fbpx

טפינה – תבשיל תרד לראש השנה

מצרכים (ל 8 סועדים)1/2 1 קג' עלי תרד שטופים ונקיים150 גר' גרגרי חומוס (להשרות כיממה במים)150 גר' שעועית לבנה (להשרות כיממה במים)1 קג' בשר בקר (עדיף חזה ומעט שומן) חתוך ל2-3 חתיכות גדולות6 שיני שום – מקולפות ופרוסותמלח (לפי הטעם)1 כפית פפריקה מתוקהשמןאופן ההכנהלחלוט את התרד כדקה במים רותחים ומיד להעביר למים קרים.לסחוט את העלים היטב ולקצוץ גס. לשפוך לסיר, עם תחתית עבה, 3 כפות שמן, להוסיף מיד את השום והתרד ולבשל כשעה (עד שהתרד משנה את הצבע לירוק כהה-שחור ) להוסיף את שאר המצרכים ולכסות במים. להביא לרתיחה אחת ולהנמיך את האש. לבשל בין 18-20 שעות.ניתן לבשל בסיר לבישול איטי או על פלטת שבת. ניתן להוסיף ביצים שלמות (כמו לחמין).
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

מצרכים (ל 8 סועדים)
1/2 1 קג' עלי תרד שטופים ונקיים
150 גר' גרגרי חומוס (להשרות כיממה במים)
150 גר' שעועית לבנה (להשרות כיממה במים)
1 קג' בשר בקר (עדיף חזה ומעט שומן) חתוך ל2-3 חתיכות גדולות
6 שיני שום – מקולפות ופרוסות
מלח (לפי הטעם)
1 כפית פפריקה מתוקה
שמן

אופן ההכנה
לחלוט את התרד כדקה במים רותחים ומיד להעביר למים קרים.

לסחוט את העלים היטב ולקצוץ גס. לשפוך לסיר, עם תחתית עבה, 3 כפות שמן, להוסיף מיד את השום והתרד ולבשל כשעה (עד שהתרד משנה את הצבע לירוק כהה-שחור ) להוסיף את שאר המצרכים ולכסות במים. להביא לרתיחה אחת ולהנמיך את האש. לבשל בין 18-20 שעות.

ניתן לבשל בסיר לבישול איטי או על פלטת שבת. ניתן להוסיף ביצים שלמות (כמו לחמין).








Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר