יקב "דלתון" מציג לראשונה יין ברברה 2004

הענבים לייצור יין הברברה מגיעים ממורדות הר מירון. זו השנה השנייה בה בוצרים ביקב דלתון ענבים מזן זה והשנה הגיע היקב לאיכות המספקת אותו לייצור יין זני

יקב דלתון, הממוקם במרום הגליל וחוגג השנה עשור להיווסדו, מציג השנה לראשונה יין ברברה איכותי מבציר 2004.

הענבים לייצור יין הברברה מגיעים ממורדות הר מירון.זו השנה השנייה בה בוצרים ביקב דלתון ענבים מזן זה והשנה הגיע היקב לאיכות המספקת אותו לייצור יין זני.
קרבת הכרם ליקב מאפשרת לקבל את הענבים תוך פרק זמן קצר מהבציר ולהתחיל בעיבוד.

תהליך התסיסה התבצע במיכל נירוסטה תוך ערבוב של הקליפות והמיץ מספר פעמים ביום על מנת למצות צבע, טעם וארומות הנמצאות בקליפה. לאחר מספר ימים הופרד היין מן הקליפות ותהליך התסיסה הסתיים. אחרי התסיסה האלכוהולית מתרחשת התסיסה המלולקטטית שתפקידה לרכך את היין ולעדן את החומציות הגבוהה האופיינית לזן. עם תום התסיסה השניונית הועבר היין לחביות מעץ אלון צרפתי בנות שנה ושנתיים. היין שוהה בחביות כשישה חודשים ויוצא מהן לקראת הסתיו.

טעימה: זהו יין בעל גוף בינוני. האף עשיר בניחוחות של פטל, עלי ורדים ואף סוכריות. בפה מורגשת חומציות גבוהה ומרעננת, טנינים רכים וסיומת קטיפתית ומתמשכת.
מוצע להגיש את יין ברברה של דלתון בטמפרטורה של 16-18 מעלות.
היין מתאים לליווי עוף בגריל, ספגטי ברוטב עגבניות ואפילו פיצה.
כוהל – 13.5%
מחיר: 55 ₪

את יינות יקב דלתון ניתן להשיג רק בחנויות היין ובמסעדות מובחרות, ואין הם מופצים בהפצה המונית או ברשתות השיווק.



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר