יקב ונחוצקר – שם נוסף על מפת יקבי הבוטיק

יקב ונחוצקר הוא שם חדש במפת יקבי הבוטיק הצפוניים. היקב ממוקם במושב מירון. הבעלים הוא אלי ונחוצקר, לשיווק בצפון אחראי אלי ונחוצקר, ובמרכז ישראל ונחוצקר. אכן, סיפור משפחתי.

היקף הייצור 2,000 בקבוקים של קברנה סוביניון בשנה, ובציר ראשון התבצע ב- 2003, שנת הקמת היקב.
הענבים מגיעים מכרם יהויריב – מירון המשפחתי בן 10 שנים, וליין כשרות רבנות איזורית ובד”ץ יורה דעה.

עד שנת 2003 הועברה כל תוצרת ענבי ונחוצקר ליקב דלתון, ושימשה ביינות ה”ריזרב” המשובחים של היקב, ובשנת בציר 2004 אף הפכה לסדרה אחת, ה”סינגל ויניארד”.

חמש שנים עוסקים בני משפחת ונחוצקר בייצור יין, ולפני שלוש שנים הם הקימו את היקב משפחתי הקט,ן הכולל מעבדה צמודה לבדיקת איכויות היין. ביקב מייצרים עתה יין קברנה סוביניון, ובתכנון להתרחב ולעבד זנים אחרים כמרלו, סנג’ובזה, שירז, ופטיט סירה.

היין לא עובר סינון או בישול, ומעובד בשיטות המסורתיות של “העולם הישן”, במינימום התערבות מכנית או כימית.
בתהליך הייצור נעשה מיצוי מקסימלי של צבע ע”י השארת זגי העינב במיצוי התוסס. היינות מתיישנים בחביות עץ אלון צרפתיות משובחות. היין עובר תהליך טיפול אישי ואוהב החל מהבציר, הפרדת השדרות מהענבים, התסיסה, שפיה, בדיקות איכות, אחסנה וביקבוק.

היין משווק בעיקר ישירות מהיקב, כאשר בני המשפחה מקבלים הזמנות בטלפון ושולחים את היין לבית הלקוח.
לאחרונה מוצע יין ונחוצקר גם בתפריטי מסעדות מובחרות באיזור הצפון, ובמספר חנויות יין בצפון ובמרכז.

ניתן לבקר ביקב בתיאום טלפוני מראש.

יקב ונחוצקר
מושב מירון
טל. 04-6989063, 050-5455855
[email protected]


איך מגיעים:
לבאים מצומת חנניה: נוסעים עד הכניסה הראשונה למושב מירון, פונים שמאלה, ומיד שמאלה בכיכר, לאחר כ- 150 מ’ – הבית הראשון מצד שמאל.










היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה