יצוא המזון גדל ב-5% בחודשים ינואר – ספטמבר 2006 והסתכם ב-528.5 מיליון דולר

גידול של כ-22% נרשם ביצוא הפירות והירקות המעובדים בחודשים ינואר – ספטמבר 2006, לעומת התקופה המקבילה אשתקד. היצוא הסתכם ב-180 מיליון דולר.
כך מסר רוני קוברובסקי, יו"ר איגוד תעשיות המזון בהתאחדות התעשיינים ונשיא החברה המרכזית לייצור משקאות קלים (קוקה קולה).

עוד עולה מניתוח איגוד המזון בהתאחדות התעשיינים, כי בחודשים ינואר-ספטמבר 2006 גדל היצוא המזון לסין (בעיקר מיצים ורכזים) בכ-120% לעומת התקופה המקבילה אשתקד, והסתכם בכ-18 מיליוני דולרים.

יצוא המזון בכללותו גדל בתשעת החודשים הראשונים של השנה ב-5% דולרית לעומת התקופה המקבילה אשתקד, והסתכם ב- 528.5 מיליוני דולרים. לעומת זאת,יבוא המזון גדל באותה תקופה ב-12.5% דולרית והסתכם ב-886.2 מיליוני דולרים.

יש דאגה רבה בקרב יצרני הענף מהפער ההולך וגדל בין יבוא המזון לבין יצוא המזון. בתשעת החודשים הראשונים של השנה חל גידול של 26% בגרעון המסחרי של תעשיית המזון, שהגיע ל-357.7 מיליוני דולרים. אם תמשך מגמת הגידול ביבוא בקצב הנוכחי – עלול הגירעון המסחרי במזון לגדול להיקף של כחצי מיליארד דולרים בכל שנת 2006.

בהתייחסות ליצוא המזון לפי אזורי סחר ומדינות: יצוא המזון מישראל לאיחוד האירופי גדל ב- 4.9% והסתכם ב- 243.3 מיליוני דולרים. הגידול העיקרי ביצוא המזון נרשם להולנד – גידול של 18.7% והוא הסתכם ב- 46.9 מיליוני דולרים.

יצוא המזון לארה"ב ירד ב-3 הרבעונים הראשונים של השנה ב- 3.8% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד, והסתכם ב-58.1 מיליוני דולרים. יצוא המזון לרוסיה גדל ב- 28.3% והסתכם ב- 28.6 מיליוני דולרים.

יצוא מוצרי המאפה קטן ב- 18.1% והסתכם ב- 33.5 מיליוני דולרים; יצוא מוצרי החלב והגלידה ירד ב-12.2% בהשוואה ל-9 החודשים הראשונים אשתקד והסתכם ב-17.3 מיליוני דולרים; בתחום יצוא יין ומשקאות חריפים אחרים נרשמה ירידה של 2.9% והוא הסתכם ב-9.9 מיליוני דולרים; יצוא מוצרי בשר ועופות ירד ב-46.1% והסתכם ב-21.3 מיליון דולר;ב יצוא השוקולד נרשמה ירידה של 11.5% והוא הסתכם בכ-7 מיליון דולר; יצוא המזון המוכן גדל ב- 25% והסתכם ב- 20.6 מיליון דולר.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה