יקב כפיר – יין שעשוי באהבה

רואים על מאיר כפיר שהוא אוהב את מה שהוא עושה ביקב הבייתי-משפחתי שלו בגן יבנה. היין מיוצר ומאוכסן בחביות במרתף, ריטה הרעייה מחייכת ומסבירת פנים, ומאיר מטעים את יינותיו החדשים, וגם קצת מהקודמים, בגינה הנעימה

רואים על מאיר כפיר שהוא אוהב את מה שהוא עושה ביקב הבייתי-משפחתי שלו בגן יבנה. היין מיוצר ומאוכסן בחביות במרתף, ריטה הרעייה מחייכת ומסבירת פנים, ומאיר מטעים את יינותיו החדשים, וגם קצת מהקודמים, בגינה הנעימה. מה טוב מכך בשישבת קייציים של טרום חג השבועות.
את הטעימה ליוו המאפים של דינה ("דינה עוגות איכות תוצרת בית") – אף היא מגן יבנה, עליה תוכלו לקרוא בכתבה במדור "חדש על המדף".

מאיר ידוע בענף כמי שבטריטוריה הייננית הזעירה שלו מסתער על זנים וטעמים ביינותיו – קצת מזה וקצת מזה, והרבה סוגים. ובכל זאת, המבחר מתחיל להיראות מנומק, ממותג ובעל זהות אחידה של התוויות.

לפני שעוברים ליינות החדשים שלו מתרעננים בגינה עם שני יינות:

ויונייה 2005
100% זני – מענבים ממושב מטע.
מאיר אומר כי מלכתחילה היה היין פרחוני ורענן יחסית לויוניה – במיוחד כזה שמתבגר בחביות. היום הוא עדיין שומר על אותו קו.
ליין צבע צהוב קש מעט חיוור. ארומה של אפרסק וליצ’י, כמו גם משמש, אגס, אשכולית ופירות טרופיים. מינרליות גבוהה. בפה תחושה של גוף קל עם טעמי פירות הדר, חומציות גבוהה המשדרת רעננות, עם סיומת בינונית.
מהיין יוצרו 768 בקבוקים, מחירו 49 ש"ח.

רוזה 2005
70% ריזלינג לבן מהרי יהודה, 30% פטיט סירה מהשפלה – שהיה על הקליפות כדי לתת צבע. זהו רוזה קצת חריג, כי בדרך כלל יין זה עשוי מענבים אדומים – לא מערבבים בין לבן ואדום, ומנסים לקבל רעננות מהיובש ופחות השפעת אדום. מאיר אומר כי הוא נתן רעננות מעצם שילוב הפרי הלבן. בכל מקרה, ביין ניכרים סימני הגיל, אך עדיין נותן תמורה למחירו: 30 ₪.
הצבע ורדרד בהיר וצלול. ארומה של פרי אדום. בעל גוף בינוני עד מלא, עגול ורך. עם סיומת בינונית.

היינות החדשים:
יינות אדומים:
גלעד 2006

המשך לגלעד 2005. ב- 2005 היה בבלנד זה גם זינפנדל, ואילו ב- 2006: סנג'ובזה, נביולו וברברה – היין האיטלקי של יקב כפיר.
יוצרו ממנו כ- 1,500 בקבוקים, ומחירו 98 ₪.

זוהרה 2005
קברנה סוביניון, מרלו וקברנה פרנק.
יוצרו ממנו 670 בקבוקים, ומחירו 108 ₪.
היין שהה 22 חודשים בחבית – הזמן הארוך ביותר מבין מיינות כפיר.
יש בו חמיצות מודגשת, וצפוי לו אורך חיים ארוך יותר.
מאיר מציין כי זהו יין יחסית חדש ללא הרבה התנסות – בוקבק רק לפני 3 חודשים אחרי ששחה במיכל זמן רב אחרי 22 החודש בחביות.
דרך אגב, במקור זה היה אמור להיות יין קברנה פרנק זני – אך מאיר ויתר עליו לטובת בלנד בורדולזי, והיין בהחלט מספק את הסחורה.

ברברה 2006
זהו המשך למודל 2005 של הברברה של יקב כפיר – חומצי יותר כי הייתה שנה יותר חומצית. הענבים מגיעים מכפר יובל.
מחירו: 98 ₪ ויוצרו ממנו 1,400 בקבוקים.
הברברה מעורב עם עם קברנה סוביניון ומרלו, ושילוב הזנים יוצר מגוון טעמים יפה, עם פרי אדום שעליו בולטת החמיצות.

אמבר 2006
משמעות המילה 'אמבר' היא אם הדגן, והיין נקרא ככה משתי סיבות: הראשונה היא שביתו של מאיר ילדה בן, והפכה את ריטה ומאיר לסבתא וסבא גאים. והסיבה השניה: אמ – זו ההתחלה של אמרונה – עם מתיקות גבוהה יותר, ובר – ברברה.
יוצרו קצת יותר מ- 200 בקבוקים, מחבית מיוחדת בה היין לא הותסס עד הסוף ונשאר בו סוכר גבוה יותר ולכן בוקבק בנפרד.
הצבע סגול עד חום, והטאניניות גבוהה יחסית.
מחיר בקבוק: 98 ₪.

יינות לבנים:
שרדונה 2006

היין בוקבק ממש בשבוע הטעימה – צעיר ואולי הלום ביקבוק. עם זאת הוא רענן מאוד וחומצי.
מאיר ייצר 640 בקבוקים מענבים שבאו מהרי יהודה. היין שהה בחביות 8 חודשים, ושאר בזמן עד הביקבוק שהה במיכל.
באף: פירות טרופיים, אננס וליצ'י. בטעם אכן חומציות אך הפרי מורגש, ואין תחושה מעיקה של חמאתיות חבית
המחיר 68 ₪.

לילות לבנים – גוורצטרמיזר 2007
יין זה יוצר ב- 2004 מענבי גוורצטרמינר וקצת ריזלינג. שמו ניתן לו על שם הלילות לבנים ללא שינה בהמתנה למיכלים שנתקעו בשביתת הנמלים הגדולה באותה שנה.
השנה שוב יוצר ומשווק יין זה, תוך דגש על הגוורצטרמינר (מכפר יובל) שאנשים נמשכים אליו לדברי מאיר.
זהו יין מאוד ארומטי יבש – לא חצי יבש כפי שנהוג בגוורצטרמינר בארץ. בהחלט צריך להתרגל אליו, כי יש ציפייה למתיקות מסוימת מהגוורצטרמינר.
יוצרו ממנו 600 בקבוקים, ומחירו 68 ₪.

יין קינוח:
רחל 2006

יין זה ייצר מאיר כפיר לכבוד ריטה רעייתו, היא רחל בשמה העברי.
היין עשוי מענבי גוורצטרמינר כיין קינוח בשיטת עצירת אלכוהול. יש בו כ- 15% אחוז אלכוהול וכ- 150 גרם סוכר לליטר. זהו יין מתוק מאוד, עתיר ניחוחות ורדים, ואיזה עושר טעמים: מדבש דרך תבלינים עד תאנים – כל טוב הארץ.
יוצרו 560 בקבוקים של חצי ליטר, במחיר 88 ₪.

טעימה מיוחדת:
ואחרי יין הקינוח זכיתי לעוד קינוח:
קברנה פרנק מגנום 2005
עשוי לדברי מאיר מענבים מאוד מיוחדים, בעלי חמיצות ומתיקות גבוהות מרגיל. יש בו הרבה טעמים ירוקים – היין האהוב על מאיר.
ובאמת, עושר טעמים ביין זני ממנו יוצרו 435 בקבוקים. מחיר בקבוק רגיל – 118 ₪, ואילו מחיר המגנום – 230 ₪ (נותרו ממנו עשרה בלבד ביום ביקורי ביקב).


יקב כפיר
גן יבנה
התקשרו לתיאום והסבר הגעה:
טל. 08-8570354, 054-2277729/30
www.kfir-winery.co.il

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר