fbpx

יינות מרגלית 2009 והשאלה של עודדה

הכרמים של יקב מרגלית אינם מושקים באופן מלאכותי, והגפנים מסתפקות בגשם החורפי שהן מקבלות. שיטה זו לא באה ממקום של קמצנות לשלם על מי מקורות, אלא מהתפיסה שכשהגפן בסטרס (עקה, בעברית), היא דואגת לעצמה לבד, וסטרס כנראה מוציא ממנה את המיטב
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

לצורך רענון תפריט ה- VIP של מסעדת הקומה ה- 11 במלון קראון פלזה סיטי סנטר עזריאלי, אנו עורכים מדי פעם טעימות של יקבים שלא מופיעים בתפריט, על מנת לשקול הכנסתם.
בטעימת יינות מרגלית מבציר 2009 השתתפו: שף אייל רוזנברג, שף אלון גונן, אורי כהן – מנהל הלאונג', ועודדה בנין גורן, שתרמה את החך הנשי.

הכרמים של יקב מרגלית אינם מושקים באופן מלאכותי, והגפנים מסתפקות בגשם החורפי שהן מקבלות. למעשה, הגפן שמחפשת את המים דואגת להצמיח שורשים עמוקים ולינוק כל טיפת מים ומינרל בעומק האדמה.
שיטה זו לא באה ממקום של קמצנות לשלם על מי מקורות, אלא מהתפיסה שכשהגפן בסטרס (עקה, בעברית), היא דואגת לעצמה לבד, וסטרס כנראה מוציא ממנה את המיטב. ביקב אומרים כי בעקבות כך גם אין צורך בדישון רב ובהדברה מסיבית בכרמים.
הענבים נבצרים החל מחודש אוגוסט עד אוקטובר במיכלים קטנים, כשעל פי מסורת היקב, הוא מגייס את קהל לקוחותיו הנאמנים על מנת לבצור את הכרמים.

קברנה סוביניון 2009 כרם קדיתא
שף אייל רוזנברג, הקומה ה- 11צבע היין שחור ואטום, בוהק ומעט שומני בכוס. ריחות פירות בשלים ממלאים את הפה. קברנה עוצמתי שרוכך עם מעט מרלו. יין שיתאים למנות הראשונות של המסעדה, כדוגמת כבד אווז או סלט שקדי עגל ברוטב פירות יער. אהבנו את היין.
מחיר בקבוק 190 ₪

קברנה סוביניון 2009 Special Reserve
יין שחור סגול מרוכז מאוד. ל- 83% קברנה סוביניון התווספו 17% פטיט סירה, שמעניקים ליין את הצבע והייחוד שלו.
היין היה בדקנטר כחצי שעה ולא נפתח, לאחר עוד רבע שעה בכוס התחילו לצוץ מינורית ריחות של פירות אדומים, קצת אספרסו, קצת פלפל שחור – הכל קצת.
היין הוחזר לדקנטר לעוד שעה ונמזג שוב לכוסות, והפעם הריחות כבר תקפו אותנו והיו בשלים וארומטיים מאוד, אולם היין היה עדיין עצור בטעמיו ונראה כי טעמים בוסריים משתלטים עליו יחד עם עפיצות גבוהה, והיין החליק עם צריבה בגרון.
על פי היקב, היין אמור להשתמר שנים רבות. לא נראה לי שלקוח שישב במסעדה ימתין כשעה וחצי כדי ללגום מהיין הנוכחי.
היין לא מוכן לשתייה מבחינתנו, ולא התחברנו אליו גם עם טעימת אוסובוקו טלה שניסינו איתו.

שף אלון גונן
קברנה פרנק 2009 כרם בנימינה
עשוי מ- 95% ענבי קברנה פרנק עם תוספת של 5% קברנה סוביניון.
צבע ארגמני צלול, ריחות של פרי צעיר עם מעט צימוקים ושוקולד. בטעימה היין ממלא את הפה בעפיצות ויובש, שדי בולם את הטעמים המצופים מקברנה פרנק, כדוגמת טעמים ירקרקים.
זהו קברנה פרנק שונה ומעט מוזר. הידיעה כי אנו לוגמים קברנה פרנק זני ולא מקבלים את הטעמים האופייניים, לא עשתה לנו את זה בלשון המעטה. והשאלה היא למה ליצור יין זני ולא למצות ממנו את סגולותיו המיוחדות, הרי לשם כך הוא זני.
יכול להיות שמי שטעמו כבר אין ספור קברנה פרנק יתלהבו מהעניין שיש כאן קברנה פרנק ללא קברנה פרנק; סוג של מולקולריות אולי. אין לנו מנה כזו במסעדה. סליחה. גם לא תהיה.

מחירי היינות ביקב נעים בין 165 ₪ ל- 230 ₪.
השאלה ששאלה אותי עודדה אחרי הטעימה, העלתה חיוך של מבוכה על פני: "אם לא משקים ולא מרססים ולא מדשנים, ואת הבציר עושים מתנדבים, למה היינות כל כך יקרים?". לא יודע, עודדה יקירתי, לא יודע.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה