יינות הרי יהודה נדגמו בפסטיבל הרי יהודה בדרך היין

בין תל אביב לירושלים ישנו אזור יין קסום עם גתות עתיקות והיסטוריה ארוכה של ייצור יין. כיום מתחדשת המסורת, והיינות המיוצרים באזור זה נודעים בטיבם בישראל ובעולם. הגענו לחנות "רשת דרך היין" באור יהודה בכדי להיחשף, לטעום, לרשום, וגם לצלם עבורכם את שחווינו.

נתחיל ונאמר שהיה לנו קשה. קשה משום שהיינות שהוטעמו נמצאים ברף יינות ישראליים הראויים לשבח מהראשון שבהם ועד האחרון שבהם. וכשאתה טועם יינות טובים, קשה לבחור את הטוב שבהם. מרבית היינות שהוטעמו נעו ממחיר של 67 ₪ ועד כ- 110 ₪. זו קבוצת יינות במחירי אמצע ומעלה, אך הם נותנים בהחלט "ערך עבור כסף".

יקב יערים
יקב בוטיק של היינן ששון בן אהרון הביא את הקברנה סוביניון 2000 העשוי 95% קברנה סוביניון ו- 5% מרלו. ליין, אשר שהה 20 חודש בחביות אלון צרפתי, גוון אדום נוטה לסגלגל, והנו בעל ברק וניחוח פרי בשל מעט ווניל מעושן. טעמי הפרי והעץ עדינים. ליין גוף בינוני מאוזן עם סיומת ארוכה בחיך.
מרלו 2001 – עשוי 90% מרלו ו- 10% קברנה סוביניון. היין שהה בחביות אלון צרפתי 14 חודש. היין מורכב ומאוזן, עם גוון אדום יפה ומבריק. זהו יין שמורגשים בו ניחוח פרי בשל עם שוקולד ווניל. ליין ריח מרלו טיפוסי וטעמי שזיף יבש ודובדבן, טעמי עץ עדינים, וסיומת מתמשכת וגם מושכת.

יקב עמק האלה
הקברנה סוביניון 2003 – צבעו ארגמני אדמדם נוטה לבורדו. גוף היין מלא עם ריחות תבלינים. הטאנינים עוטפים את החיך, הסיומת ארוכה, ריחות דובדבן, פרי אדום, היין מאוזן, ונעים לחיך.
EVER RED 2003 – זהו בלנד המורכב מ- 75% קברנה סוביניון ו- 25% מרלו. הגוף מלא, צבעו כמו קודמ ו- אדום בורדו. ארומות של אקליפטוס וניל, פרי שחור. הטאנינים רכים, ולא מורגשים בחוזקה, ליין סיומת ארוכה, כשטעמי שוקולד מריר בסופה על מעמקי הלשון.
מוסקט קינוח 2003 – איזה ניחוח, איזו מתיקות משרה שלווה. 100% ענבי מוסקט מעניקים ליין הקינוח הזה גוף בינוני, ריח מדהים, צבע יפיפה. היין יוצר בתסיסה קרה במיכל והועבר לתהליך יישון בחביות אלון (חדשות לחלוטין ) צרפתי ל- 13 חודש. ליין סיומת מאד ארוכה, והוא מומלץ לשתייה כשהוא מצונן לפחות לטמפרטורה של 12 מעלות. תכולת האלכוהול שלו די גבוהה: 15.9%, והוא כיפי אמיתי.

יקב קלו דה גת
הראל מרלו 2004 – 100% מרלו, 12 חודש בחביות עץ אלון צרפתי חדש ומשומש כאחד. זהו מרלו טיפוסי וצבעו עמוק וכהה, היין נעים לחיך, ואלגנטי.
הראל סירה 2004 – איזה צבע… מאיפה הגיעו גווני הסגול הללו? פשוט חוויה לעין .85% סירה, 15% קברנה סוביניון, 12 חודש בחביות אלון צרפתי חדשות ומשומשות כאחד. ריח היין מורכב, עם רמז לעץ החבית וארומות של פירות אדומים וחמימות וחריפות מפולפלת משהו. ישנה רעננות וחומציות טובה, טאניניות מעוגלת, וסיומת ארוכה. אהבנו מאד.
קברנה סוביניון 2004 – 92% קברנה סוביניון, 5% מרלו, 3% פטי וורדו . 12 חודש יישון בחביות אלון צרפתי חדשות ומשומשות כאחד. זהו יין אלגנטי ומורכב. גם כאן צבע הסגול דומיננטי מרהיב ביופיו, הוא מתחבר לצבע האדום העמוק כהה. ניחוחות עץ האלון מהחבית מתערבבים בפרי אדום ושחור וצמחי תבלין. גוף היין מלא עמוק משהו, ורעננות המשתלבת בטאניניות באופן מושלם.

יקב ברבדו
ברבדו קברנה סוביניון 2003– זהו יין שיושן במשך כ- 12 חודש בחביות עץ המעניקות שילוב בין ארומת הפרי לריח עץ החבית. צבעו אדום צלול ועמוק. הארומות משלבות גרגרי יער בשלים, ניחוח וניל, וגם פלפל ירוק. היין מורכב , בעל גוף, וטאניניות רכה. הסיומת ארוכה ומתמשכת.

יקב צרעה
אילן מרלו 2003 – 100% מרלו, 20 חודש בחביות עץ אלון צרפתי בנות שנתיים. זהו יין מרלו טיפוסי, קטיפתי, אלגנטי, בריחות וטעמי יער רעננים עם סיומת ארוכה. היין אלגנטי וצבעיו אדום וסגול עמוקים. ליין יכולת התיישנות שתשבח טעמיו, ולדעתנו נכונו לו שנים טובות בהמשך תוך כשנתיים.
אילן SPECIAL SELECTION 2003
66% קברנה סוביניון, 34% מרלו, 20 חודש בחבית.
זהו יין שצופן בחובו הפתעה תוך מספר שנים. אפשר לשתות אותו עתה, אך טעמיו, בזכות הפנולים המתוקים משהו, יביאו את היין לפסגות. היין קטיפתי ומשלב הרבה ריחות וטעמים. אלו יתאזנו בחיבור מוצלח בין הקברנה למרל.ו או אז היין יהיה במיטבו.
גבעת החלוקים ריזרב 2003 סדרת "האסטייט" – אנו אהבנו את היין הזה יותר מכל היינות בטעימה. זהו יין שהתיישן 15 חודש בחביות אלון צרפתי, חלקן חדשות וחלקן בנות שנתיים. היין בצבע עמוק אדום ארמני נוטה לכהה. זהו יין חם ומאוזן להפליא. בטעמיו ניתן להרגיש בפלפל, וניל, טבק, שזיף, במשמש מיובש ותאנה מיובשת. אהבנו ביותר.
אילן קברנה סוביניון 2003 – 85% קברנה, 15% מרלו. זהו יין קברנה טיפוסי יין עשיר וכבד, עם פוטנציאל התיישנות ארוך. כנראה לכאן כיוון היינן. הצבע סגול עמוק נוטה לכהה, כמעט שחור. גוף מלא מתובל, עוצמתי ובועט כמו שקברנה יודע. העפיצות מן הסתם תלך ותדעך, ותתאזן עם הזמן.


(צילום: דני רובין)








היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה