יינות חדשים מיקב צ'ילאג – התחברות מחודשת

אורנה צ'ילאג היא בוודאי אחת היינניות הבולטות בארץ, שאינה רק ייננית ביקב גברי, אלא גם הבעלים של היקב הנושא את שמה והממוקם ביהוד. עשיית היין שלה מושפעת ללא ספק מהמקום בו למדה ייננות, איטליה

אורנה היא דעתנית, שיודעת בדיוק מה היא רוצה ולאן היא שואפת להגיע
אורנה היא דעתנית, שיודעת בדיוק מה היא רוצה ולאן היא שואפת להגיע. בתמונה עם הבת רומי. צילום יונתן לבני

הגילוי הנאות מחייב אותי לומר שאורנה צ'ילאג היא ידידה טובה שלי. מאידך, עוד ייננים הם חברים טובים. באחת הכתבות שהתפרסמו לפני שנים לא מעטות, כתבתי שאני מבקש ממנה חברות, ועם זאת היו שנים שלא כל כך התחברתי ליינות ששתיתי ביקב צ'ילאג. אבל הביקור האחרון לפני מספר ימים, שכנע אותי שאורנה צ'ילאג אכן עושה יינות מצויינים.

היא בוודאי אחת היינניות הבולטות בארץ, שאינה רק ייננית ביקב גברי, אלא גם הבעלים של היקב הנושא את שמה והממוקם ביהוד. עשיית היין שלה מושפעת ללא ספק מהמקום בו למדה ייננות, איטליה. אורנה היא דעתנית, שיודעת בדיוק מה היא רוצה ולאן היא שואפת להגיע, והיא אינה מצניעה את דעותיה, גם הפוליטיות, שאינן בדיוק אלה של מפלגתו של רוה"מ. אבל לא בפוליטיקה עסקינן, אלא ביינות אותם שתיתי ביקב:

אורנה חושבת שזו הפעם הראשונה שנעשה יין לבן מ- 100% ענבי נביולו אדומים
אורנה חושבת שזו הפעם הראשונה שנעשה יין לבן מ- 100% ענבי נביולו אדומים. צילום יונתן לבני

BLANC DE NOIRS NEBIOLO  2016 – היין עשוי מענבים מזן הנביולו, ששמו מרמז על כור מחצבתו: איטליה. מקור הענבים ששימשו את צ'ילאג, בגליל העליון. אורנה חושבת שזו הפעם הראשונה שנעשה יין לבן מ- 100% ענבי נביולו אדומים. הסחיטה נעשתה תוך כדי הפרדת הקליפות מהנוזל. התוצאה היא יין בצבע זהוב נחושתי. זו התרומה של הענב האדום לעשיה של יין לבן. תסיסה איטית במשך 3 חודשים על השמרים. אף מורכב ומקסים. טעמי ליצ'י, ליים ואשכולית בשלה או פומלה. 11.5% אלכוהול. סיומת ארוכה ונעימה. רק כ-700 בקבוקים נעשו מהיין. אני מציע לצננו היטב, ומכיוון שהוא צעיר, רצוי אפילו לפתוח אותו כמה שעות לפני השתייה, כפי שעושים עם יין אדום צעיר. הייתי גם ממליץ להשאירו בשמפניירה עם קרח כדי שלא יתחמם. ניסיון מרתק של עשיית יין לבן מענבים אדומים. שאפו. מחירו 120 ₪.

אורנה צ'ילאג, אישה ויקב
אורנה צ'ילאג, אישה ויקב

שנין בלאן 2016 – אחד הזנים הלבנים האהובים עלי ביותר. שנים של ביקור בווברי שבעמק הלואר בצרפת לימדו אותי כמה הזן רב גוני ואיזה יינות נהדרים אפשר ליצור ממנו. ראו בכתבה זאת. היין של אורנה עשוי מ- 100% שנין בלאן מכרם הנמצא בגובה 850 מ' במצפה רמון. בכלל, מצפה רמון, האזור המדברי החם כל כך, תורם לעולם כולו קונספט חדש ומיוחד: יין מאזור מדברי שאינו נופל באיכותו מיינות שבאים מטרואר נורמלי וקלאסי, גילוי שלדעת רבים הוא בגדר המצאה מרתקת. היין הותסס בטמפרטורות נמוכות במשך 10 שבועות. יין יבש בעל חמיצות גבוהה ורעננות כייפית לקיץ החם שלנו. יין לבן ניתן ליישן, והוא ישתבח לאחר היישון – אם יש לכם סבלנות לחכות. כמובן שיש לצננו הייטב לפני השתייה. טעמיו מינרליים, ירוקים. טעמי פירות קיץ: ענבים ירוקים, ליים ותפוחים ירוקים. עשייה של יין במיטבה. מחירו 85 ₪.

הפטיט סירה, או דוריף בשמו המקורי, עשה עלייה מצרפת, והצליח בגדול להתאזרח כהלכה בארץ הקודש
הפטיט סירה, או דוריף בשמו המקורי, עשה עלייה מצרפת, והצליח בגדול להתאזרח כהלכה בארץ הקודש. צילום יונתן לבני

פטיט סירה 2013 – הפטיט סירה, או דוריף בשמו המקורי, עשה עלייה מצרפת, והצליח בגדול להתאזרח כהלכה בארץ הקודש. מספר יקבים עושים ממנו יין זני מוצלח. זאב דוניה חוגג עליו בסוסון ים, ואורנה צ'ילאג עושה ממנו יין שאסור להחמיץ את שתייתו. ענבים מכרם בגובה 800 מ' , שוב ממצפה רמון. לאחר 3 ימים של השריית התירוש, בוצעה  לענבים התססה קרה וארוכה על הקליפות למשך חודש ימים. לאחר מכן שהה היין במשך 26 חודש בחביות עץ אלון חדשות וישנות. יין בעל גוף, כמעט שחור בצבע, אלגנטי, מעט כבד אבל בצורה נעימה. פטיט סירה מושלם, מאוזן ואלגנטי. חוויה נהדרת שתלווה ארוחה בשרית מכל סוג. אני מחכה בעיקר לבשרים מעושנים שהיין ילווה אותם בכבוד. חוויה של יין. מחירו 120 ₪.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה