יוגורט, תותים וקוביות שרדונה

 

מתכון לשתי מנות
זמן הכנה: כשעה וחצי

חומרים:
2 גביעי יוגורט טרה (ביו)
10 קוביות ג’לי שרדונה
5 תותים חתוכים לרבעים
פקק תמצית ווניל
כפית סוכר חום

אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את היוגורט, תמצית וניל והסוכר.
יוצקים את התערובת לשתי כוסות זכוכית.
מניחים מעל היוגורט את רבעי התותים (10 יחידות למנה).
מניחים מעל התותים את קוביות השרדונה ומגישים.

קוביות שרדונה:
ניתן להשתמש בג’לי מוכן או בג’לטין
קוביות מג’לי מוכן
חומרים:

חצי כוס יין שרדונה
שקית ג’לי מוכן (עדיף אננס)
אופן ההכנה:
מכינים את הג’לי לפי הוראות ההכנה, כאשר במקום רבע מכמות המים מוסיפים יין שרדונה.
מעבירים לתבנית קוביות קרח.
מצננים ל- 45 דקות.
חוצים כל “קוביית ג’לי” לשניים ומוסיפים למתכון.

קוביות מאבקת ג’לטין
חומרים:
חצי כוס יין שרדונה
חצי שקית אבקת ג’לטין (1/2 7 גר’ סה”כ)
שליש כוס מים
אופן ההכנה:
ממיסים את הג’לטין במים.
מערבבים היטב ומניחים למשך כרבע שעה.
מחממים את נוזל הג’לטין על להבה נמוכה עד שהנוזל הופך לדליל (ללא גושים) – אין להרתיח את הנוזל.
מקררים קלות ומוסיפים את הנוזל לשרדונה.
מערבבים היטב.
מעבירים לתבנית קוביות קרח ומצננים ל- 45 דקות.
חוצים כל “קוביית ג’לטין” לשניים ומוסיפים למתכון.

המלצת השף:
להשרות את התותים עם מעט סוכר וקלבדוס.
במקום התותים אפשר להשתמש בתאנים טריות.
ניתן להשתמש ביין אדום, רצוי מרלו, אם מכינים ג’לי תות.

ערכים תזונתיים:
אנרגיה – כ- 160 קק”ל למנה
שומן – כ- 4.5 גרם למנה
סידן – כ- 150 מ”ג סידן למנה (15% מהקצובה היומית למבוגר)






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה