ממרח חזרת
חומרים:
1/2 ק"ג גבינת עיזים רכה
1 כף חזרת סמיכה
1 כף קרם-פרש
1 כף שמן עגבניות מיובשות
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
מערבבים יחד את כל החומרים.
(יש לוודא שהממרח סמיך ובעל טעם חזק של חזרת).
מעבירים למקרר לקירור.
ריבת בצל עם דבש ורוזמרין
חומרים:
2 ק"ג בצל אדום
200-250 מ"ל חומץ בן-יין (אדום)
300 גר' סוכר
50 גר' חמוציות מיובשות
2 כפות דבש
מלח, פלפל
מספר ענפי רוזמרין
3 כפות שמן-זית
אופן ההכנה:
מקלפים את הבצל וחותכים לפרוסות דקות מאוד.
מחממים שמן בסיר ומכניסים פנימה בצלים, סוכר וחומץ.
מבשלים ובוחשים מדי-פעם.
כאשר הבצלים מתרככים ומזדגגים, מוסיפים לסיר סוכר, חמוציות ורוזמרין.
מוסיפים קמצוץ מלח ופלפל וממשיכים לבשל עד שהתבשיל מסמיך.
מורידים מהאש ומשהים לקירור.
הרכבת המנה:
ממלאים טרטלטים מוכנים בגבינת עיזים,מעליה ממרח-חזרת, ומעל ריבת-בצל לקישוט.
השפיות אגניישקה קרנגליצקה ואגתה וויידה מרשת מסעדות העילית קרנגליצי בוורשה. מנחות סדנת היכרות עם המטבח הפולני בבית הספר תדמור