ירדן ויונייה 2005 – בציר שני של ויונייה מאדמות רמת הגולן
יקבי רמת הגולן החלו לשווק יין ירדן ויונייה 2005, עשוי 100% ענבי ויונייה הגדלים בכרם אודם הנמצא בצפון רמת הגולן בגובה של 1,200 מטר.
זן הענבים ויונייה (Viognier) התפתח, ככל הנראה, באזור קרואטיה. משם הועבר לעמק הרון שבצרפת בתקופת הרומאים, ולא נפוץ בעולם עד שנות ה- 60 של המאה הקודמת. לאחר שנים רבות של פיתוח, יצאו ביקבי רמת הגולן עם יין זה בשנה שעברה, בפעם הראשונה עם שנת בציר 2004.
ירדן ויונייה 2005 הינו יין עשיר, ארומטי ובעל אופי זני מובהק, בשל השילוב המעניין בשלב התסיסה והיישון: שליש ממנו הותסס ויושן בחביות עץ אלון חדשות, שליש בחביות צרפתיות אשר שמשו קודם לתסיסת שרדונה והיתר הותסס במיכלי נירוסטה.
לירדן ויונייה 2005 ניחוחות של אפרסק ומשמש האופייניים לזן זה בנוסף רבדי ניחוחות של פרי הדר, פרחוניות ועץ אלון. זהו יין ארומטי, אלגנטי ובעל גוף מלא.
היין מתאים למנות הדורשות יין עשיר וארומטי, כמו דג צלוי המתובל בלימונית, כרוב סיני, תמרינד ומעט מיץ ליים המוגש על מצע של אורז יסמין.
ירדן ויונייה 2005 ישווק ברשתות השיווק ובחנויות היין.
מחיר מומלץ לצרכן כ- 72 ₪.
גמלא סנג'ובזה 2004
גמלא סנג'ובזה 2004 מופק מענבים שגדלו בכרמי אל רום ועין זיוון שבצפון רמת הגולן. היין יושן למשך שנה בחביות עץ אלון צרפתיות. גוף היין מלא יחסית לאופי הזן, והוא מורכב ובעל סיומת ארוכה.
גמלא סנג'ובזה 2004 הינו יין ארומטי המציג ניחוחות מושכים של פרי גרגרי יער בשלים יחד עם פרחים מיובשים, קליפת תפוזים, תבלין ורמזים עדינים לעץ האלון.
ניתן ליהנות מהיין עתה, אולם הוא שתפר בתוך כשנתיים של יישון בבקבוק, וישמור על תכונותיו עד לשמונה שנים מיום הבציר.
גמלא סנג'ובזה מתאים ללוות מנות המכילות כמויות נדיבות של עשבי טיבול טריים, כמו צלעות טלה עשויות בגריל ומשוחות בתערובת של עשבי תיבול, שמן זית, מלח, פלפל שחור ושום כתוש.
את יין גמלא סנג'ובזה 2004 ניתן לרכוש ברשתות השיווק ובחנויות היין.
מחיר מומלץ לצרכן: כ- 68 ₪.
הגולן הוא אזור הגדול הצפוני ביותר בישראל ונחשב הטוב ביותר לגידול ענבי יין החלק בו הטמפרטורות הן הקרירות ביותר. הכרמים על רמה וולקנית זו גדלים מ– 400 מטר ועד 1,200 מטר מעל פני הים, והגבוהים שבהם פוגשים שלג בחורף. יקבי רמת הגולן ממוקמים בעיר קצרין אשר במרכז הגולן.