יין לפסח תשפ"ב 2022: ארבע כוסות וגם יותר

יקב היוצר הינו מאלה שמציעים לקראת החג מארזים מעוצבים מסדרות שונות הכוללים כוסות ופותחן ובמגוון מחירים. צילום איל קרן
לקראת חג הפסח מוציאים היקבים לשוק בצירים חדשים של יינות קיימים וגם יינות חדשים, הכול עבור הצריכה המוגברת בחג או כמתנה למארחים. הנה חלק קטן מההיצע הגדול – היינות כשרים לפסח. חג שמח!

לבנים

עד 50 ₪

יקב רקנאטי – יונתן לבן 2021

צילום עומרי מירון

דבר היקב: סדרת יונתן מהווה שילוב אופטימלי של אזורי גידול נבחרים ועשיית יין אלגנטית ומוקפדת במכלי נירוסטה מבוקרי טמפרטורה, על מנת לשמר רעננות ולבטא ארומות פרי טהורות. היין מורכב מענבי שרדונה וקולומבר, ומציג מאפיינים עדינים ורעננים של פרחים לבנים, תפוח ירוק ופירות טרופיים. המחיר 39 ₪.

50-100 ₪

יקב אסף – פינו גרי 2021 

דבר היקב: עשוי מענבי פינו גרי מכרם שמיר שבמרכז רמת הגולן. אלכוהול 12.5%. פינו גרי אפרפר בוהק, צבעו וטעמיו עמוקים ומסקרנים, גוף היין קליל. יין מינרלי עדין המתאפיין בניחוחות פרי מבושם – תפוח, ליצ'י, אפרסק לבן, מנגו והדרים. המחיר 98 ₪.

דרום מבית יתיר – דרום לבן 2021

צילום איל קרן

דבר היקב: יין לבן יבש המופק מ-100% ענבי סוביניון בלאן מהכרמים במצפה רמון ורמת ערד. תסס במכלי נירוסטה והתבגר במשך 4 חודשים במכלי בטון. יין לבן אלגנטי, צבע זהוב מבריק, ריח פירותי ומעט עשבוני. בעל טעמים פירותיים, רענן עסיסי, שטעמי הפרי המובהקים שלו שומרים על איפוק ורעננות. אלכוהול 12%. המחיר 80 ₪.

יקב דלתון – פומה בלאן אסטייט 2021

צילום אורי גרון

דבר היקב: עשוי מענבי סוביניון בלאן מכרם אלקוש, כרם ספסופה, כרם בן זמרה וכרם תל פארס. כל חלקה נבצרה ידנית ותססה בנפרד כדי לשמר את האיכות הארומטית והחומצות הרגישות לחמצן. חלק בתסיסה ספונטנית בחביות אלון צרפתי 225 ליטר ויישון על השמרים 6 חודשים לקבלת ניחוח עשן עדין, חלק תסיסה קרה במיכלי נירוסטה לקבלת יין ארומטי מאוד עם גוף קל יחסית. לאחר התבגרות המרכיבים נעשה הבלנד הסופי. באף ניחוחות ליצ'י, מלון ומעט אשכולית מאוזנים על ידי ניחוח מעושן קל מהחבית. בפה יין מעוגל עם חמיצות מאוזנת עדינה ושפע טעמי פירות. המחיר 65 ₪.

יקב דלתון – עלמה לבן 2021

צילום אורי גרון

דבר היקב: יין מינרלי, מורכב ויבש. 45% ויונייה מכרם תל פארס, 25% קולומברד מכרם כפר קיש, 15% גרנאש בלאן מכרם תל פארס, 15% שנין בלאן מכרם נטור. תסיסה אלכוהולית של ענבי כל חלקה בנפרד. ויונייה וגרנאש בלאן בחביות אלון שנין בלאן ופרנץ' קולומברד תסיסה קרה יחסית במיכלי נירוסטה לשמירת רעננות הפרי וארומטיות פרחונית. לאחר תסיסה ו-4 חודשי התיישנות עורבב הבלנד ליין אחיד. יין ארומטי מאוד, נדיב ורענן. 13% אלכוהול. המחיר 79 ₪.

יקב מונטארו איטליה – מונטארו אורבייטו Montaro Orvieto

יין לבן יבש מזני פרוקאינו, ורדלו וגרטצ'ואזור, מאורבייטו, אומבריה. עבר סחיטה עדינה ותסיסה במכלי נירוסטה מבוקרי טמפרטורה. יין ארומטי בעל אופי צעיר ורענן, ניחוחות של תפוח עץ טרי, קליפת לימון ופריחה. כשר. המחיר: 55 ₪.

יקב טוליפ – ווייט פרנק

דבר היקב: בלנד ייחודי של קברנה פרנק מכרם מטע (גובה 700 מטר), וסוביניון בלאן מפלאטו דלתון (גובה 850 מטר). הענבים נבצרו בבציר ידני ומוינו בקפידה בכניסה ליקב. הקברנה פרנק נסחט על הקליפות במגע קל וקצר, לקבלת צבע מינימלי וכדי להשאיר את הטעמים האופייניים לזן. שני הזנים הותססו בנפרד בהתססה לבנה קלאסית ב- 13 – 14 מעלות, כאשר תסיסתו של הקברנה פרנק נעצרה בקירור עמוק על מנת לשמר מתיקות עדינה ביין. התוצאה: ארומה – מי ורדים, פריחת הדרים ותות שדה; טעם –  פירות יער טריים, פטל ודומדמניות, סיומת – עשבונית ומרעננת. 12% אלכוהול. המחיר 79 ₪.

יקב רמת הגולן – גמלא בלנקו 2020

דבר היקב: זו הפעם הראשונה שהיקב מייצר יין זה. בלנד לבן המורכב מענבי סוביניון בלאן מכרמים בצפון רמת הגולן, וענבי מוסקט קנלי מכרמים בדרום רמת הגולן. מציג מאפיינים ארומטיים מאוד של פג'ויה, הדרים, פרחים ותבלין. בלנד בעל גוף בינוני וקל מאוד לשתייה. 13.5%. המחיר 59 ₪.

יקב רמת הגולן – ירדן פינו גרי 2020

דבר היקב: יין לבן יבש, שהופק בכמויות קטנות מאוד מענבי פינו גרי הגדלים בשני כרמים בצפון רמת הגולן. כחצי מהיין תסס בחביות עץ אלון גדולות, והוא מציג ניחוחות מענגים של תפוחים, פיג'ויה, מלון ודומדמניות, יחד עם מאפיינים ארומטיים של מינרלים, ג'ינג'ר מיובש ופרחים. גוף בינוני וחמיצות טובה, מלא טעם ומרענן. 13.5% אלכוהול. המחיר 76 ₪.

יקב כרמי בת שלמה – סוביניון בלאן 2020

דבר היקב: עשוי 100% ענבי סוביניון בלאן שנבצרו ידנית, נסחטו בעדינות, והותססו בקור במיכלי בטון נומבלוט בצורת ביצה במשך 5 חודשים, מה שאפשר ליין תנועה טבעית ואווריריות המקנות לו תערובת נעימה של טעמים, ניחוחות ומרקם. התוצאה: יין באיכות גבוהה עם תערובת ארומה וטעמים עשבית וטרופית, ומסגרת חומצית חזקה. אלכוהול 13.1%. מחיר בקבוק 750 מ"ל – 90 ₪. מארז  12 בקבוקי 375 מ"ל- 600 ₪.

יקב מאיה – מארה ווייט 2021

דבר היקב: יין זה הינו שילוב ייחודי בין ענבי מרסן מבקעת הנדיב, וענבי פרנץ' קולומבר מכרם שוני בבנימינה, היוצר יין לבן בעל אופי ישראלי-ים תיכוני מובהק. כל זן נבצר ותסס בנפרד, כדי לבטא את מלוא האופי הזני הייחודי שלו. לאחר סיום התסיסה המשיך היין להתיישן כבלנד מוגמר על השמרים 4 חודשים נוספים. ארומה – פרי עץ לבן, מינרליות, עשבוניות, גוף – קל, סיומת – חמצמצה ופריכה. אלכוהול 11.5%. המחיר 79 ₪.

הסקוטית מבית ישרקו – פטי שאבלי דומיין לה שאטיון

דבר היבואנית: פטי שאבלי דומיין לה שאטיון כשר לפסח מיקב קריסטוף פאטריס בצרפת. יין שאבלי יבש, עשוי 100% ענבי שרדונה מכרמים בני 45 ויותר על אדמת חמר וגיר. תסיסה קרה ומבוקרת, אחריה עבר היין התבגרות במכלי נירוסטה על השמרים 6 חודשים עד תום התסיסה. בסיומה עבר ייצוב בקור עז וביקבוק. התוצאה: יין פירותי קלאסי מאוד. צבעו זהב חיוור עם נגיעות בגוון כסף יפה. האף פירותי, עשיר מאוד בארומות הדרים. הטעם מאוזן ומעניק תחושה מלאה, יחד עם רעננות ובסופו של דבר מעודן. המחיר 99 ₪.

מעל 100 ₪

יקב אלכסנדר – סדרת הורים ליזה שרדונה 2021 

צילום איל קרן

דבר היקב: ליזה שרדונה מסדרת היינות הלבנים הנקראים על שם אשתו של אלכסנדר ז"ל (הורי הבעלים ויינן היקב יורם שלום), הינו יין על טהרת ענבי שרדונה מכרם ותיק בן 28 שנים הנטוע בכרם בן זמרה שבגליל העליון, בגובה 870 מטר. יבול ענבים נמוך, משטר מים קפדני וכורם מסור לעבודתו, העניקו לענבים שילוב מוצלח של ריחות וטעמים. ליין צבע זהב בהיר. טעמו חד, ארוך ומענג, משולב בחמיצות מעודנת וטעמי פרי בשלים, יין רענן ואלגנטי. תווית היין: הכתר הינו פרט מתליון שרשרת השייך לאוסף התכשיטים הטוניסאים מבית אלכסנדר. המחיר 130 ₪.

יקב הר אודם – אלפסי white 2019  

צילום נמרוד כהן נימכו

דבר היקב: יין לבן שמיוצר מבלנד של 40% שרדונה, 30% ריזלינג, 30% ויוניה שהתיישנו בחביות אלון צרפתיות במשך 10 חודשים. הענבים הגיעו  מכרמי המשפחה בצפון הגולן, בעמק הבכא מתחת להר החרמונית. ליין צבע ירוק בהיר עם נגיעה של זהב. אף עוצמתי של פרחים לבנים ומעט יסמין. בטעם מורגשים אגס, דבש ומינרליות של אבן גיר. גוף בינוני ופריך, עם סיומת ארוכה. המחיר 190 ₪.

הסקוטית מבית ישרקו – שאבלי דומיין לה שאטיון

דבר היבואנית: שאבלי של דומיין לה שאטיון מצרפת כשר לפסח. עשוי מ- 100% ענבי שרדונה מכרמים בני 45 ויותר בשאבלי. לאחר הבציר נמעכו הענבים והמיץ רורר במכלי נירוסטה. עם תום התסיסה היין שהה על משקעיו 6 חודשים, ואז עבר הצללה וביקבוק. לשאבלי גוון זהוב, מלא ארומות ועשיר מאוד בניחוחות של פרחים לבנים והדרים. הסיומת עשירה וארוכה. המחיר 120 ₪.

יקב אפק – שרדונה מנרה 2019

דבר היקב: אפריטיף מינרלי-פירותי ארומטי ורענן. מיוצר מענבי שרדונה מרכס מנרה בגליל העליון. היין תסס והתבגר 240 יום בעץ צרפתי ב- 14 מעלות, ואז הועבר למכלי נירוסטה ובוקבק. צבע לימוני בוהק. אף רענן וארומטי, עתיר ריחות הדרים – אשכולית ופומלות, אליהם מתלווים ניחוחות מפתיעים של יסמין עדין. בפה שמנוני, טעמי ליים שממשיכים את האף ותה ירוק, והכול בעטיפה טרופית עדינה, 13% אלכוהול, המחיר 120 ₪.

יקב היוצר – אוטר ווייט

דבר היקב: יין מסדרת הפרמיום. בלנד של ויונייה ורוסאן, התיישן 21 חודשים בחבית עץ אלון, 13.4% אלכוהול. יין רענן בעל גוף עוצמתי. המחיר 180 ₪.

רוזה

עד 50 ₪

יקב טפרברג – אימפרשן רוזה 2021

צילום איל קרן

דבר היקב: עשוי 55% ענבי ברברה ו- 45% גרנאש נואר מכרם עמק אילון, שהגיעו ליקב בשעות בוקר מוקדמות. לאחר ריסוק עדין, השריה וסחיטה, בוצעה תסיסה אלכוהולית במשך 25 ימים ב- 13 מעלות, כדי לייצר יין עדין ולשמר את ארומות הענבים. היין לא עבר תסיסה מלולאקטית כדי לשמור על רעננות ופריכות, ולאחר ייצובו נבחר הבלנד הסופי. זהו יין ססגוני ומלא חן, מלווה בפרי הדר ופרחוניות יפה ותיבול עדין. יין יבש, בעל חמיצות צעירה ורעננה ונוכחות פרי צעיר. 11.3% אלכוהול. המחיר 45 ₪.

יקב רמת הגולן – גולן רוזה 2021

דבר היקב: היין מיוצר מענבי טמפרניו ומעט פינו נואר הגדלים בכרמי היקב ברמת הגולן. זו הפעם הראשונה ליצירת גולן רוזה, שמציג מאפיינים ארומטיים של תות שדה, אפרסק, אבטיח ואשכולית, לצד רמזים לפרחים רעננים. יין בעל גוון צבע רוזה בהיר, רענן ומהנה לשתייה. 11.5% אלכוהול. המחיר 43 ₪.

50-100 ₪

דרום מבית יתיר – דרום רוזה 2021

צילום איל קרן

דבר היקב: יין רוזה יבש המופק מ- 34% גרנאש, 33% זינפנדל ו33% מוסקט אדום מהכרמים בדרום הרי יהודה ורמת ערד. היין תסס והתבגר במכלי נירוסטה במשך 4 חודשים. רוזה אלגנטי ורוד בהיר. ריחו מזכיר תות שדה ופריחת ורדים. טעמים פירותיים מובהקים, רעננים, מאוזנים ומעט חמצמצים, השומרים על איפוק ורעננות. אלכוהול 11.5%. המחיר 80 ₪.

יקב ויתקין – מסע ישראלי ורוד 2021

דבר היקב: המהדורה ה-18 של היין. מבוסס על גרנאש נואר (מעל 90%) עם מעט טמפרניו וסירה. הגרנאש נואר מכרם בהדליית גביע ללא כל השקיה, הטמפרניו והסירה מכרם במרום הגליל. בציר מוקדם יחסית לשימור רעננות טבעית וארומות פרי טרי. התקבל יין בעל 12% אלכוהול וחומציות טבעית נהדרת. סחיטה ישירה ועדינה של אשכולות הענבים עם הגיעם ליקב הפיקה יבול מיץ נמוך ושמירת טעמים מדויקים וצבע אלגנטי. תסיסה קרה ואיטית במכלי נירוסטה מבוקרי טמפרטורה לשימור המרכיבים הארומטיים במלואם. לאחר מספר חודשים על השמרים שולבו מרכיבי היין, שהועבר למילוי לאחר ייצוב קצר וסינון לשמירת רעננותו ואיכותו. ליין צבע ורוד-סלמון עדין מאוד. ארומות עוצמתיות של תות שדה טרי, אשכולית ורודה, אפרסקים ופרחוניות. בפה איזון בין רעננות וחדות של פרי הדר ועושר של פרי אדום טרי. סיומת רעננה ונעימה. המחיר  75 ₪.

יקב תבור – eco רוזה 2021

דבר היקב: עשוי 100% ענבי ברברה מכרם למרגלות תל פארס במרכז רמת הגולן בגובה 600 מטר. מבטא את הכבוד לכרמים ולמהפכה האקולוגית אותה החל היקב לפני עשור. בציר ענבי הברברה נעשה באופן ידני ומוקפד על מנת לשלוט בצבע, במיצוי הטעמים וחשיפה לחמצן. ליין צבע מעודן, טעמים מינרליים, חדות ומורכבות. המחיר 85 ₪.

יקב רקנאטי – רוזה 2021

צילום עומרי מירון

דבר היקב: רוזה זה הינו בלנד של ענבי סירה ופטיט סירה מכרמים נבחרים ברמת הגולן. היין מנגיש שפע ניחוחות תות שדה, דובדבן ושזיף, עם חומציות רעננה המהדהדת ברקע ואיזון הרמוני של טעמים. המחיר 79 ₪.

יקב רמת הגולן – ירדן רוזה 2021

דבר היקב: רוזה יבש המיוצר מענבי טינטה קאו מבכרם גשור בדרום רמת הגולן. הענבים שנבצרו ידנית ועברו סחיטה של אשכולות שלמים, העניקו ליין צבע ורוד מעודן וארומות רעננות. מציג מאפיינים ארומטיים של תות שדה ואשכולית אדומה, לצד פריחת וורדים ותבלינים. זהו יין רוזה יבש, בעל גוף בינוני, רענן, מלא טעם ומהנה לשתייה. 13% אלכוהול. המחיר 95 ₪.

יקב כרמי בת שלמה – רוזה 2021

דבר היקב: הופק מ- 100% ענבי גרנאש בשיטה המסורתית לייצור רוזה. הענבים שגודלו בכוונה לייצור יין זה נבצרו ידנית מוקדם למדי כדי לשמור על רמות החומציות הגבוהות, וליצירת גוון אפרסק בהיר. עבר תסיסה קרה במשך 6 חודשים במיכלי נירוסטה, עד קבלת רוזה יבש עם ניחוחות פרחוניים עדינים וטעמי הדרים שהופכים לטעם פירותי עדין ומרענן. אלכוהול 11.5%. המחיר 90 ₪.

יקב טוסר איטליה – פרימו V פרוסקו רוזה

דבר היבואן חברת שקד: עשוי 85% ענבי גלרה, 15% פינו נואר. DOC פרוסקו, ונטו איטליה. יוצר בשיטת שרמט המקובלת בייצור יינות פרוסקו. השריה קצרה של ענבי הפינו נואר על הקליפות, ותסיסה אלכוהולית של הענבים הלבנים והאדומים ביחד במכלי נירוסטה מבוקרי טמפרטורה. תסיסה שנייה בוצעה במכל סגור לקבלת בעבוע טבעי עדין. יין בגוון ורוד חיוור, וניחוחות רעננים של פריחת ורדים ופרי טרי. בעבוע עדין, עם מתיקות טבעית עדינה מאוד וחמיצות מאוזנת. כשר. המחיר 60 ₪.

אדומים

עד 50 ₪

צילום איל קרן

יקב כרמל – Private collection בלנד היינן 2020

דבר היקב: יין אדום יבש המורכב מ-5 זנים שגדלים באופן מיטבי באקלים הארץ ישראלי: פטי ורדו, מרסלאן, קריניאן, ארגמן וטנאט. הענבים תססו במכלי נירוסטה במשך שבועיים. לאחר הסחיטה היין התיישן מספר חודשים במרתפי היקב במגע עם עץ אלון. יין מאוזן ומאופיין בארומות של פרי אדום הנותן תחושה מתקתקה וחמצמצה, עם נגיעות של עשבי תיבול ים תיכוניים. אלכוהול 13%. המחיר 45 ₪. דבר יפתח פרץ – היינן הראשי של יקב כרמל: "יחד עם צוות הייננים של היקב, הרכבתי את בלנד היינן – בלנד אדום המורכב מזנים שגדלים באקלים הים תיכוני: פטי ורדו וטאנט מעניקים לו צבע וגוף, מרסלאן, קריניאן וארגמן תורמים אף הם לצבע, ומוסיפים טעמים של פירות אדומים ושחורים, קטיפתיות ותבלון. היין מותאם לאופי הסדרה, הכוללת יינות עגולים והרמוניים, וזו הבחירה שלי לשולחן החג".

יקב כרמל – קברנה סוביניון סלקטד 2021

דבר היקב:  יין אדום יבש מבוסס על ענבי קברנה סוביניון מכרמים נבחרים ברחבי הארץ, שיושן במשך 3-6 חודשים במכלי נירוסטה. ליין גוף קליל וצעיר וסיומת מאוזנת. ניחוחות פירותיים, שזיפים אדומים ושחורים וקפה. אלכוהול 13.5%. המחיר 30 ₪.

50-100 ₪

יקב אסף – רוג'ום 91 בציר 2019

דבר היקב: רוג'ום 91 (Rujum 91) מבציר 2019 הינו סמן דרכים – קברנה סוביניון קלאסי בזלתי ומאוזן, עשוי מ- 85% ענבי קברנה סוביניון ו- 15% פטי ורדו וקברנה פרנק מכרמי אקליפטוס, סברס ומויסה במרכז וצפון רמת הגולן. 18 חודשים בחביות אלון צרפתי ואמריקאי. אלכוהול 14%. גוף היין בינוני מלא, ומתאפיין בניחוחות  שזיף, אוכמניות, סיגליות ורמיזה של מנטה מרעננת. צבעו בורדו עמוק, בעל ארומות של סיגרים ודבלים. המחיר 95 ₪.

יקב סגל – קברנה סוביניון Free Run 2018  

דבר היקב: Free Run היא סדרת היינות האיכותית של היקב, בה היינות מופקים מהחלק המשובח ביותר ביין שמגיע מהמיצוי הראשוני והטהור של קליפות הענב, ללא לחץ מלאכותי של מכונות.100% קברנה סוביניון מכרמי היקב בגליל העליון ובהרי ירושלים. לאחר התסיסה המשיך היין להתיישן 10 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי. התוצאה: יין בצבע אדום עמוק ושוליים סגלגלים, מציג ארומות עוצמתיות של פרי שחור וקאסיס בליווי נגיעות מתקתקות של עץ אלון התומך בעוצמות הפרי. מבנה טאנינים אלגנטי, רך ונעים, וסיומת ארוכה ופירותית. 13% אלכוהול. המחיר 60 ₪.

יקב ברקן – קברנה סוביניון PLATINUM 2019

דבר היקב: יין שמורכב ממהדורה מיוחדת של חביות קברנה סוביניון מצטיינות מכרמי עלמה ודלתון בגליל העליון, שהתגלו כבעלות תכונות יוצאות דופן בעת הטעימה השנתית בה היינן הראשי עידו לוינסון קובע יחד עם צוות הייננים לאיזה יין מיועדת כל חבית על בסיס טעם, ארומה וכל מאפיין אחר שגרם לה להתבלט מול השאר ולהראות אופי ואיכות ייחודי. לאחר שנבחרו והופרדו משאר החביות היין המשיך להתיישן בהן, ומהן הופק קברנה סוביניון פלטינום – יין עוצמתי ועשיר בטעמים וניחוחות המשתלבים בהרמוניה. ליין צבע אדום עמוק בוהק, ומשלב טעמי פרי שחור עם תבלינים, וניל ועץ קלוי שמקורם בחביות עץ האלון הצרפתי. יין מרוכז ועשיר במיוחד, בעל גוף מלא וסמיך וסיומת עוצמתית, ארוכה ומתובלת. אלכוהול: 14%. המחיר 70 ₪.

יקב דלתון – עלמה אדום כהה

צילום אורי גרון

דבר היקב: בלנד שעיקרו קברנה סוביניון, מעשוי מפרי בשל ועסיסי. 60% קברנה סוביניון מכרם זרעית, 20% מרלו מכרם בן זמרה, 10% קברנה פרנק מכרם אביתר, 5% שיראז צכרם אלקוש, 5% גרנאש נואר מכרם אבן מנחם.  לאחר תסיסה אלכוהולית ומלולקטית והתיישנות 12 חודשים בחביות עץ אלון, עורבב הבלנד הסופי והיין התיישן עוד 6 חודשים בחביות – בסך הכול 18 חודשים. התוצאה יין מרוכז, ארומות פרי בשל, פלפל, טבק, ועלי תבלין. בפה מרקם קטיפתי ונדיב, אך היין מרגיש עדין. 14.5% אלכוהול. המחיר 85 ₪.

אדר טמפרניו 2018 אלוי וויינס – Adar Elvi wines

דבר היבואן צור-עולם של יין: יין אדום יבש,  100%  ענבי טמפרניו מלה מנצ'ה בספרד. יקב של אנה ומויזס כהן, מומחה יין יהודי שעלה לישראל בגיל 17 ולמד הנדסת חקלאות בטכניון, עבר לקטלוניה והתמחה בגידול ופיתוח גפנים. יין בצבע אדם כהה עמוק, מיושן 12 חודשים בחביות עץ אלון. באף ארומות עשירות של פירות שחורים, תבלינים חמים, שוקולד ורמז למנטה. בפה גוף בינוני ובהיר, חמיצות וטאנינים מוצקים. 14% אלכוהול. המחיר 99 ₪.

יקב בנימינה  – רזרב קברנה סוביניון 2019

דבר היקב: יין אדום יבש, 100% ענבי קברנה סוביניון מהגליל העליון בגובה 650-750 מטרים, בשילוב של קרקע בזלתית עם אדמת טרה רוסה על גיר קשה. הענבים הופרדו משזרותיהם והועברו למכלי תסיסה בנפחים של 5-12 טון. היין שרה על קליפותיו 7-10 ימים עד לסחיטה, ואז תסיסה מלולאקטית והצללה קלה, ועבר לחביות אלון צרפתי, שליש מהן חדשות, ל- 18 חודשים. בהמשך הורכב הבלנד, והיין הועבר לביקבוק לאחר סינון והצללה מינימליים התוצאה: יין מאופיין בבשלות מאופקת, עם איזון בין רעננות לריכוז טעמי פרי בשל. תנאי ההבשלה וסוגי האדמה בכרמים יצרו ענבים עשירים בצבע, ארומות וטעמים מרוכזים, מלווים בחומציות תומכת ומורכבות גבוהה. ליין גוון רובי-שחור עמוק, ארומות בולטות של פטל שחור דובדבן בשל, קסיס, קפה קלוי ומנטה. יין בעל מבנה מלא, מאוזן ונדיב. המחיר 60 ₪.

יקב טריו – סיקרט 2018

צילום איל קרן

דבר היקה והמפיץ חברת שקד: יין אדום יבש, עשוי מענבי: טנאט (40%), קברנה סוביניון (25%), מרלו (35%). הטנאט וקברנה סוביניון מצפון רמת הגולן, המרלו מהגליל העליון. בציר מכני לילי והגעה מהירה ליקב. תסיסה במכלי נירוסטה מבוקרי טמפרטורה, והשריה ארוכה על קליפות הענבים. התיישנות 18 חודשים בחביות עץ אלון צרפתיות התוצאה: יין בגוון שחור סגול עמוק, וניחוחות עשירים של פרי יער בשל ותבלינים ברקע. מבנה מוצק ואופי עשיר ודחוס, עם איזון מצוין וסיומת ארוכה. המחיר 95 ₪.

יקב טוליפ – אספרו אדום 2019

דבר היקב: בלנד מדויק בין ענבי סירה מכרם כפר יובל בגליל העליון, ומרלו וקברנה פרנק  מכרם מטע בהרי יהודה. לכל זן הותאמו תנאי תסיסה האופטימליים למיצוי טעמיו הפוטנציאליים, וכל זן התיישן בנפרד 6 חודשים בחביות עץ אלון, ואז עורבבו והתיישנו יחד 6 חודשים ליצירת הבלנד הסופי. אלכוהול 13.5%. התוצאה: ארומה – לבנדר וסיגליות, פירות אדומים ושחורים ורמזים של עץ קלוי, טעם –  דובדבנים שחורים ואדומים, עשבוניות ותבלינים חמים, סיומת – ארוכה ומתובלת. המחיר 98 ₪.

יקב מאיה – מארה רד 2020

דבר היקב: יין אדום מענבי קריניאן סירה ומורבדר כולם מבקעת הנדיב. חלק מהיין התיישן במשך 8 חודשים בחביות עץ אלון צרפתיות בנפח 300 ו- 400 ליטר. יין נעים ונגיש, עם מנעד נוכח של ארומות פירותיות טריות, תבלינים ועשבוניות. ארומה – פרי אדום רענן ומתובל, גוף – בינוני, סיומת – ארוכה ומתובלת. אלכוהול 13.5%.המחיר 85 ₪.

יקב הר אודם – יער אודם אדום 2021

צילום נמרוד כהן נימכו

דבר היקב: יין קיצי שנועד להנגיש את עולם היין לכמה שיותר אנשים ובכמה שיותר הזדמנויות. בלנד של ענבי קברנה סוביניון, נביולו וסירה הגדלים בצפון רמת הגולן בעמק הבכא, גובה 1,060 מטרים. ליין אדום דובדבן חצי אטום. ניתן לחוש בטעמי דובדבן ופטל, משולבים במעט מרווה. 14.5% אלכוהול. המחיר 70 ₪.

יקב הר אודם – וולקניק גמאיי נואר קברנה סוביניון 2020

צילום נמרוד כהן נימכו

דבר היקב: שילוב של  60% ענבי גמאיי נואר ו- 40% קברנה סוביניון מכרמי היקב בעמק הבכא בצפון רמת הגולן, בגובה 1,060 מטרים. להכנת יין זה נעשתה עבודת פיתוח ומחקר של היינן אדם אלפסי וצוות היקב הבלנד נהנה מתכונותיהן המשלימות של שני הזנים, ומשלב בין העוצמות והמבנה של הקברנה סוביניון לפירותיות הרעננה של הגמאיי נואר, באופן המעניק חוויה מיוחדת ולא שגרתית. ליין צבע אדום אטום למחצה, באף תיבוליות ים תיכונית של אזוב ומרווה. בטעימה פלפל ירוק, פירות יער, שזיף אדום ועפיצות מאוזנת. התיישן 12 חודשים בחביות. 13.5% אלכוהול. המחיר 90 ₪.

יקב טפרברג – קברנה סוביניון אסנס 2018  

צילום איל קרן

דבר היקב: 100% ענבי קברנה סוביניון משני כרמים בטופוגרפיה ובאקלים הררי, בגליל העליון בעמק קדש וברום הרי אפרים. הענבים נבצרו מכל כרם בנפרד בזמן ההבשלה האופטימלית, עברו ריסוק עדין ויומיים השריה קרה לפני תחילת תסיסה האלכוהולית, שבסיומה היין עבר השרייה על הקליפות למשך 6 ימים, נסחט ועבר תסיסה מלולאקטית על מנת לייצב ולרכך את היין, שבסיומה התבגר 18 חודשים בחביות עץ אלון צרפתיות חדשות. תהליך זה נעשה לכל כרם בנפרד. לאורך התבגרות היין נטעמו כל החביות, והורכב הבלנד הסופי של היין שנתן את המשקל היחסי של כל כרם ביין הסופי. לאחר סיום ההתבגרות בחביות, היין בוקבק ונשאר ביקב עוד 6 חודשים לפני שחרורו לשוק. צבע היין אדום עד שחור. באף ארומות עשירות של פירות יער שחורים, נגיעות קקאו, קפה, ומעט אדמה עם עץ אלון אלגנטי. בפה היין מאוזן, עגול, עשיר מאוד ובעל מבנה מלא ועוצמתי. הטאנינים רכים ומוצקים והסיומת ארוכה וחלקה. 14.3% אלכוהול. המחיר 100 ₪.

מעל 100 ₪

יקב אפק – ולירון 2018

דבר היקב: עשוי מענבי סירה ופטיט סירה מהרי יהודה והגליל העליון. תסס 3 שבועות על הזגים, והתבגר 16 חודשים בחביות אלון צרפתי משומשות וחדשות. צבע אדום בוהק, גוף מלא. ניחוחות מאופקים, חמיצות טובה, מרקם קטיפתי. הפה מתובל וחומצי. עשיר בארומות וטעמי פרי כגון דובדבנים ואוכמניות טריות. סיומת ארוכה ואלגנטית. 14.5% אלכוהול. המחיר 140 ₪.

יקב דלתון – קברנה סוביניון רזרב 2019

צילום אורי גרון

דבר היקב: עשוי מענבי קברנה סוביניון מהחלקות המובחרות של היקב במרום הגליל העליון: כפר שמאי, אלקוש ובן זמרה. כל חלקה נבצרה ותססה בנפרד. לאחר 12 חודשים בחביות אלון צרפתי ישנות וחדשות הורכב הבלנד שהתיישן עוד 10 חודשים בחביות לפני ביקבוק. ליין צבע אדום עז וגוף מלא. מבחינה ארומטית הרבה דובדבן, טבק, צמחי בר גלילים כמו זעתר ומרווה, פרי בשל וטאנינים רכים. 14.5% אלכוהול. המחיר 110 ₪.

יקב ויתקין – פטיט סירה גפנים בוגרות 2018

דבר היקב: המהדורה ה-17 של יין זה העשוי 100% ענבי פטיט סירה שנבצרו מגפנים בוגרות הגדלות בעל ללא השקיה, בכרם יחיד שניטע במורדות הרי יהודה לפני כ- 50 שנה. יבולים נמוכים במיוחד של כ-250 ק"ג לדונם. הענבים הועברו ללא מעיכה למכלי תסיסה רחבים, קוררו והותססו במכל פתוח על הקליפות במשך  כשלושה שבועות וחצי. לאחר הסחיטה ושיקוע קצר הועבר היין לתסיסה מלולאקטית והתבגרות בחביות אלון 500 ליטר צרפתיות גדולות, 20% חדשות,  ל- 18 חודשים. היין לא עבר תהליכי ייצוב וסינון, למעט סינון גס אחד בלבד לפני המילוי, ואז התבגרות נוספת בבקבוק של כשנה. התוצאה: יין בצבע ארגמן-שחור אטום, ארומות נדיבות, נעימות ובולטות של פרי כחול (בעיקר אוכמניות) , תבלינים מתוקים, פרחוניות בולטת אופיינית. בפה סגור בגלל גילו, אך בהמשך עם אוורור מתאים חושף מרקם מלא וטעמים מרוכזים מאוד של פרי שחור-כחול, אופי "בשרי", גוף מלא וסמיך. רעננות בולטת לצד מבנה עמוק ושרירי וסיומת ארוכה במיוחד. המחיר 135 ₪.

יקב בנימינה – צוקים גרנאשה טינטוררה 2020

דבר היקב: לרגל חגיגות השבעים של יקב בנימינה, הוציא היקב במהדורה מיוחדת ארבעה יינות חדשים  מכרמים איכותיים בהרי הגלבוע, וזה אחד מהם. עשוי 100% ענבי  גרנאשה טינטוררה מכרם מירב, כשלאחר הפרדה עדינה ביקב  התרחשה תסיסה אלכוהולית חצי קרבונית במשך 5 ימים, ואז סחיטה וסיום תסיסה ללא קליפות עוד 3 ימים. אחרי תסיסה אלכוהולית ושיקוע טבעי קצר, הועבר היין להתבגרות בחביות עץ אלון צרפתי ואמריקאי חדשות למשך 12 חודשים, שבסיומה נבנה הבלנד בין החביות, והיין הועבר למילוי עם מינימום תהליכי סינון והצללה. התוצאה: יין קטיפתי עם גוף בינוני-מלא ואופי ים-תיכוני מתובל, מלווה בארומות של דובדבן שחור, פטל שחור, פלפל שחור, טבק מתקתק, נגיעות וניל מהחבית לצד פירות יבשים בשלים כגון שזיפים, עם טאנינים רכים וטעם וסיומת ארוכה. המחיר 110 ₪.

יקב אבוהב צפת – קברנה פרנק 2020

דבר המשווק א.ג.ת.ד: יקב אבוהב הינו יקב בוטיק המייצר כ-30,000 בקבוקים בשנה. הענבים מהגליל נבצרו ידנית ועברו תסיסה איטית מאוד של 60 יום, ללא תוספת כימיקלים וחומרים משמרים. לאחר מכן היין הושרה עם קליפות הענבים ל-60 יום נוספים, ואז נסחט בעדינות ויושן 14 חודשים בחביות עץ אלון צרפתיות. היין בוקבק ללא סינון כדי לשמור על מירב הטעמים. 13.3% אלכוהול. המחיר 120 ₪.

יקב רקנאטי – ספיישל רזרב 2018

צילום עומרי מירון

דבר היקב: ספיישל רזרב הינו יין הדגל האדום של יקב רקנאטי. יין אשר מבטא את המיטב שבכל שנת בציר, ומגלם בתוכו את חלקות הכרם המובחרות ביותר של היקב, מהן יוצרים הייננים את היין האיכותי ביותר בכל שנה. מורכב מ- 5 זנים שונים שנבצרו מכרמים בארבעה אזורים בארץ: גליל עליון (קברנה סוביניון וסירה), רמת הגולן (מרסלאן), עמק יזרעאל (פטיט סירה)ושפלת יהודה (קריניאן פרא). היין עבר תסיסה מבוקרת והשרייה על הקליפות של כל חלקה לבדה, הופרד מהזגים כנוזל חופשי "Free Run" כדי לשמר את איכותו, איזונו ומורכבותו. היין התיישן 20 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי בנפח 3,000 ו-500 ליטר שהוסיפו עידון, עושר טעמים והרמוניות. הביקבוק בוצע לאחר סינון גס. התוצאה: יין בעל גוף מלא ועשיר, המתאפיין בריכוז פרי יוצא דופן לצד אלגנטיות אצילית וקטיפתית. המחיר 189 ₪.

200 ₪ ומעלה

יקב רמת הגולן – ירדן מרלו כרם אלוני הבשן 2017

דבר היקב: יין כרם יחידני המיוצר מענבי מרלו הגדלים באופן בלעדי בכרם אלוני הבשן שממוקם במרכז רמת הגולן בגובה 600 מטרים, בקרקע בזלתית עשירה בחרסית. זהו יין מרלו כרם יחידני שני מכרם זה המוסמך בתקן "גידול יין בר קיימא",  התיישן בחביות עץ אלון צרפתי קטנות, מהן 70% חדשות, במשך 18 חודשים. היין מציג ניחוחות של פירות אדומים בשלים, לצד רמזים לטבק, שוקולד, ורדים, קליפת תפוז ונגיעות של מנטה ומרווה. גוף מלא ועשיר בטעמים. 15% אלכוהול. המחיר 209 ₪.

יקב טפרברג – קברנה פרנק לגסי  2018

צילום איל קרן

דבר היקב: עשוי 100% ענבי קברנה פרנק משני כרמים ייחודיים ברום הרי אפרים וברום הרי יהודה, המתאפיינים בגובה רב, תנאי אקלים הרריים, עוצמת צימוח מתונה, והבדלים משמעותיים בין טמפרטורת יום ולילה, שתורמת לאיכות ענבים הבאה לביטוי בריכוז גבוה של טעמים וארומות. לאחר ריסוק עדין הועברו הענבים למיכל נירוסטה מקורר למשך יומיים להשריה קרה לפני תחילת תסיסה אלכוהולית טבעית על ידי השמרים החיים על הענבים בכרם ובסביבת היקב. בסיומה עבר השרייה על הקליפות למשך 3 ימים, ואז סחיטה איטית ובלחצים נמוכים למיכל נירוסטה לתסיסה מלולאקטית, על מנת לייצב ולרכך את היין, שבסיומה התבגר בחביות עץ אלון צרפתיות חדשות ומעט ישנות 18 חודשים, ואז בוקבק והמשיך להתבגר לפני שחרורו לשוק. התוצאה: צבע אדום ומלא. האף מתאפיין בפרות אדומים ושחורים, וארומות אופייניות  לזן, עם נגיעות ירקרקות בשלות עדינות הנעטפות עם עץ אלון אלגנטי. בפה משקל גוף בינוני ומרוכז, טאנינים בשלים ורכים, וטעמים ארוכים ומתובלים. 14.2% אלכוהול. המחיר 200 ₪.

יקב היוצר – אוטר קברנה סוביניון דאבל מגנום

צילום איל קרן

דבר היקב: לאספנים או כמתנה למארחים בחג. עכשיו בבקבוק דאבל מגנום (3 ליטר) במארז עץ. התיישן 24 חודשים בחבית עץ אלון צרפתי. 13.5% אלכוהול.  בעל גוף עוצמתי, עגול, עם ניחוחות פירות יער ווניל. המחיר 599 ₪.

יקב רמת חברון – ספיישל רזרב 2016

דבר המפיץ א.ג.ת.ד: בלנד של 65% ענבי קברנה סוביניון, 25% מרלו, 10% שיראז, הגדלים בגובה 950 מטרים בלב הרי יהודה. הענבים נבצרו באופן ידני ועברו תהליך תסיסה ארוך בתנאים קרירים במכלי תסיסה המאפשרים להגיע למיצוי מקסימלי של הפוליפנולים.  היין יושן במשך 24 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי, 65% מהן חדשות. לאחר ביקבוק היין יושן במשך 24 חודשים לפני שיווקו. התוצאה: יין מאוזן, עשיר וחלק, עם ניחוחות דשנים של דובדבן, שוקולד, פלפל שחור, וסיומת של תבלינים ארומטיים. המחיר 360 ₪.

קינוח

עד 50 ₪

יקב הרצוג – אורנג' מוסקט בציר מאוחר 2020

דבר היבואן צור-עולם של יין: יין קינוח לבן, עשוי מענבי מוסקט מקליפורניה, ארה"ב. יקב הרצוג ממוקם בקליפורניה ומייצר יינות עולם חדש כשרים. זהו יין נועז וארומטי בטעמי ענבים, משמש וקליפת תפוז. מרקם חלק וגוף מלא. עם נגיעות של אננס טרי ופסיפלורה. 8% אלכוהול, תכולת בקבוק 375 מ"ל. המחיר 40 ₪.

מארזים

יקב שאטו דה  גליליי  – מארזי יינות שנמכרים בחו"ל

צילום אפיק גבאי

דבר היקב: היקב הוא הגשמת חלומו של הסומלייה הוותיק יוסי בן אודיס. לכבוד חג הפסח מוצעים מארזים של 3 יינות ב-237 ₪ (79 ₪ לבקבוק יין). המארז כולל את היינות קברנה סוביניון, בלנד אדום, ובלנד לבן חצי יבש. היינות כשרים, ומשווקים גם למדינות כגון קנדה, ארה"ב, רוסיה וסין מזה מספר שנים, וזוכים שם להצלחה רבה. היינות מיוצרים בגליל העליון, בציר ידני מכרמי בן זמרה ועלמה. הקברנה סוביניון עובר 12 חודשי התיישנות בחביות עץ אלון צרפתי והוא מאוזן, סמיך, שחור ועשיר בטעמים מרוכזים. גם הבלנד האדום עובר 12 חודשי התיישנות. בלנד לבן חצי יבש עשוי מענבי גוורצטרימינר, ריזלינג ומוסקט  – קיצי, מרענן, ומשאיר טעם של עוד. מחיר בקבוק יחיד 89 ₪. מוצרי היקב  נארזים על ידי אנשים עם מוגבלויות בשיתוף פעולה של שאטו דה גליליי עםin the box.

יקב שאטו דה גליליי, 054-4552748

אלכוהול

הסקוטית מבית ישרקו – אוזו פלומארי כשר לפסח

צילום אסף לוי

דבר היבואנית: לראשונה אוזו פלומארי כשר לפסח לאוכלי קטניות, בהשגחת מאור הכשרות ובאישור הרבנות הראשית לישראל. יוצר בתהליך מיוחד עבור ישראל, ועושה שימוש בחומרי גלם ייחודיים כשרים לפסח. ארומת האוזו חזקה, בטעמי ליקריש, אניס, שומר ואקליפטוס, וסיומת ארוכה ומתקתקה. 40% אלכוהול. המחיר 79 ₪ ל- 700 מ"ל.

יקב כרמל – מחייה 13 בטעם פסיפלורה

צילום איל קרן

דבר היקב: מותג 'מחייה 13' של משקאות אניס משולבים עם מיצים טריים, מציע עתה 'מחייה 13' בטעם פסיפלורה, שמצטרף לשלושת הטעמים הקיימים: לימון, אשכולית אדומה, רוזטה שקדים.  זהו משקה קליל ופירותי מבוסס תזקיק אניס (ערק). בשילוב מיצים מרעננים מפירות טריים, ומכיל 13% אלכוהול. המוצרים בסדרה מיוצרים בספרד לפי מתכון ישראלי ביתי מקורי. המחיר 60 ₪.

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר