טרין ישראלי קייצי

החציל הוא ירק אצילי, שטעמיו מתאימים לכל עדה. מגוון אפשרויות הבישול בחציל גדול, וטעמו העשיר והבשרני תורם רבות לכל מאכל. לפניכם מנה קלה, פשוטה ודיאטטית שתסייע לעבור את חג השבועות, בטעמים חדים ועשירים

מצרכים:
1 תבנית אינגליש קייק
3-4 חצילים פרוסים דק לאורכם
4 גמבות קלויות ומקולפות
2 כפות פסטו או בזיליקום טרי
500 גרם גבינה לבנה 5% (הגבינה מסוננת-לילה ביריעת בד במקרר)
3-4 כפות שמן
מלח, פלפל

אופן ההכנה:
קולים את החצילים בתנור עם מעט שמן מלח ופלפל (עדיפות לגריל או מחבת פסים, בכדי לייצור פסים על החציל).
מערבבים הגבינה עם הפסטו ליצירת גבינה ארומטית טעימה.

להרכבת הטריןף
מניחים את פרוסות החציל בתבנית, כשחצי מהפרוסה בפנים וחצי בחוץ עד שיכסו את כל תוך התבנית.
יוצקים מחצית מכמות הגבינה עד חצי גובה התבנית.
מניחים מעל ולאורך את הפלפלים הקלויים.
מוסיפים את שארית הגבינה עד קצה גובה התבנית,
מכסים עם שארית החציל, ומכסים את שכבת הגבינה כולה.
עוטפים בניילון נצמד ומניחים בקירור למספר שעות.
פורסים לפרוסות ומגישים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר