מרכיבים:
200 גרם פילה דג לבן נקי מעור ועצמות (דניס, ברמונדי, פלמידה לבנה)
2-3 כפות גרגירי רימון לפי הטעם
2 כפות עלי נענע, קצוצים
4 כפות שמן זית משובח
1 יח. שאלוט קצוץ (או חצי בצל אדום קטן)
1 יח. גביע יוגורט סמיך
מיץ מלימון אחד
מלח דק
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
קוצצים את הדג לקוביות בערך בגודל חצי ס"מ
מערבבים בקערה עם השמן, הרימונים, השאלוט והנענע.
ושומרים בקירור עד להגשה (רצוי לא יותר משעה-שעתיים).
סמוך להגשה מוסיפים את הלימון, המלח והפלפל לפי הטעם
מניחים על הצלחות כף גדושה של יוגורט.
מניחים על היוגורט כף גדושה של הטרטר ומגישים מייד.
לפרזנטציה מרשימה וחגיגית אפשר לעצב את הטרטר לתבנית עגולה (רינג).
ניתן לשלב רכז רימונים קנוי (זמין ברוב המרכולים) בתיבול הטרטר או לקישוט.
המטבח של גרציא הוקם לפני שנה וחצי בקיבוץ העוגן ע"י מיכל גרציאני, בעלת קייטרינג גרציא. לאחרונה נפתחה גם Grazia Deli ברמת השרון, המציעה אוכל, מעדנים וקונדיטוריה מתוצרת גרציא.
גרציא, קיבוץ העוגן, 09-8943942, א-ה 07:30-20:00, ו' – 07:30-15:00, שבת – 15:00-09:00