מצרכים:
3 גרם אבקת ג'לטין
1 כוס מיץ אבטיח טבעי (לסחוט במסחטת מיצים)
½ אבטיח, חתוך לפרוסות בעובי 1 ס"מ רוחב 3 ס"מ ואורך 6 ס"מ
400 גרם פילה "ילו טייל" נקי מעצמות, חתוך לקוביות של 0.5 ס"מ
מלח ופלפל שחור
1 כף זרעי כוסברה
שמן זית
2 כפות בזיליקום חתוך לרצועות דקות
למשרה:
5 כפות דבש
2 כפות סויה
1 כף וורצ'סטרשיר
1 כף שמן שומשום
להגשה:
עלי בזיליקום שלמים
הוראות הכנה:
זורים את הג'לטין על מעט ממיץ האבטיח ומחממים בעדינות עד להמסה מלאה. מאחדים עם יתרת מיצי האבטיח ויוצקים על מגש לצינון.
מערבבים את כל מרכיבי המשרה ומוסיפים את האבטיח הפרוס. משרים למשך 10 דקות. במקביל מתבלים את קוביות הדג במלח, פלפל, זרעי כוסברה ,שמן זית ובזיליקום חתוך.
מספיגים את האבטיח מעודפי המשרה ומסדרים על כל מלבן אבטיח מעט מטרטר הדג.
הגשה:
חותכים מנוזל האבטיח הקרוש רצועות מלבניות של 3 ס"מ על 5 ס"מ ומגלגלים עם עלי הבזיליקום הטריים. מניחים על הטרטר ומגישים.
ממתכוני ירדן וינטאג' של יקבי רמת הגולן – פסטיבל בינלאומי ליין וגורמה 2007