יינות ספיישל רזרב חדשים ליקב רקנאטי: אדום 2015 ולבן 2016

ספיישל רזרב הוא היין הטוב ביותר של רקנאטי בכל שנה שמיוצר. מייצג את היקב, שנת בציר וטרואר. צילום דוד סילברמן dpsimages
יקב רקנאטי חנך מהדורה חדשה של יינות הספיישל רזרב, בהם הוא רואה את יינות הדגל שנותנים ביטוי למיטב שבכל שנת בציר, לחלקות שהניבו ענבים מצטיינים מהם יוצרים הייננים את היין הטוב ביותר בכל שנה, שמייצג יקב, שנת בציר וטרואר

ספיישל רזרב אדום 2015

דבר היקב: ספיישל רזרב אדום 2015 הינו יין בעל גוף מלא ועשיר, עם חומציות מאוזנת המעניקה יכולת התיישנות לשנים רבות. ליין ניחוחות שוקולד ופירות יער, פלפל שחור ותבלינים ים תיכוניים. הרכב היין משתנה מבציר לבציר, וב-2015 כלל שילוב של ענבי קברנה סוביניון מכרם מנרה עם ענבי סירה, קריניאן, מרסלאן ופטיט סירה.

צילום דוד סילברמן dpsimages
צילום דוד סילברמן dpsimages

היין התבגר בחביות עץ אלון צרפתיות גדולות – 3,000 ליטר (Foudre) ו-500 ליטר, שנועדו לסייע בשמירה על רעננות הפרי וליצירת יין אלגנטי, מאוזן והרמוני. עם סיום הרכבת הבלנד הוחזר היין לחביות להשלמת תקופת התיישנות של 16 חודשים. היין בוקבק לאחר סינון גס בלבד. הוא מוכן לשתייה, ויתיישן היטב בבקבוק במהלך 10 שנים לפחות. המחיר 195 .

צילום דוד סילברמן dpsimages
צילום דוד סילברמן dpsimages

ספיישל רזרב לבן 2016

דבר היקב: ספיישל רזרב לבן 2016 הוא בלנד בו מככבים שני זנים ים תיכוניים יוצאי דופן: רוסאן ומרסאן, המזוהים עם דרום עמק הרון שבצרפת. השילוב ביניהם מפיק יין עשיר ומורכב. כל זן מתיישן על משקעיו כ-10 חודשים בחביות הצרפתיות בהן תסס. על הבלנד הסופי הכולל 60% רוסאן ו- 40% מרסאן, הוחלט רק בתום תקופת היישון. ליין ארומות וטעמים של פירות גלעין רעננים, פרחים לבנים וחמאתיות. יוצרו ממנו 6,270 בקבוקים בלבד. המחיר 150 .

צוות רקנאטי (משמאל לימין): גיל שצברג – סמנכ"ל, נועם יעקובי – מנכ"ל, אייל דרורי – יינן, מעיין חי – מנהלת הכרמים, קובי ארביב – יינן ראשי. צילום דוד סילברמן dpsimages
צוות רקנאטי (משמאל לימין): גיל שצברג – סמנכ"ל, נועם יעקובי – מנכ"ל, אייל דרורי – יינן, מעיין חי – מנהלת הכרמים, קובי ארביב – יינן ראשי. צילום דוד סילברמן dpsimages

פרנץ' בלנד 2017

צילום ליאור נאור
צילום ליאור נאור

דבר היקב: היין שפתח את אירוע ההשקה של יינות הספיישל רזרב, הופק מגפנים ותיקות בגליל התחתון. זהו יין חצי יבש שנעשה מענבי פרנץ' קולומבר יחד עם מעט ענבי סוביניון בלאן ומוסקט, והותסס בטמפרטורה נמוכה כדי לשמר את הניחוחות הטבעיים של הענבים. התסיסה הופסקה כאשר נשארה כמות קטנה של סוכר טבעי מהענבים, כדי ליצור יין רענן, ארומטי ובעל מתקתקות עדינה. מחירו 85 .

 

 

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר