יינות חדשים ליקב טוליפ מבציר 2011: קברנה סוביניון רזרב וסירה רזרב

קברנה סוביניון רזרב 2011
היין (כשר) הופק מ-90% ענבי קברנה סוביניון מחמש חלקות שונות בגליל העליון ובהרי יהודה (כפר יובל, עלמה, צבעון, מטע), בתוספת 5% קברנה פרנק ו-5% פטי ורדו ממושב מטע. את הבציר ניהל היינן הקודם תמיר ארצי.
היין יושן 16-18 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי. בתחילת תקופת היישון כל חלקה התיישנה בנפרד, ולאחר 6 חודשים הורכב הבלנד.
לאחר הביקבוק היין שהה בחדר יישון הבקבוקים ביקב עוד מספר חודשים, טרם יציאתו לשוק. אלכוהול: 14%.
דוד בר-אילן, יינן היקב שעשה את הבלנד, אומר: ""יין זה הינו שילוב בין ענבי קברנה סוביניון מארבע החלקות המובחרות של היקב, אשר מפיקות כל אחת יין שונה באופיו. בחרנו לשלב חביות ספציפיות מכל חלקה ובכך ליצור בלנד איכותי ביותר בעל פירותיות מורכבת וכושר התיישנות מרשים.
בבציר זה זמן היישון בחביות התקצר לעומת שנים קודמות בכדי להדגיש את פירותיות היין. התוצאה הינה יין פירותי ואלגנטי בעל צבע בורדו עמוק וצפוף, עם ארומות בולטות של פירות שחורים ותבלינים ורמיזה של עץ קלוי. היין בעל גוף מלא ומאוזן וסיומת ארוכה ומענגת".
מחיר לצרכן: 98 ₪

סירה רזרב 2011
היין (כשר) יוצר מ-95% ענבי סירה איכותיים, מהכרם הצפוני שבכפר יובל ליד מטולה, בתוספת 5% פטיט ורדו ממושב מטע. בציר 2011 התאפיין בהבשלה מאוחרת, אשר מאופיינת בענבים בעלי טעם עשיר ופירותי. את הבציר ניהל היינן הקודם תמיר ארצי.
היין התיישן 16-18 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי להתבגרות עדינה והשתבחות. בבציר זה זמן היישון בחביות התקצר לעומת שנים קודמות בכדי להדגיש את פירותיות היין.
לפני הביקבוק עבר היין סינון גס בלבד לשימור טעמיו. אלכוהול 15%.
דבר היינן דוד בר-אילן: "זהו יין מרשים בעל צבע בורדו-שחור עמוק וצפוף; מאופיין בארומות של פירות יער בשלים; ובפה הטעם מלא, פירותי ועשיר, מלווה בטעמי שוקולד וקפה. ליין סיומת ארוכה ונעימה".
מחיר לצרכן: 98 ₪

עיצב תוויות: ישראל יוסף






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה