יינות יוקרה חדשים מיקבי Sartori ורונה באיטליה

החברה הסקוטית, יבואנית ומשווקת יינות, מציגה שני יינות חדשים מיקב סרטורי מאיטליה.

דן ליאור, מנכ”ל החברה הסקוטית, אומר: “בשנים האחרונות ניתן להבחין בביקוש הולך וגדל ליינות המיובאים מאזור ורונה באיטליה. קהל צרכני היין בישראל הבחין באיכות היינות המיובאים מאזור זה, ולכן החלטנו להגדיל את המגוון”.

סלטארי אמרונה דלה ואלפוליצ’ילה 2000DOC
זני ענבים: 60% קורבינה, 10% קורבינונה, 20% רונדינלה, 10% קרואטינה.
בקבוקים מבציר זה: 6,000.
הכרמים ממוקמים על טרסות מדורגות בשיפולי הגבעות בגובה שבין 150 ל- 300 מטר מעל פני הים.
כרם טוראנו: 80 דונם של גפני ספליירה טרליס ופרגולטה וורונזה.
כרם מונטה-קארו: 100 דונם של גפני גויו הנטועים בצפיפות של 350-450 לדונם ומניבים כ-1.5 קילוגרם ענבים לגפן.
האשכולות נבחרו בקפידה והושמו במיכלים פלסטיים קטנים, 5-6 קילוגרם פרי בכל מיכל. המיכלים הועברו לחדרי ייבוש בעלי בקרת לחות, שנועדה להבטיח תנאי ייבוש מושלמים לענבים. הענבים שהו שם כשלושה חודשים שבמהלכם איבדו כ-30% ממשקלם תוך ריכוז הטעמים והסוכר שבענב. הפקת היין בוצעה במיכלי פלדת אלחלד מבוקרי טמפרטורה במשך 20 עד 30 יום. במהלכם מתבצעת השרייה של התירוש עם הציפה והגרעינים ותסיסה מלווה בשאיבה והשבה מחזורית למיכל. לאחר סינון חלקיקים הועבר היין לחביות לתסיסה מאלולקטית. נעשה שימוש בחביות “באריק” בנות 225 ליטרים כל אחת, חביות עץ אלון בנות 500 ליטרים כל אחת וחביות ענק בנות 2,000-2,500 ליטרים כל אחת. במשך 25 חודשים, שבמהלכם מתעצבת דמותו של היין, נשמרה דרך קבע כמותו בחביות העץ כדי למנוע מגע אוויר עם היין, וזאת עד ליצירת העירוב הסופי.
טעימה:
צבע: אדום רובי בעל הבהקים בגוון סגול כהה.
אף: ארומה עוקצנית בעלת רמזים של תאנים מיובשות, דובדבני מורלו ועשבי תבלין ארומטיים.
חך: נוכחות טובה, אלגנטי, עפיצות מעודנת, סממנים נעימים של חומץ בלסמי קטיפתי.
מאוזן היטב ובעל סיומת מחבקת.
מתאים לבשר צייד, בשרים בבישול איטי, בשר אדום על הגריל וגבינות בשלות.
מחיר: 335 ש”ח

סלטארי ואלפוליצ’ילה סופריורה 2001 DOC
זני ענבים: 60% קורבינה, 10% קורבינונה, 20% רונדינלה, 10% קרואטינה.
מדובר ביין איטלקי אדום, מאזור וונטו הנמצא צפונית לוורונה. זה יין קל יחסית, בעל ניחוח עז, פירותי. הכינוי “סופריורה” אשר נוסף לכינוי היין, מעיד על כך שהוא בעל תכולת אלכוהול גבוהה מהמקובל לפחות באחוז אחד, ומיושן במשך שנה לפחות.
בקבוקים מבציר זה: 25,000.
האשכולות נבחרו בקפידה והושמו במיכלים פלסטיים קטנים שהועברו מיידית ליקב. ביקב התבצע מיון נוסף טרם מעיכה.
הפקת היין בוצעה במיכלי פלדת אלחלד מבוקרי טמפרטורה תוך השרייה של התירוש עם הציפה והגרעינים ותסיסה מלווה בשאיבה והשבה מחזורית למיכל. לאחר סינון חלקיקים הועבר היין לחביות לתסיסה מאלולקטית. נעשה שימוש בחביות “באריק” בנות 225 ליטרים כל אחת, חביות עץ אלון “פנשן” בנות 500 ליטרים כל אחת וחביות ענק בנות 2,000-2,500 ליטרים כל אחת. במשך 12-14 חודשים שבמהלכם מתעצבת דמותו של היין נשמרה דרך קבע כמותו בחביות העץ כדי למנוע מגע אוויר עם היין, וזאת עד ליצירת העירוב הסופי.
צבע: אדום רובי בעל עוצמה ראויה לציון.
אף: ארומה של גרגרי פירות יער כדומדמניות ואוכמניות, רמזי טבק ועור. ניחוח פרחוני המתמזג עם ניחוחות עץ ורמזי ליקוריץ.
חך: מאוזן, בעל גוף. טעמי וניל ודובדבן מלווים את הסיומת העזה.
מתאים למאכלי פסטה, צלי בשר, בשר אדום על הגריל, וגבינות בשלות.
מחיר: 110 ש”ח






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה