טרטר דג ים ומלון בוינגרט קונפי עגבניות ועלי רשאד

 

חומרים ל-4 סועדים
1 דג אינטיאס או טרחון במשקל של 700 גרם – לבקש ממוכר הדגים לפלט ולנקות מעור ועצמות.
1 מלון בשל מתוק מקולף ונקי מגרעינים
חופן עלי רשאד טריים
מלח ופלפל לבן טחון

לויניגרט
2 עגבניות חצי בשלות חצי ירוקות
1 כוס שמן זית איכותי
1 שן שום שלמה
מלח פלפל לבן

אופן ההכנה לויניגרט
להכניס לסיר בינוני את העגבניות חתוכות לרבעים להוסיף את שמן הזית השום ומעט מלח ופלפל, להביא את הנוזלים לרתיחה ולבשל על אש נמוכה במשך 20 דקות.

להוריד מהאש ולצנן.

כשהעגבניות מתקררות, לטחון את התערובת בבלנדר עד לקבלת ויניגרט אחיד להוסיף מעט לימון מלח ופלפל לפי הטעם.

אופן הכנת המנה
את פילה הדג לחתוך לקוביות של 1/2 ס"מ על 1/2 ס"מ ולהעביר לקערת ערבוב.

לחתוך כמות זהה של קוביות מלון ולהעביר לקערה יחד עם הדג.
להוסיף לקערה כ-4 כפות מוינגרט העגבניות, קורט מלח וקורט פלפל ולערבב בעדינות.

להעביר את הטרטר ל-4 צלחות הגשה.

ניתן לסדר על גבי הצלחת בעזרת פורמה עגולה לקשט עם שאריות הויניגרט וזילוף עדין של שמן זית, לפזר מעל הטרטר את עלי הרשאד ולהגיש מיד

אופציה נוספת להגיש בכוס מרטיני רחבה, לפזר מעל הטרטר את עלי הרשאד ולהגיש מיד






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה