יין לפסח 2019: 4 כוסות לסדר עוד אחת לאליהו ומארזי חג

לפי סקר יקב כרמל: 78% מהישראלים שותים יין בתדירות כלשהי, 63% צורכים יין לפחות פעם בשלושה חודשים, 61% מצרכני היין מעדיפים תוצרת מקומית, 66% שותים יין בארוחות משפחתיות, 58% שותים בעיקר יין אדום, 27% מצרכני היין בוחרים יין לפי המותג, 54% קונים יינות בעיקר ברשתות השיווק הגדולות

השולחן ערוך, ניחוחות האוכל מגיעים מהמטבח, ובליל הסדר היינות הם מהכוכבים הראשיים. אחרי הכל, ארבע כוסות הן לא עניין של מה בכך לישראלי הממוצע. צילום pixabay
השולחן ערוך, ניחוחות האוכל מגיעים מהמטבח, ובליל הסדר היינות הם מהכוכבים הראשיים. אחרי הכל, ארבע כוסות הן לא עניין של מה בכך לישראלי הממוצע. צילום pixabay

יינות לבן ואדום עד 50 ₪

יקב כרמל  – סדרות SELECTED בציר 2018 ו– Private Collection

צילום אייל קרן
צילום אייל קרן

סדרת SELECTED בציר 2018 – דבר היקב: סדרה המעניקה תמורה גבוהה למחירי היין הנוחים. בסדרה מגוון יינות וזנים: אדומים, לבנים, סמוקים ומוסקטו. יינות נגישים בעלי אופי צעיר, פירותי ורענן. יינות עסיסיים, שכיף לשתות אותם, "יינות לשתייה ולא יינות לטעימה".  מחיר היינות של הסדרה 30 ₪.

סדרת Private Collection בציר 2017 – דבר היקב: היינות האדומים בסדרה הם בעלי אופי מורכב ומחוספס ונוכחות בולטת – קברנה סוביניון, מרלו, שיראז, קברנה מרלו. היינות הלבנים בעלי חומציות גבוהה ותומכת, רעננים ומתאימים לאוכל.  – שרדונה, סוביניון בלאן, אמרלד ריזלינג קולומברד, מוסקט. מחיר בקבוק בסדרה 40 ₪.

יקב ארזה –  סדרת עונות

דבר היקב: סדרת יינות ממגוון זנים במחיר אטרקטיבי. כוללת מגוון יינות זניים: קברנה, מרלו שיראז, מרלו-קברנה, ואמרלד ריזלינג מבציר 2018. היינות מופקים מכרמים הגדלים בחבל לכיש (קברנה), שפלת יהודה (אמרלד ריזלינג), פאתי ירושלים (מרלו), בין הרי הכרמל (מרלו), ובגליל (שיראז). כל כרם נבצר לחוד בהבשלה מלאה. לכל היינות אופי זני מובהק גם בניחוחות הזן וגם בתכונותיו בפה: קברנה מלא פרי כחול עם גוף חזק, מרלו עדין ופירותי, שיראז רך עם ניחוח של שזיף בשל,  וריזלינג פרחוני ומעודן. מחיר כל יין 30 ₪.

 יינות לבנים/רוזה עד 50 ₪

 יקב בנימינה – המושבה שרדונה  2018

דבר היקב: 100% שרדונה מבכרם קיבוץ מירב שבגלבוע ובכפר אוריה. עבר תסיסה כשלושה שבועות ובסיומה נח על משקעיו במכלי נירוסטה. אז נבנה הבלנד הסופי והיין עבר תהליכי ייצוב, הצללה וסינון. התוצאה יין בעל גוף קל, ארומות רעננות של פרי הדר וחמיצות מאוזנת. המחיר 40 ₪.

יקב טפרברג – רוזה אימפרשיין 2018 IMPRESSION 

צילום אייל קרן
צילום אייל קרן

דבר היקב: היין עשוי מ- 40% ענבי גרנאש ו- 60% ברברה מכרם עמק אילון. עבר תסיסה אלכוהולית במשך 22 ימים בטמפרטורה של 13 מעלות, כדי לייצר יין עדין ולשמר את ארומות הענבים. היין לא עבר תסיסה מלולקטית כדי לשמור על רעננותו ופריכותו. לאחר ייצובו של היין נבחר הבלנד הסופי. מוגדר כיין ססגוני ומלא חן, מלווה בפרי הדר ופרחוניות יפה ותיבול עדין. יין יבש, בעל חמיצות צעירה ורעננה ונוכחות פרי צעיר. 12.7% אלכוהול. המחיר 40 ₪.

 יקב בנימינה – יוגב סוביניון בלאן-שרדונה 2017

דבר היקב: יין לבן יבש. בלנד של  סוביניון בלאן מהכרם של דורון ושלגיה רודיטי בכרם בן זמרה (60%) , ושרדונה (40%) מכרם מירב בגלבוע, בטיפולו של הכורם משה הרניק. שני הזנים לא עברו תסיסה מלולקטית ולא שהו בחבית עץ. ענבי הסוביניון בלאן תורמים רעננות לימון ואשכולית, והשרדונה תורם  פרי בשל ופרחוניות נעימה. שילוב שני הזנים יצר יין בעל גוון ירקרק בהיר, מאופיין בניחוחות פרי הדר טרי ופירות טרופיים, חומציות מצוינת, טעם חד ונקי ואיזון נעים. המחיר 50 ₪.

יקב היוצר – סדרת בראשית (Genesis)  

צילום אייל קרן
צילום אייל קרן

שרדונה – יין מלא ורענן הנוצר מענבי שרדונה הגדלים בשילה. 13% אלכוהול.

סוביניון בלאן – יין פריך ורענן שמקורו בכרמי כפר תבור. עשיר בניחוחות עשבוניים האופייניים לזן. 12% אלכוהול.

רוזה – יין עגול ורענן המופק מענבי גראנש הגדלים בכפר קיש שבגליל התחתון. עשיר בניחוחות של פרי אדום המופק מתסיסה קרה של יין. 12% אלכוהול.

המחיר 40 ₪. מבצע לפסח 2 בקבוקים 60 ₪

יינות לבנים/רוזה 50 עד 100 ₪

 יקב קסטל La Vie Blanc du Castel  בציר 2018

צילום אלעד ברמי
צילום אלעד ברמי

דבר היקב: בלנד של ענבי סוביניון בלאן, שרדונה ומעט גוורצטרמינר. עבר תסיסה ארוכה בטמפרטורה קרה וטיפול מוקפד במשקעים. צבעו זהוב עדין, הוא רענן, בעל גוף וסיומת עשירה. ליין ניחוח פירותי עם גוון טרופי ורעננות לימונית. המחיר 79 ₪.

יקב קסטל – 2018 Rosé du Castel

צילום אלעד ברמי
צילום אלעד ברמי

דבר היקב: בלנד של ענבי מרלו, מלבק וקברנה פרנק. היין עבר תסיסה ארוכה מאוד בטמפרטורות נמוכות, מה שמוביל לתוצאה של יין מרענן וקליל עם נוכחות מרשימה. צבעו הבהיר מעיד על סחיטה מהירה ומגע קצר של התירוש עם הקליפות. התהליך נעשה תוך שימוש במשקעים הטבעיים ובשמרים והימנעות מחמצון, על מנת להעניק ליין גוף ומורכבות יחסית בנוסף לפירותיות הבולטת. המחיר 94 ₪.

יקב ויתקין – מסע ישראלי לבן 2018

דבר היקב: עשוי מענבי קולומבר מגפנים בוגרות, גרנאש לבן, רוסאן, ויונייה, ומעט גוורצטרמינר. לאחר סחיטה עדינה התירוש עבר הצללה טבעית ותסיסה אלכוהולית קרה במכלי נירוסטה. חלק קטן מהגרנאש הלבן והויונייה תסס בחביות עץ אלון צרפתי בנפח 500 ליטר. לאחר סיום התסיסה האלכוהולית המשיכו כל היינות להתיישן על השמרים במכלים כמה חודשים לפני בניית היין, והמילוי בבקבוקים להוסיף ליין עומק, מרקם ומורכבות ארומטית. היין משלב ארומטיות עם רעננות, טעמים בולטים של פרי הדר – בעיקר אשכולית טרייה, תפוח עץ ירוק, אפרסק לבן ומעט פרחוניות. בפה מפגין רעננות מאוזנת בעוצמת הפרי עם מאפייני פירות קיץ, פרחים ומינרליות תומכת. אלכוהול 12.5%. המחיר 75 ₪.

יקב ברבדו – שרדונה 2018

צילום איל גוטמן
צילום איל גוטמן

דבר היקב: 100% ענבי שרדונה מכרם סמוך לכרמי יוסף, נטיעת 2002. במשך כחודש תסיסה איטית וקרה במכל נירוסטה. לאחר מכן שני שליש מהיין תסס בחביות אלון על משקעי השמרים במשך 3 חודשים ובסיום אוחד עם היין שבמיכל. יין עמוק ומלא רבדים בעל משרעת טעמים מגוונת, רעננות מהיין שבמכל, חמאתיות מהיין שיושן בחביות, ומינרליות סלעית גירית מהכרם. אלכוהול: 12.5%. המחיר 90 ₪.

יקב אפוד – טל רוזה 2018

דבר היקב: היינן דוד סוויסה הגיע ליין מתחום האופנה בפריז. את היקב הקים בכפר רות. היין הוא בלנד מענג ואלגנטי של ענבי קברנה סוביניון (90%) וסוביניון בלאן (10%), שיוצר בטכניקות האופייניות ליקבים בדרום צרפת, תוך התאמה לטרואר הישראלי הייחודי. הגוון הוורוד העדין של היין תואם לטעם הפירותי המתפרץ ולמרקם הקטיפתי יוצא הדופן. המחיר 95 ₪.

יקב כישור – לבן 2018

צילום אייל קרן
צילום אייל קרן

דבר היקב: עשוי מענבי ויונייה וסוביניון בלאן מכרמי יקב כישור. בציר מוקדם איפשר שמירת הרעננות והאופי מלא פרי של היין, תוך שמירה על מאפייני כל אחד מהזנים. יין יבש, עדין וקל לשתייה, מאופיין בפרחוניות הדרים ופרי שופע. חמיצות מרעננת וסיומת רכה. אלכוהול 12.5%. המחיר 85 ₪.

יקב נטע – לבן 2017

צילום אורי גרון
צילום אורי גרון

דבר היקב: בלנד של שרדונה 65%  וסוביניון בלאן 35% , תוך שמירה על רעננות פרחונית ותחושת פרי טרי. יין קליל ואלגנטי, פריך ורענן. אצילות השרדונה משתלבת עם הרעננות הפרחונית של הסוביניון בלאן ליצירת יין מעודן, דק אך מלא נוכחות. אלכוהול 12%. המחיר 70 ₪.

יקב ירושלים – ווינדמיל שרדונה 2017

דבר היקב: יין בצבע בהיר מ-100% ענבי שרדונה מאזור הרי יהודה. מציג שילוב של פירות טרופיים ומלון, עם רמז של תפוח ירוק, משולב בטעמי שמנת. 70% מהענבים תססו במכלי נירוסטה ו-30% בחביות עץ אלון חדשות. 30% מהיין יושן במשך 7 חודשים בחביות עץ אלון קטנות חדשות. ליין סיומת בעלת חומציות מרעננת ונקייה. המחיר 75 ₪. להשיג במרכז המבקרים של יקב ירושלים במתחם טחנת הרוח במשכנות שאננים בירושלים.

יקב טוליפ  – וויט פרנק 2018

צילום רן הלל
צילום רן הלל

דבר היקב: בלנד ייחודי של קברנה פרנק וסוביניון בלאן. שני הזנים הותססו בנפרד. התסיסה של הקברנה פרנק נעצרה בקירור עמוק על מנת לשמור על מתיקות עדינה ביין. הקברנה פרנק נסחט עם הקליפות במגע קל וקצר לקבלת צבע מינימלי ובכדי להשאיר את הטעמים האופיינים לקברנה פרנק. הסוביניון בלאן נבצר בבציר ידני ומוין בקפידה בכניסה ליקב. ארומות של מי ורדים, פריחת הדרים ותות שדה. יין קל ומתקתק. סיומת רעננה וצבע ברונזה. המחיר 75 ₪.

יקב רקנאטי  – סוביניון בלאן גליל עליון 2018

צילום עמרי מירון
צילום עמרי מירון

דבר היקב: היין מסדרת גליל עליון שמציגה זנים קלאסיים מבית גידול מובחר. ארומת סוביניון בלאן אופיינית של פרי הדר, פרחים ופירות טרופיים. ארומטי ורענן במיוחד. המחיר 55 ₪.

 Les Jamelles Chardonnay 2018

דבר היבואן שקד: יין שרדונה לבן כשר מרחבי הלנגדוק בדרום צרפת. 25% מאזור Limoux הידוע בשרדונה מורכב ואלגנטי, 15% מכרמים למרגלות הרי Cevennes, 25% מאזור מישור Herault, ו-35% מעמק Aude. כ-35% מהיין תסס ושהה בחביות עץ אלון 9 חודשים והיתרה במכלים. זהו  שרדונה נקי המשלב ניחוחות אגוזיים עם נגיעות תפוח ירוק, אגס ומשמש. המחיר 60 ₪.

 Les Jamelles Cinsault Rose 2018

דבר היבואן שקד: רוזה כשר עשוי מענבי סינסאו מדרום צרפת בשיטת Rose de Saignée המסורתית, על פיה לאחר שהענבים שוהים עם הקליפות וסופגים צבע וטאנינים מהקליפות היין החופשי מהפרס עובר תסיסה במכלי נירוסטה. היין אינו עובר תסיסה מלולקטית. התוצאה: רוזה צרפתי קלאסי, יבש ורענן, עם נגיעות תותים ופטל. המחיר 60 ₪.

יינות לבנים/רוזה מעל 100 ₪

יקב נטופה – תל קאסר לבן 2017

דבר היקב: יין מסדרת  תל קאסר. 100% ענבי רוסאן. 10 חודשי השתבחות בחביות עץ אלון צרפתי. יין עמוק, בעל ארומות מודגשות של אגסים ומשמש מיובש, מלווה בתבלון עדין שמקורו בחבית העץ. אלכוהול 13.5%. המחיר 130 ₪.

יינות אדומים עד 50 ₪

יקב רקנאטי – יונתן אדום 2018

צילום עמרי מירון
צילום עמרי מירון

דבר היקב: יין אדום שופע פירותיות, עשיר ובעל מרקם קטיפתי, מורכב מענבי קברנה סוביניון ושיראז. יישון היין בעץ אלון צרפתי תרם עידון, אלגנטיות, מורכבות ורובד נוסף של טעמים. המחיר 39 ₪.

יקב ברקן – קברנה סוביניון Reserve the Gold Edition

דבר היקב: מהדורה מיוחדת ומוגבלת. יין מענבי קברנה סוביניון מכרם בן זמרה. לאחר תסיסה התיישן היין בחביות עץ אלון שנבחרו במיוחד עבורו. מאופיין בארומות שזיף בשל ותבלינים מתקתקים, טאנינים מאוזנים וסיומת ארוכה ופירותית. המחיר 40 ₪.

יקב היוצר – סדרת VIRTUOSO  

צילום אייל קרן
צילום אייל קרן

דבר היקב: הסדרה מבוססת על שלושה זנים אדומים: קברנה סוביניון, מרלו ושיראז. כל אחד מיינות אלה התיישן בחביות עץ אלון צרפתיות במשך 9 חודשים.

קברנה סוביניון – יין חזק ועוצמתי, שילוב בין ענבי קברנה מכרמים במושב דישון ובמושב לכיש. בעל ניחוחות של ענבי שועל וציפורן. 13% אלכוהול.

מרלו – יין מלא רעננות מכרם בקרבת צומת ישע בגליל העליון. בעל ניחוחות של פטל אדום ווניל. 13.6% אלכוהול.

שיראז – יין רך ועוצמתי הנוצר משילוב של שני כרמי שיראז, האחד ממוקם צפונית לכפר תבור והשני על יד קיבוץ עין דור. בעל ניחוחות של תותים, שזיף וקינמון. 13.6% אלכוהול.

גוורצטרמינר – בסדרה גם יין לבן מעודן ורענן, מענבי הזן הארומטי הגדלים בצפון הנגב.  בעל ניחוחות של פירות אקזוטיים, פרחים לבנים ותבלינים. 11.5% אלכוהול.

המחיר 50 ₪. מבצע לפסח 2 בקבוקים ב- 80 ₪.

יקב היוצר – סדרת בראשית (Genesis)

צילום אייל קרן
צילום אייל קרן

היינות בסדרה נוצרו מכרמים מצפון הארץ ועד דרומה. הענבים נשארים במגע עם הקליפות לשבוע בלבד, במטרה להביא יינות נגישים ובשלים יותר, והתיישנו בחביות עץ אלון צרפתיות במשך 6 חודשים.

קברנה סוביניון – יין עם ניחוחות חזקים, נוצר משילוב ענבים בין שני כרמים מהצפון – כרם דישון, והדרום – כרם לכיש. יין מלא אך מלטף, עם ארומות של פירות יער ווניל. 13.1% אלכוהול.

מרלו – שילוב ענבים מכרמי זיכרון יעקב וכרמי גבעת שמש. יין עדין ורענן בעל ניחוחות פטל ומוקה. 13.6% אלכוהול.

שיראז – נוצר משילוב של 3 כרמים מאזור כפר תבור. שילוב של 3 כרמים באזור כפר תבור. יין רך וקטיפתי בעל ניחוחות שזיף וקקאו. 13.1% אלכוהול.

המחיר 40 ₪. מבצע לפסח 2 בקבוקים 60 ₪

 יינות אדומים 50 עד 100 ₪

 יקב דלתון – קברנה סוביניון DALTON ESTATE 2017

צילום אורי גרון
צילום אורי גרון

דבר היקב: היין שייך לסדרת היינות הזניים של היקב. הענבים מבית הגידול של יקב דלתון בגליל העליון ומרום הגליל.  היין עבר תסיסה אלכוהולית על הקליפות, והתיישן במשך כשנה, חלקו בחביות עץ אלון וחלקו השני במכלי נירוסטה. יין רך ונעים המבטא את האופי המיוחד של הפרי. ארומות של פרי דובדבן שחור, שזיף, אניס, מנטה, טבק ועשבי תיבול גליליים. בחך מתקבל מרקם חלק וקטיפתי. המחיר 59 ₪.

 יקב דלתון – פטיט סירה DALTON ESTATE 2017

צילום אורי גרון
צילום אורי גרון

דבר היקב: שייך לסדרת היינות הזניים. ענבי הפטיט סירה (דוריף) מכרם קדרון סמוך לגדרה שניטע ב- 2000.  עם סיום התסיסה המלולקטית עבר היין להתיישנות בחביות עץ אלון אמריקאיות וצרפתיות למשך כשנה. יין עמוק ופירותי, חמיצות נמוכה יחסית, צבע סגול כהה. מרוכז  בטעמו, בצבעו ובארומה. ניחוח של קפה, קקאו, ופטל בר שחור. בלגימה היין רך מאוד. המחיר 65 ₪.

יקב בנימינה – קברנה סוביניון 2016

דבר היקב: 100% קברנה סוביניון מגליל עליון. לאחר הסחיטה היין עבר תסיסה מלולקטית והתבגר 18 חודשים בחביות עץ אלון צרפתיות ואמריקאיות. אז נבנה הבלנד והיין הועבר למילוי עם מינימום תהליכי סינון. גוון רובי-ארגמני עמוק, ארומות של תות שחור שזיף בשל, קסיס, שנף ומנטה. מבנה עשיר ומאוזן. המחיר 60 ₪.

יקב בנימינה – מרסלן 2016 רזרב

דבר היקב: 100% ענבי מרסלן מהגלבוע. היין עבר תסיסה מלולקטית במכלי נירוסטה והתבגר בחביות עץ אלון צרפתי ואמריקאי במשך 18 חודשים. מתאפיין בעושר ארומטי, בישום, פרחוניות והרבה פרי כהה. בטעימה אותו פרי כהה ודחוס, והטאנינים בינוניים ולעיסים. המחיר 60 ₪.

2018 Les Jamelles Cabernet Sauvignon  

דבר היבואן שקד: קברנה סוביניון כשר מדרום צרפת.  חלק מהיין התיישן בחביות עץ אלון כחצי שנה. התוצאה היא קברנה סוביניון עשיר ומורכב, אך עם זאת מאוזן. המחיר 60 ₪.

Les Jamelles Malbec 2018

דבר היבואן שקד: יין כשר מדרום צרפת, עשוי מענבי מלבק משני כרמים עם גפנים בוגרות באזור הלנגדוק. חלק מהיין התיישן בחביות עץ אלון חדשות. התוצאה: יין רך ופירותי, שמציג נגיעות פרי אדום ושחור. המחיר 60 ₪.

יקב כישור – משגב  GSM 2016

צילום אייל קרן
צילום אייל קרן

דבר היקב: עשוי מענבי גרנאש, סירה ומורבדר מכרמי היקב בקו התפר של הגליל העליון והגליל המערבי. כל זן תסס בנפרד והתבגר והשתבח בחביות למשך 12 חודשים, שבסיומם התקבל ההרכב הסופי. יין אדום ארגמני, עמוק וכהה. ניחוח עוצמתי ומרוכז של פטל ופירות יער, יחד עם תיבול ים תיכוני ואדמתיות מינרלית. גוף בינוני, טאנינים מוצקים ומבנה עשיר ומורכב. אלכוהול 13.5%. המחיר 95 ₪.

יקב נטע – אדום 2016

צילום אורי גרון
צילום אורי גרון

דבר היקב: בלנד של מרלו 50%, סירה 20%, פטי וורדו 15%, פטיט סירה 15%. היין התבגר במשך 8 חודשים בחביות עץ ישנות. מרקם חלק ורך, צבע אדום ארגמני. מאופיין בפירותיות רעננה, עמוק ומלא רבדים. יין קל לשתייה אך עשיר בצבע ובעל ארומה פירותית. אלכוהול 14%. המחיר 80 ₪.

יקב מאיה – מארה רד MARE RED 2017

צילום רן הלל
צילום רן הלל

דבר היקב: יין אדום עם גוף קל עד בינוני עשוי מענבי קריניאן, סירה ומורבדר, אשר הותססו בנפרד ועורבבו לאחר הבציר והתיישנו יחד 8 חודשים בחביות עץ אלון צרפתיות ואמריקאיות בנפח 300 ליטר. ליין ארומות פרי אדום בשל ומעושן, בעל גוף בינוני וסיומת נעימה. אלכוהול  13.5%. ייננים: פרופסור יאניס פארסקאבופולוס, דוד בר-אילן. כרמים: פרופסור קוסטאס בקסיאטאס. המחיר  85 ₪.

יקב רקנאטי – שיראז גליל עליון 2018

צילום עמרי מירון
צילום עמרי מירון

דבר היקב: שייך לסדרת גליל עליון שמציגה זנים קלאסיים מבית גידול מובחר. ליין ארומת שיראז אופיינית של סיגליות, לבנדר ופלפל שחור, בליווי ניחוחות עץ אלון. גוף מלא וצבע שחור-סגול עז. המחיר 55 ₪.

יקב רקנאטי – קברנה סוביניון רזרב כרם לבנון 2015

צילום עמרי מירון
צילום עמרי מירון

דבר היקב: הענבים מכרם השוכן מול הרי הלבנון. לאחר תסיסה והשרייה של 10 ימים התיישן היין 16 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי ובוקבק לאחר סינון גס בלבד. זהו קברנה סוביניון מורכב ושופע, עשיר בטעמי קאסיס ודובדבן, שזיף שחור, אגוזים ועשבי תיבול ים תיכונים. ליין טאנינים רכים, עגולים ועדינים, גוף מלא ועשיר, חמיצות גבוהה מאוזנת וסיומת ארוכה ומתובלת. המחיר 95 ₪.

יקב טפרברג – אינספייר דבוטאז' 2017

 צילום אייל קרן
צילום אייל קרן

דבר היקב: הרכב זני 55% ענבי מלבק ו- 45% ענבי מרסלן. מחלקות איכותיות בעמק איילון. היינות הותססו בנפרד, ולאחר סיום התסיסה המלולקטית החלו היינות השונים תהליכי התבגרות בחביות עץ אלון צרפתיות, רובן חדשות, למשך 8 חודשים, ואז הוחלט ההרכב הסופי של בלנד זה. היין עוצמתי בצבעו המלא והעמוק. מגוון רחב של ארומות פירות אדומים, דובדבן ופטל בשלים משתלבים עם ניחוחות עץ אלון. בפה ליין גוף מלא ומרוכז, ועפיצות עדינה. 13.7% אלכוהול. המחיר 60 ₪.

יקב טפרברג – מלבק אסנס 2016

 צילום אייל קרן
צילום אייל קרן

דבר היקב: 100% ענבי מלבק מעמק איילון. לאחר סיום תסיסה מלולקטית התבגר היין בעיקר בחביות עץ אלון צרפתיות חדשות ואחוז נמוך בחביות עץ שנה שנייה למשך 18 חודשים והורכב הבלנד הסופי של היין. לאחר הביקבוק המשיך היין התבגר בבקבוק למשך 6 חודשים לפני שחרורו לשוק. היין בעל צבע מלא עוצמתי ועמוק. באף ארומות מורכבות ועשירות של פירות אדומים בשלים,  נגיעות טבק ושוקולד ובשר, ועץ אלון צרפתי. בפה היין רך, בעל גוף מלא, טאנינים בשלים, איזון, וסיומת ארוכה וטובה. אלכוהול 14.5%. המחיר 100 ₪.

יקב נטופה – דומיין נטופה אדום  2017

דבר היקב:  עשוי מ- 50% ענבי סירה, 30% מורבדר, 20% גרנאש. 6 חודשי השתבחות בחביות עץ אלון צרפתי. גוף נעים עם ניחוח ותבלינים ארומטיים. אלכוהול 13%. המחיר 60 ₪.

יקב נטופה – לאטור נטופה אדום 2016

דבר היקב: עשוי מענבי סירה 70% ומורבדר 30%. 13 חודשי השתבחות בעץ אלון צרפתי. אלכוהול 13.5%. יין בעל גוף עשיר ואלגנטי וטאנינים נעימים. המחיר 90 ₪.

יקב סגל – קברנה סוביניון התססה פראית 2017

ג'יל אסולין מנכ"ל ברקן סגל ועידו לוינסון היינן הראשי. צילום דוד סילברמן dpsimages
צילום דוד סילברמן dpsimages

דבר היקב: עשוי מענבי קברנה סוביניון מכרם בבית נקופה שבהרי ירושלים, שהותססו עם שמרי הבר אותם נשאו מהכרם, ללא תוספת שמרים כלל. היין תסס כשבועיים ואחר כך עברו הענבים סחיטה עדינה והיין המשיך להתיישנות במשך שנה בחביות צרפתיות, ובוקבק ללא זיכוך ולאחר סינון גס בלבד.  ליין צבע אדום-שחור כהה. באף פירות יער, פירות אדומים ותבלינים, וניל, קפה וקלייה שמקורם בחבית. בפה גוף מלא וחמיצות רעננה. סיומת פירותית, מתובלת וארוכה. המחיר 65 ₪.

יינות אדומים מעל 100 ₪

יקב אפוד – אביתר 2016

דבר היקב:  היינן דוד סוויסה הגיע ליין מתחום האופנה בפריז. את היקב הקים בכפר רות. שם היין אביתר הוא על שמו של הכהן הגדול בתקופת דוד המלך. היין מופק מענבים ממשפחת בורדו – 50% קברנה סוביניון ו-50% פטי וורדו מכרמים ברמת הגולן, בגליל העליון ובבנימינה. היין יושן במשך 18 חודשים בחביות חדשות מעץ אלון מיער אלייה (Allier) בצרפת. מאופיין בצבע אודם, טעם עשיר וסיומת פירותית. הטעם הדומיננטי הוא של ענבי הפטי ורדו הבשלים, שמתאזן בזכות המרקם הקטיפתי של היין. המחיר 284 ₪.

יקב אפוד – רגש

דבר היקב: היין עשוי מענבי קברנה סוביניון מכרמים בגליל העליון, רמת הגולן ובנימינה, על מנת להגיע למרקם אלגנטי ביותר. היין מתאפיין בטאנינים עשירים ותחושת רעננות בזכות איזון בין טקסטורה לפירותיות, ופלפליות מעודנת. הטעם הארוך, העגול והמורכב של היין נוצר גם בזכות 16 חודשי יישון בחבית חדשה מעץ אלון משובח מיער אלייה (Allier) שבצרפת. המחיר 130 ₪.

יקב טוליפ – אספרו 2016

צילום רן הלל
צילום רן הלל

דבר היקב: בלנד של ענבי סירה, מרלו וקברנה פרנק. לכל זן הותאמו תנאי תסיסה אופטימליים למיצוי טעמיו הפוטנציאלים. כל זן התיישן בנפרד 6 חודשים בחביות עץ אלון, ולאחר מכן עורבבו והתיישנו יחד 6 חודשים נוספים ליצירת הבלנד הסופי. ארומה – לבנדר סיגליות, פירות אדומים ושחורים ורמזים של עץ קלוי. טעם –  דובדבנים שחורים ואדומים, עשבוניות ותבלינים חמים. סיומת ארוכה ומתובלת. אלכוהול 13.5%. המחיר 109 ₪.

 יקב ויתקין – קריניאן גפנים בוגרות 2015

דבר היקב: הקריניאן ה- 14 שלנו. לאחר שהיין התיישן מעט בבקבוק אנו יכולים הגיד בביטחון שזהו אחד מיינות הקריניאן הטובים ביותר שייצרנו,אם לא הטוב שבהם. עשוי 100% ענבי קריניאן משני כרמים בוגרים מאזור בנימינה וזיכרון יעקב, ללא השקיה. היין נסחט בעדינות והועבר לתסיסה מאלולקטית והתבגרות בחביות עץ אלון צרפתי בנפח 500 ליטר למשך כ- 16 חודשים. צבע סגול-רובי ארגמני ואטום. יין עוצמתי, רענן, אלגנטי ועמוק, המפגין קשת מרשימה של ארומות  אופייניות לזן הקריניאן כשזיף שחור, רכז רימונים, פטל פרחוניות ומעט אדמתיות. בעל מבנה אינטנסיבי, עשיר ומאוזן, עמוק ובעל רעננות תומכת. מורכבות טעמים עצמתיים החל מפירות אדומים ושחורים, מינראיות, בשר צלוי, עשבי תיבול ים תיכוניים ופרחוניות. סיומת ארוכה מאוד, מורכבת ומאוזנת. 13.5% אלכוהול. המחיר 110 ₪.

 יקב קסטל – Petit Castel 2017

צילום אלעד ברמי
צילום אלעד ברמי

דבר היקב: זו השנה ה- 20 לייצורו של Petit Castel. בלנד של ענבי קברנה סוביניון, מרלו, פטי ורדו, קברנה פרנק ומלבק. התבגר במשך 12 חודשים בחביות עץ אלון צרפתיות ועוד כ-4 חודשים במכלי בטון כבלנד סופי. ליין צבע הנוטה לסגול מלכותי והוא בעל גוף בינוני- מלא, טאנינים מעודנים ואיזון הרמוני בין טעמי העץ והפירות. זהו בציר קלאסי ומאוזן, הרמוני, נגיש ו"שתי", ועם זאת טאני ובעל מורכבות שמרמזת על התפתחות עתידית יפה בבקבוק. היין מגיע לשיאו בין 5-3 שנים משנת הבציר. המחיר 125 ₪.

 יקב ברבדו – קברנה סוביניון 2016

צילום איל גפן
צילום איל גפן

דבר היקב: 85% ענבי קברנה סוביניון ו- 15% פטי וורדו מכרם נחל שחם סמוך לכרמי יוסף. התבגר והשתבח בחביות אלון, רובן מעץ צרפתי, במשך 12 חודשים. ללא סינון ותהליכי הצללה טבעיים ממושכים להבטחת ארומה וטעם עשירים. יין עשיר ומלא כוח, מורכב ועוצמתי. מרקם טאני ומעט מחוספס, יין דומיננטי ומלא ניואנסים. אלכוהול:  14.5%. המחיר 130 ₪.

יקב ברבדו – שיראז 2016

צילום איל גוטמן
צילום איל גוטמן

דבר היקב: 100% ענבי שיראז מכרם נחל שחם סמוך לכרמי יוסף. התירוש קורר ונשמר עם קליפות הענבים למשך 21 יום למיצוי מלא של מאפייני ארומת הפרי. היין התבגר והשתבח בחביות אלון, רובן מעץ צרפתי במשך 12 חודשים. מיוצר ללא סינון בתהליכי הצללה טבעיים ממושכים להבטחת ארומה וטעם עשירים. יין חם, ים תיכוני. עז בצבעו ומאופיין במורכבות רבה המשלבת פרי בשל ועסיסי, תיבול ים תיכוני, ורכות מהחביות. אלכוהול:  14.5%. המחיר 130 ₪.

יקב כישור – כרם מצודת תפן 2016

צילום אייל קרן
צילום אייל קרן

דבר היקב: עשוי מענבי קברנה סוביניון, קברנה פרנק, מרלו ופטי וורדו מכרם מצודת תפן בחיבור בין הגליל המערבי והגליל העליון. כל זן תסס בנפרד והתבגר והשתבח בחביות למשך 14 חודשים שבסיומם נעשה הבלנד הסופי. יין אדום מורכב ושופע. בלנד בורדו מלא נוכחות ועומק, משלב ניחוח פרי צעיר ומודגש יחד עם תיבול ים תיכוני ירקרק ונעים. חמיצות נעימה וסיומת ארוכה ושופעת פרי. אלכוהול 14.5%. המחיר 140 ₪.

יקב ירושלים – ווינדמיל ימין משה 2016

דבר היקב: יין בצבע אדום עז, המורכב מ-34% ענבי קברנה סוביניון, 33% ענבי מרלו ו-33% ענבי פטי וורדו שגדלו באזור הרי יהודה. יינות הקברנה סוביניון והפטי וורדו תססו באותם מכלים והיין התיישן 20 חודשים בחביות עץ אלון. ליין טעמים של פירות יער בשלים ואלגנטיות מתפתחת, טאנינים וניחוחות של עץ משולבים היטב, בעל סיומת ארוכה. המחיר 170 ₪. להשיג במרכז המבקרים של יקב ירושלים במתחם טחנת הרוח במשכנות שאננים בירושלים.

יקב פסגות – אדום 2015

דבר היקב: עשוי מענבי מרלו – 40%, קברנה סוביניון – 40%, סירה  –    10%, פטיט סירה – 10%. הזנים השונים נקלטו ביקב במועד הבשלה אופטימלי ועובדו כל זן וחלקה לעצמם, ולאחר מכן הוכנסו לחביות להתבגרות למשך 12 חודש. ליין ארומות מרוכזות שלי פרי שחור ואדום, עלי טבק ירוקים, תבלינים ים תיכוניים  ואניס. בפה גוף בינוני עד מלא, מבנה דחוס וטאנינים מהודקים, מבנה חומצי תומך, טעמים הממשיכים את המנעד הארומטי, וסיומת נעימה. 14.5% אלכוהול. המחיר 110 ₪.

יקב פסגות – פיק 2016

דבר היקב: עשוי מענבי סירה – 47%, פטיט סירה – 39%, מורברדר – 14%, מכרמים בהרי ירושלים. עבר יישון בחביות צרפתיות למשך 12 חודשים וסינון גס בלבד. יין המורכב מזני דרום צרפת, שמותאמים לאקלים ארצנו. הסירה נותן את הפרי השחור והתבלינים, הפטיט סירה את המסגרת הטאנית והפרי האדום, והמורברדר את החיוניות והרעננות שעושים את היין לרענן וצבעוני. התוצאה היא יין בעל מבנה ארומטי עשיר ומהודק, עם פרי שחור, פלפל שחור, שוקולד מריר, פרחים מיובשים ומינרליות. ליין מרקם קטיפתי, טאנינים יבשים, עם חומציות תומכת וטעמים דחוסים של פרי אדום ושחור, פולי קפה, בשר מעושן, מינרליות, אניס, מנטה, אגוזי לוז ופירות יער מיובשים. 14.5% אלכוהול. המחיר 150 ₪.

 

מארזי חג

יקב סגל מציע מארזי יינות חדשים כמתנה לליל הסדר

דבר היקב: מארז מהודר וחגיגי המכיל שני יינות מסדרת האיכות Free Run: קברנה סוביניון ומרלו ו-2 כוסות יין איכותיות ויוקרתיות במתנה– 135 ₪. יין הדגל של סגל קברנה סוביניון ללא סינון Unfiltered במארז עץ חגיגי – 220 ₪. מארז עץ אלגנטי המכיל שלושה יינות מסדרת רכסים: קברנה דישון, מרלו ורוזה דישון, ופותחן יין יוקרתי במתנה– 240 ₪. להשיג בחנויות היין המובילות ורשתות השיווק המתמחות.

מארזים חדשים של יקב ברקן לרגל חג הפסח

מארז של שני בקבוקי יין כשרים לפסח מסדרת ספיישל רזרב: קברנה סוביניון ומרלו עם כמתנה ערכת אביזרי יין הכוללת פותחן יין מקצועי, מוזגן יין, פקק ואקום וטבעת למניעת טפטופים-  145 ₪.  מארז כשר לפסח המכיל שני יינות מסדרת האיכות ספיישל רזרב – קברנה סוביניון ושיראז: מכיל קפסולות אספרסו קימבו ו-2 כוסות אספרסו איכותיות –150 ₪. יין הדגל של יקבי ברקן 'סופרייר' קברנה סוביניון במארז עץ מרהיב וחגיגי – 225 ₪. להשיג בחנויות היין המובילות ורשתות השיווק המתמחות.

המארזים של יקב היוצר לחג הפסח

צילום אייל קרן
צילום אייל קרן

לקראת פסח מציע יקב היוצר מגוון מארזים המתאימים למתנות למארחים או לשימוש אישי. ניתן לרכוש בחנויות היין המובחרות או באתר המקוון של היקב. ביניהם: מארז יינות יקב היוצר עם שמן זית – זוג יינות מסדרת בראשית או סדרת Special edition עם שמן זית 500 מ"ל איכותי – 95 – 125 ₪ (בהתאם ליין הנבחר). מארז וירטואזו עם כוסות מעוצבות – מכיל יין וירטואוזו קברנה ווירטואזו גוורצטרמינר עם שתי כוסות יין – 150 ₪. מארז יינות לגאטו בליווי צנצנות אגוזים ושקדים – לגאטו קברנה או מרלו עם לגאטו ויונייה בצירוף 3 צנצנות של אגוזים ושקדים במיוחד לפסח – 190 ₪. מארז ליריקה בליווי פותחן יינות חשמלי – שני בקבוקי ליריקה מהסדרה הים תיכונית, הרמוני וויונייה, בצירוף פותחן חשמלי  – 250 ₪. מארז בודד – ניתן לגוון עם יינות מסדרות היוצר השונות: בראשית, מוסקטו, וירטואזו, לגאטו וליריקה – בין 45 – 100 ₪.

 

 

 

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה