טריקולד מוס אישי

מתכון של עדי דב עבור חברת כרמית לטריקולד מוס אישי שהטוב ביותר הוא לאכול אותו בשניים ונהנים מהצבעים ומהטעמים

לתערובת השוקולד הלבן שהתקררה מוסיפים שמנת מוקצפת בתנועות קיפול. חוזרים על הפעולות עם שוקולד חלב ואחר כך עם שוקולד מריר. צילום גלי איתן

חומרים ל-6 צנצנות

למוס שוקולד לבן

6 גר' דפי ג׳לטין

100 מ״ל חלב

2 חלמונים

30 גרם סוכר לבן

180 גרם שוקולד כמו אגו לבן

275 מ״ל שמנת מתוקה

למוס שוקולד חלב

6 גר' דפי ג׳לטין

100 מ״ל חלב

2 חלמונים

30 גרם סוכר לבן

180 גרם שוקולד חלב

275 מ״ל שמנת מתוקה

למוס שוקולד מריר

6 גר' דפי ג׳לטין

100 מ״ל חלב

2 חלמונים

30 גרם סוכר לבן

180 גרם שוקולד כמו אגו מריר 60% מוצקי קקאו

275 מ״ל שמנת מתוקה

צילום גלי איתן
צילום גלי איתן

אופן ההכנה

משרים את דפי הג׳לטין במים קרים עד ריכוכם.

במקביל מחממים חלב בסיר.

בקערה נפרדת מערבבים חלמונים וסוכר.

כשהחלב רותח יוצקים חלק ממנו על החלמונים ומערבבים היטב.

את החלמונים מחזירים לסיר החלב וממשיכים לערבב על אש נמוכה עד להסמכה של התערובת.

מוסיפים לסיר את דפי הג׳לטין המרוככים ומערבבים עד להמסתם.

מסירים מהאש.

יוצקים את תערובת החלב והחלמונים על השוקולד הלבן.

מערבבים עד להמסתו המוחלטת.

מעבירים את תערובת השוקולד לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומפעילים על מהירות נמוכה כדי לקרר את התערובת.

במקביל מקציפים את השמנת המתוקה.

כאשר תערובת השוקולד התקררה מוסיפים לה את השמנת המוקצפת בתנועות קיפול.

חוזרים על אותן פעולות עם שוקולד חלב תחילה ואחר כך עם שוקולד מריר.

בעזרת שק זילוף מזלפים את המוס לתוך צנצנת אישית עד כשליש מהגובה.

מעבירים למקרר או למקפיא.

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה