החומרים לשתי מנות
קישוא מאודה פרוס לפרוסות דקות
2 כפות מיץ לימון
2 כפות שמן זית
מלח גס
מעט גבינת פטה מגוררת
חופן עלי נענע קצוצים
חופן עלי זעתר קצוצים
2 כפות בורגול מושרה במים (כשעתיים)
עגבניה חלוטה חתוכה לקוביות קטנות
100 גרם טונה אדומה טריה חתוכה לקוביות קטנות
לקישוט – נבטי צנונית
אופן ההכנה
מערבבים יחד את קוביות הטונה, העגבניה, הבורגול, הנענע, הזעתר, כף שמן זית ומיץ הלימון ומטבלים במלח גס לפי הטעם.
מסדרים בתוך רינג (טבעת) על כל צלחת שכבת פרוסות קישוא.
על פרוסות הקישוא מפזרים מעט גבינת פטה.
עורמים את טרטר הטונה בתוך הרינג ומקשטים בנבטי צנונית או עלים ירוקים אחרים.
מוסיפים מעל מיץ לימון ושמן זית ומגישים.