טרטר בר ים בשמן זית עם סלט ים תיכוני

שף דוד ביטון מציע עבור יצרנית שמן הזית "משק אחיה", מתכון למנה קלה להכנה ויפה המוסיפה צבעוניות לשולחן ומהווה חגיגת טבע אמיתית

מוסיפים שמן זית, עירית, טימין, מיץ ליים, וקורט מלח ופלפל שחור. מוסיפים פנימה את פרוסות הדג ומערבבים. צילום ענת פייזר

מצרכים לכ-4 מנות

240 גרם דג בר ים טרי ללא עור וללא אדרות

20 גרם שמן זית קורנייקי כמו של משק אחיה

4 מלפפון מיני

2 עגבניות מגי קצוצות ללא קליפה וגרעינים

4 צנוניות חתוכות לקוביות

4 פרחי כרובית

1 בצל סגול

1/2 לימון

1 כף עירית קצוצה

מעט עלי טימין

קורט מלח

קורט פלפל שחור

מיץ מליים אחד

1 כף שומשום קלוי

שף דוד ביטון. צילום ענת פייזר

אופן ההכנה

פורסים את הדג לפרוסות דקות בצורת חיתוך של סשימי.

במחבת ללא שמן קולים את השומשום עד הזהבה קלה.

חותכים את הירקות לפרוסות דקות, כולל את הלימון והבצל הסגול.

מערבבים את הירקות בקערת נירוסטה.

מוסיפים שמן זית, עירית, טימין, מיץ ליים, וקורט מלח ופלפל שחור.

מוסיפים פנימה את פרוסות הדג ומערבבים.

הגשה

מסדרים בצלחת הגשה פרוסות דג וסלט.

יוצקים כף ממיצי הירקות.

מפזרים את השומשום הקלוי מעל ומגישים.

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה