טריקולד

לתבנית קוטר 24 בצורת לב או ל-5 תבניות אישיות (ניתן להכין בכל צורה שהיא) חומרים לגאנש שוקולד מריר:250 גר' שוקולד מריר250 מ"ל שמנת מתוקהחומרים למוס שוקולד חלב:250 מ"ל שמנת מתוקה 100 גר' שוקולד חלב1/3 כף ג'לטין ¼ כוס מיםחומרים למוס שוקולד לבן:250 מ"ל שמנת מתוקה 125 גר' שוקולד לבן ½ 1 כף ג'לטין+ 1/3 כוס מיםאופן הכנת גאנש שוקולד:מחממים עד לסף רתיחה את השמנת המתוקה, שופכים את השמנת המתוקה לקערת השוקולד המריר. משהים 2 דקות ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה. מצננים לטמפרטורת החדר ומקציפים לקרם. מורחים על בסיס עוגה. מעבירים למקרר עד להתייצבות.אופן הכנת מוס שוקולד חלב: משרים במים קרים 1/3 כף ג'לטין שטוחה עם ¼ כוס מים. מחממים ½ מכמות השמנת המתוקה עד לסף רתיחה. שופכים על שוקולד החלב שבקערה הנפרדת ומשהים 2 דקות. מערבבים בעזרת מטרפה ידנית עד להומוגניות. מחממים את הג'לטין המושרה עד להמסה ומשלבים אותו בתערובת. מצננים לטמפרטורת החדר. מקציפים שמנת מתוקה לקציפה רכה ולא יציבה.מקפלים את התערובת ההומוגנית של השוקולד והג'לטין עם השמנת שהקצפנו, ויוצרים מוס חלק. מוזגים לתבנית מעל קרם השוקולד המריר, ושוב מעבירים למקרר עד להתייצבות המוס.אופן הכנת מוס שוקולד לבן: אותו התהליך כפי שהכנו את מוס שוקולד החלב, רק שהפעם נשרה 1/2 כף שטוחה ג'לטין ב-1/3 כוס מים, ונשתמש בכמות של 125 גר' בלבד של שוקולד לבן. מורחים את המוס הלבן מעל מוס שוקולד החלב. רשת שמו הקונדיטוריה, www.shemo.co.il

לתבנית קוטר 24 בצורת לב או ל-5 תבניות אישיות (ניתן להכין בכל צורה שהיא)

חומרים לגאנש שוקולד מריר:
250 גר' שוקולד מריר
250 מ"ל שמנת מתוקה

חומרים למוס שוקולד חלב:
250 מ"ל שמנת מתוקה
100 גר' שוקולד חלב
1/3 כף ג'לטין
¼ כוס מים

חומרים למוס שוקולד לבן:
250 מ"ל שמנת מתוקה
125 גר' שוקולד לבן
½ 1 כף ג'לטין+ 1/3 כוס מים

אופן הכנת גאנש שוקולד:
מחממים עד לסף רתיחה את השמנת המתוקה,
שופכים את השמנת המתוקה לקערת השוקולד המריר.
משהים 2 דקות ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה.
מצננים לטמפרטורת החדר ומקציפים לקרם.
 מורחים על בסיס עוגה.
מעבירים למקרר עד להתייצבות.

אופן הכנת מוס שוקולד חלב:
משרים במים קרים 1/3 כף ג'לטין שטוחה עם ¼ כוס מים.
מחממים ½ מכמות השמנת המתוקה עד לסף רתיחה.
שופכים על שוקולד החלב שבקערה הנפרדת ומשהים 2 דקות.
מערבבים בעזרת מטרפה ידנית עד להומוגניות.
מחממים את הג'לטין המושרה עד להמסה ומשלבים אותו בתערובת.
מצננים לטמפרטורת החדר.
מקציפים שמנת מתוקה לקציפה רכה ולא יציבה.
מקפלים את התערובת ההומוגנית של השוקולד והג'לטין עם השמנת שהקצפנו, ויוצרים מוס חלק.
מוזגים לתבנית מעל קרם השוקולד המריר, ושוב מעבירים למקרר עד להתייצבות המוס.

אופן הכנת מוס שוקולד לבן:
אותו התהליך כפי שהכנו את מוס שוקולד החלב, רק שהפעם נשרה 1/2 כף שטוחה ג'לטין ב-1/3 כוס מים, ונשתמש בכמות של 125 גר' בלבד של שוקולד לבן.
מורחים את המוס הלבן מעל מוס שוקולד החלב.

רשת שמו הקונדיטוריה, www.shemo.co.il

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר