יומולדת שלוש לנתיב היין. האורח: יקב יפו

בחנות יש מגוון מעניין של יינות ישראלים ויינות יבוא, קוניאק משובח, ליקרים מעניינים, וכהילים כאלה ואחרים
חנויות יין זו ברכה, שיהיו כמה שיותר – והכי חשוב: שייתנו תשובות מקצועיות ויידעו לשחות בחומר. בנתיב היין בטירת הכרמל שבמבואות חיפה, יש כאלה

חנויות יין זו ברכה, שיהיו כמה שיותר – והכי חשוב: שייתנו תשובות מקצועיות ויידעו לשחות בחומר. בנתיב היין  בטירת הכרמל שבמבואות חיפה, יש כאלה, ולמה שלא יהיו אם בעלי החנות הם "ניצן מותגי מזון", שמביאים חוץ מיין  גם את החריף החריף – טבסקו, זה שמקפיץ לכמה אנשים את הפיוז. בחנות יש מגוון מעניין של יינות ישראלים ויינות יבוא, קוניאק משובח, ליקרים מעניינים, וכהילים כאלה ואחרים. כמובן שיש גם טבסקו, כולל מיקס מוכן לבלאדי מרי, שאני משתמשת בו לתבלן תפוחי אדמה ומרק עגבניות.

תומר לוי, המשווק של יקב יפו, הגיע לנתיב היין כדי להטעים ממגוון יינות היקב
תומר לוי, המשווק של יקב יפו, הגיע לנתיב היין כדי להטעים ממגוון יינות היקב. צילום איילת קרבצקי

ביום הולדת שלוש לחנות הגיע תומר לוי, המשווק של יקב יפו – שעל אף שמו ממוקם דווקא בעמק האלה, והטעים אותנו ממגוון יינות היקב, שאכן הוקם ביפו על ידי אן ומשה צלניקר – היא בת למשפחת ייננים מאלזס, והוא ישראלי שבא ללמוד פיזיותרפיה ונדבק בחיידק היין. כיום שוכן היקב במושב נווה מיכאל (רוגלית), ועושה את היין שלו מענבים הגדלים בהרי יהודה ועמק האלה. היקב מקפיד להיות יקב עם טרואר אחיד, והדבר ניכר ביינות ששומרים על אחידות מאז הקמתו.

ליקב יפו יש ארבע סדרות, וכולן מופקות מאותם ענבים מהרי יהודה ועמק האלה
ליקב יפו יש ארבע סדרות, וכולן מופקות מאותם ענבים מהרי יהודה ועמק האלה. צילום איילת קרבצקי

כיום היינן הוא סטפן צלניקר, הבן וממשיך הדרך, שמשלב את שורשיו הצרפתיים ולימודיו שם, עם תפיסת יינות העולם החדש. ליקב יש ארבע סדרות, וכולן מופקות מאותם ענבים מהרי יהודה ועמק האלה: SAUVAGE – הסדרה הקלילה יותר, HOMMAGE – סדרה עם יינות מיושנים קלות, IMAGE – סדרת-על עם יינות מורכבים יותר, כבדים יותר וציועדים לשמירה לאורך זמן, ו- HERITAGE – יין הדגל שנמכר רק בדיוטי פרי.

2014 HERITAGE מוצלח מאוד: 60% קברנה סוביניון, 40% סירה, 18 חודשים בחביות, הניבו יין עשיר בריח של פרי בשל ובטעמי שוקולד עמוקים, עם סיומת ארוכה מאוד
60% קברנה סוביניון, 40% סירה, 18 חודשים בחביות, הניבו יין עשיר בריח של פרי בשל ובטעמי שוקולד עמוקים, עם סיומת ארוכה מאוד. צילום איילת קרבצקי

מהיינות ששתיתי אהבתי מאוד את הגוורצטרמינר ואת השרדונה, שהיו עשויים על פי הספר; מאוד נכונים ונקיים בטעמים, בלי שטויות. האדומים שהוטעמו היו כבדים מאוד, מלאי עץ, ומבחינתי הם יכולים להיפתח בעוד שנתיים. אלו יינות חורף אמיתיים, עשירים מאוד, ומתאימים לאוכל חורפי כבד. דווקא יין הדגל 2014 HERITAGE היה מוצלח מאוד: 60% קברנה סוביניון, 40% סירה, 18 חודשים בחביות, הניבו יין עשיר בריח של פרי בשל ובטעמי שוקולד עמוקים, עם סיומת ארוכה מאוד.

אז תקפצו לחנות החמודה הזאת ברחוב מוצקין 13 בטירת הכרמל, ויקב יפו עושה אחלה יין – שווה לרכוש

תגובה אחת

  1. כל שחסר עכשיו זה כתבה בנושא יין שנכתבת על ידי הגברת יושבת הראש אודליה בנאי ותא כתבי היין השלים מיקצה ראשון של הצהרת כוונות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר