יקב כרמי יוסף חונך את BRAVDO שרדונה בציר 2006

ענבי השרדונה מכרם היקב עברו טיפול בעקת מים כ- 40 יום לפני הבציר להעצמת ארומת הפרי בעת הבציר, טיפול הניתן לכל ענבי היקב. מיץ הענבים צונן במהירות בטמפרטורה נמוכה ועבר הליך שיקוע של 24 שעות בקור להרחקת חלקיקים. המיץ הצלול החל תסיסה בטמפרטורה נמוכה במיכל נירוסטה

יקב כרמי יוסף חונך את יין השרדונה מבציר 2006.
יין זה עשוי מ- 100% ענבי שרדונה, ויוצר בתהליך המשלב חקלאות אינטנסיבית בכרם ושיטת ויניפיקציה המביאה למקסימום את ארומת פרי השרדונה – בשיטת הפרופסורים ברבדו ושוסיוב, בעלי היקב.

מיין זה הופקו 6,500 בקבוקים המיועדים לייצוא ולשוק המקומי בישראל.
מחירו של בקבוק כ- 85 ₪ כולל מע"מ.

ענבי השרדונה מכרם היקב עברו טיפול בעקת מים כ- 40 יום לפני הבציר להעצמת ארומת הפרי בעת הבציר, טיפול הניתן לכל ענבי היקב. מיץ הענבים צונן במהירות בטמפרטורה נמוכה ועבר הליך שיקוע של 24 שעות בקור להרחקת חלקיקים. המיץ הצלול החל תסיסה בטמפרטורה נמוכה במיכל נירוסטה. לאחר שיא התסיסה הועבר 2/3 מהיין להמשך תסיסה בחביות עץ אלון חדשות, מחציתן צרפתי ומחציתן אמריקאי. בתום התסיסה, בוצע תהליך התיישנות על גבי השמרים למשך 3 חודשים. בסיום התהליך מוזג היין מהתהליך הקלאסי "חמאתי" עם היין מהתסיסה הקרה. התוצאה היא יין בעל דגש פירותי כמיטב המסורת של יינות "ברבדו".

יקב כרמי יוסף נמצא בבעלותם של הייננים פרופסור בן עמי ברבדו ופרופסור עודד שוסיוב. פרופסור בן עמי ברבדו, חבר הסגל האקדמי של האוניברסיטה העברית בירושלים הוא מאבני התווך של חקלאות גפן היין המודרנית בארץ ובעולם. מחקריו העוסקים בקשר בין שיטות גידול גפן ואיכות היין התפרסמו בספרות המדעית וזיכו אותו בהכרה בינלאומית ובפרסים יקרתיים. לפני מספר שנים, החליט פרופסור ברבדו לממש את הידע הרב שצבר בייצור יין וחבר לתלמידו פרופסור עודד שוסיוב, גם הוא חבר הסגל האקדמי של האוניברסיטה העברית בירושלים. משפחת שוסיוב החלה בגידול ענבי יין לפני כ- 120 שנה.

הכרמים והיקב נמצאים ליד המושבה כרמי יוסף בשיפולי הרי יהודה בואך ירושלים, על אדמת גיר כבדה ועשירה באבן. עוד מימי מלכות שלמה הייתה ידועה אדמה זו בהתאמתה הרבה לגידול ענבי יין משובחים. בעלות המשפחות על הכרמים והיקב מאפשרת לפרופסורים ברבדו ושוסיוב שליטה מלאה על אופן הטיפול בכרם ליצירת ענבים באיכות מעולה. בכרם מתבצעות פעולות זמירה, דילול אשכולות וטיפול בנוף הצמחי להשגת רמת יבול אופטימלית תוך מעקב אחר התפתחות הסוכר, החומצות, חומרי הצבע ותכולת המינרלים בעלים ובפרי. כמו כן, מתבצע טיפול בעקה להעצמת ארומת הפרי בעת הבציר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר