשיחים, הזן מתפתח לעץ בונסאי המאפשר לגדל את הבזיל לאורך כל השנה.

זן נוסף שפותח בחישתיל הן עגבניות צימוק, בעלות פתחי אוורור בקליפתן המאפשרות לעגבניה לאדות נוזלים ולהבשיל כצימוק מבלי להירקב בדומה לענבים. הייבוש נעשה בטבעיות ללא חומרים משמרים וכך נשמרות התכונות והתועלות הבריאותיות שיש בעגבנייה וגם טעם יוצא דופן ומשובח.


מידע על צמחי הנוי והתבלין של חישתיל, מתכונים ושימושים לבישום וברפואה הטבעית באתר www.hishtil.co.il

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר