יקב הר אודם מציג הר אודם וולקני 2005

כרם מעלה צביה גדל על פי השיטה והתקן לגידול אורגני של ענבי יין בישראל (ארגון אגריאור). אזור בקעת סכנין משופע בכרמי זיתים, אך כרם מעלה צביה הינו כרם ענבים יחיד באזור; עובדה המקנה לכרם ייחודיות, ואף מסייעת בהתמודדות עם מחלות ומזיקים בגידול

בני משפחת אלפסי מיקב "הר אודם", הזוכה בתואר "יקב בוטיק ישראלי הטוב ביותר לשנת 2006" ושלוש מדליות זהב בתחרויות יין הבינלאומיות בישראל, פנמה וארגנטינה, חגגו במסעדת קזנקי בהרצליה, עם חנוכת יין חדש פרי יצירתם: "וולקני קברנה סוביניון 2005". היין מורכב 87% קברנה סוביניון ו- 13% מרלו.

ליין צבע אדום בורדו עז, והנו בעל ארומה עוצמתית של פירות שחורים בשלים מאוד, קליפות עץ, וניל,שורשים ואדמה. טעם היין צעיר מלא עד כבד עם חומציות מאוזנת, טאניניות גבוהה, ומינרליות של אדמה.
זהו יין עם עפיצות נעימה, פירותיות בשלה וסיומת ארוכה יחסית ליין אדום צעיר. יין שנפתח ומפתיע לאחר חליצת הפקק.

כרם מעלה צביה
כרם מעלה צביה גדל על פי השיטה והתקן לגידול אורגני של ענבי יין בישראל (ארגון אגריאור). אזור בקעת סכנין משופע בכרמי זיתים, אך כרם מעלה צביה הינו כרם ענבים יחיד באזור; עובדה המקנה לכרם ייחודיות, ואף מסייעת בהתמודדות עם מחלות ומזיקים בגידול.
שיטת הגידול ותנאי המיקרו-סביבה של האיזור משרים בכרם יבולים קטנים ליחידת שטח, ביחס למקובל בישראל, הדבר תורם רבות לאיכות היין ומאפשר בציר ענבים ברמות הבשלה גבוהות ואיכותיות.
מיקום – למרגלות הר כמון בקצה בקעת סכנין ליד מעלה צבייה בגליל התחתון.
גובה – 300 מ' מעל פני הים.
קרקע – הכרם נטוע באדמת טרה רוסה שבבסיסה סלע גיר.
שנת נטיעה – 1998
זני ענבים- קברנה סוביניון מרלו.

תהליך ייצור
הענבים נבצרו בבציר ידני. שני הזנים הותססו יחדיו במשך 11 ימים במכלים לתסיסה על הזנים, ולאחר הסחיטה הועבר לחביות עץ אלון צרפתי לתסיסה מאלולקטית שארכה חודשים.

היין מתאים למאכלים מתובלים עתירי טעם, גבינות שמנות ובשר כבש עשיר טעמים.

מחיר לצרכן: 55 ₪

אודות יקב "הר אודם"
בצפון רמת הגולן במושב אודם השוכן בלב יער אלונים קסום ומסתורי ברום של 1,100 מ' מעל פני הים שוכן יקב "הר אודם". האקלים, הנוף ההררי, יער האלונים, והכרמים הרבים הגדלים באזור מעניקים למטייל המגיע ליקב הר אודם חוויה אירופאית בשילוב עדין של שמש ישראלית.
יקב הר אודם הוקם על ידי משפחת אלפסי בשנת 2003. זהו יקב בוטיק משפחתי המשלב בעשייה את בני המשפחה כולה.
היקף הייצור השנתי של יקב הר אודם 30,000 בקבוקים, והוא עתיד לגדול ב-5 השנים הקרובות באופן הדרגתי להיקף ייצור של 50,000 בקבוקים.
היקב מייצר יין מזני הענבים קברנה סוביניוןף, מרלו ושרדונה בשלוש סדרות: וולקני, נמרוד, והר אודם. בנוסף יין בסגנון פורט.
היינות נעשים מתוך תפישת עולם תרבותית, לפיה היין שואב את איכויותיו מהאקלים והקרקע בהם גדלו הגפנים, והמסורת שלאורה יוצר היין.





כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר