יקבי כרמל מצדיעים לברנדי ולרוגוב

יקבי כרמל השיקו מהדורה מוגבלת של ברנדי שסיים התיישנותו בחבית יין, ומוקדש לזכרו של דניאל רוגוב ז"ל שנפטר לאחרונה; מי שהיה במשך 30 שנה מבקר היין המזוהה בעולם עם ישראל, נושא בשורת מהפכת היין בישראל ושגריר יינות ישראל בעולם.

המונח "יין ברנדי" בא מהולנדית ופירושו "יין שרוף" שמותסס ברמה של כ- 8 עד 12 אחוזי אלכוהול (לרוב מענבי יין לבן), ואז מזוקק למוצר מוגמר שבדרך כלל מכיל 40 אחוז אלכוהול.
תהליך הזיקוק הייחודי המשמש להכנת ברנדי לעתים קרובות יכול לייצר טעמים וניחוחות המתעלים מעבר לפרופיל היין המקורי עד כדי הסוואת מקור הפרי ששימש ליין הבסיס.

רק מעט יקבים בישראל, מתוך מאות, מייצרים ברנדי, וליקבי כרמל יש המבחר הגדול ביותר כיום, עם חמישה סוגי ברנדי זמינים, וכן מהדורות מיוחדות מדי פעם ופנינים מהמרתף הנמכרות רק בחנות שלהם בזיכרון יעקב.

עם כל כך מעט ברנדי המיוצר בישראל, שמחתי לקבל את ההזמנה לאתר היקב בראשון לציון, גם לטעימת ברנדי וגם לביקור במקום שגילו יותר מ- 120 שנים, והנו אחד ממפעלי התעשייה העתיקים ביותר בארץ.
יקבי כרמל העבירו את רוב פעילות הייצור לזיכרון יעקב, כשהיקב בראשון תומך בינתיים בביקבוק עשרות סוגי יינות כרמל, ובסך הכל מדובר בכ- 15 מיליון בקבוקים בשנה.

את הסיור וטעימות תשעה סוגי ברנדי הוביל מנהל הפיתוח העסקי אדם מונטיפיורי.
הסבב הראשון כלל את כרמל אקסטרה פיין וכרמל 777 – סוגי הברנדי הזמינים והזולים יותר של יקבי כרמל – 80 ₪ לאקסטרה פיין המיושן שנתיים ו-5-10 ₪ יותר ל- 777 המיושן שלוש שנים.
שניהם היו נעימים, כשה- 777 נוטה להיות קצת יותר פירותי מהאקסטרה פיין. מבחינת המחיר, לעומת סוגי ברנדי אחרים בישראל, אלה הם ההימור הטוב ביותר.

הסבב השני הציע כמה פינוקים נדירים והצצה לפוטנציאל של ברנדי מיוצר בישראל. תחילה הייתה טעימת חבית של ברנדי שטרם שוחרר לשוק, ןעשוי כולו מענבי מוסקט אלכסנדרוני. זו הייתה סטייה מסוגי ברנדי אחרים שטעמנו, המורכבים ברובם מענבי קולומברד (ענבים מהם נוהגים להכין את הברנדי המפורסם ביותר של צרפת – קוניאק וארמניאק). מאחר שזו הייתה דגימת חבית, שעור האלכוהול הגיע ל- 70%, שכמו במשקאות מזוקקים רבים (כגון וויסקי) מוסיפים לו מים אחרי הזיקוק כדי להביא את המוצר בבקבוקים לרמה של עד% 40 קלים יותר לצריכה וריחניים. הטעימה לפני ואחרי הוספת מים הייתה מחכימה ומעניינת בפני עצמה.

הברנדי הבא היה ממצא נדיר נוסף ממרתפי היקב – אולי הבקבוק היחיד של זהב כרמל 777 גולד שנותר – מהדורה חד פעמית של ברנדי בן שש שנים. זה היה עבורי הרמז הראשון שיקבי כרמל יכולים לספק לשוק ברנדי מרשים.
שני סוגי הברנדי הבאים בסבב זה היו גם הם נדירים ומפתים, שמעט הבקבוקים שנותרו מהם נמכרים רק במרכז המבקרים של היקב בזיכרון.דיויד רודס
הראשון היה כרמל 100 לציון 100 שנים ליקבי כרמל, שהתיישן תשע שנים בחבית אלון. נותרו רק כמה בקבוקים של ברנדי עתיר פרסים זה, במחיר של 1500 ש"ח לבקבוק. חברו לסבב כרמל XO נדיר בן 15 שנים הנמכר תמורת 2200 ש"ח בבקבוק דקנטר מיוחד.
שני סוגי ברנדי אלה מיועדים בעיקר למומחים בתחום או למי שמחפשים מתנה מיוחדת.

בעוד שישה סוגי הברנדי הראשונים שטעמנו נתנו ביטוי לעבר של היקב, הרי שלושת האחרונים נתנו את הטעם של תוכניות עתידיות של יקבי כרמל לשחרור ברנדי פרימיום: כרמל 100 (גרסה חדשה), כרמל 120, ומהדורה מוגבלת של 300 בקבוקים (תכולת חבית אחת) כמחווה לדניאל רוגוב המנוח.
תמורת 200 ש"ח, 550 ש"ח ו- 500 ש"ח בהתאמה, הכרמל 120 נראה כמועדף של כל המשתתפים בטעימה, כשברנדי המחווה לרוגוב מועדף כדרך לדרבן שיחה על מישהו שלכמעט כל מי שפגש אותו, יש סיפור עליו.

על כרמל ברנדי רוגוב – Carmel Rogov Brandy
ברנדי רוגוב זוקק בעיקר מענבי קולומברד. הוא מורכב מסוגי ברנדי בני 10, 15, ו-27 שנים, שהתיישנו בנפרד במרתפים בני ה-120 שנה של יקבי כרמל. הבלנד הסופי סיים להתיישן בחבית יין לא חדשה.
סוגי הברנדי השונים מייצגים שלבים שונים בקריירה של דניאל רוגוב. הברנדי בן 27 השנים מייצג את שנות השמונים הראשונות, כשהתחיל רוגוב לכתוב על אוכל ויין בישראל. הברנדי בן 15 השנים מייצג את שנות התשעים, בהן רוגוב החל לכתוב בג'רוסלם פוסט והפך למבקר היין והאוכל הבולט ביותר במדינת ישראל. הברנדי בן 10 השנים מייצג את שנות האלפיים כשרוגוב, כתב עבור עיתון הארץ, חיזק את המוניטין הבינלאומי שלו וקיבל הכרה בינלאומית כמומחה מוביל בעולם בכל מה שקשור ליינות ישראליים ויינות כשרים.
ברנדי רוגוב מאוד פירותי, עם הרגשה חמימה ועגולה על החך וסיומת המתמשכת לאורך זמן רב. ברנדי מיוחד זה מגיע בבקבוק ממוספר ועם אריזת מתנה משלו. מהברנדי יוצרו רק 300 בקבוקים. הברנדי יהיה זמין רק בחנות מרכז תרבות היין של יקבי כרמל בזיכרון יעקב.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה