יקב פלטר מעלה הילוך

אחרי שש שנות פעילות, יקב פלטר מרגיש כי הגיע הזמן להפוך מסטארט-אפ ליקב בוטיק שיודע מה הוא רוצה לעשות כשיהיה גדול

אחרי שש שנות פעילות, יקב פלטר מרגיש כי הגיע הזמן להפוך מסטארט-אפ ליקב בוטיק שיודע מה הוא רוצה לעשות כשיהיה גדול. בתום היערכות בה התווסף לטל פלטר, יזם היקב והיינן שלו, עוזר יינן בשם אורי טבנקין, ולניר פלטר אשר על השיווק התווספו אמנון רון ואלה בן צבי, וכן רותם חוט כמנהלת משרד – יקב פלטר מוכן להעלאת הילוך, או להמראה בלשון הטייסים.

כמובן שאין לשכוח את האבא סם פלטר – אשר על הייצוא, ואין כמוהו בחביבות בהטעמות יין, והדוד מיטש פלטר שעלה/חזר ארצה אחרי שלושים שנה, ולקח על עצמו באהבה רבה את נושא ההפצה, עד הבאת ארגז היין למסעדה או חנות.

כל אלה במסגרת אסטרטגיה המבוססת על שלוש רגליים:
חיוניות: לקדם רעיון מתוך תנופה של רעננות. יצור יינות ייחודיים בשילוב עם עומק טעמים מקומי.
איכות: העבודה ביקב נעשית מתוך שילוב של ניסיון, מיומנות ואינטואיציה.
משפחה: כל התהליך נעשה ע"י בני משפחה: ייצור היין, השיווק, ההפצה והייצוא.

היקב שהוקם במושב צופית בשרון ב- 2002, עבר לקיבוץ עין זיוון שבצפון רמת הגולן החל  מבציר 2005.
גישת היקב היא ייצור יינות איכות במחיר נגיש יחד עם סדרת דגל ייחודית, כאשר רמת הגולן תורמת את יתרונותיה: גובה של 1000 מ' מעל פני הים, אדמת טוף געשית, חורף ארוך וקר, קיץ קריר ויבש, משרע טמפרטורות גדול בין לילה ליום, וקרינה חזקה. כל אלו מובילים להבשלה ארוכה ואיטית, מגוון של טעמים ואיכות פרי גבוהה.

בציר 2008  של יקב פלטר הניב כ- 80,000 בקבוקים, והיעד של היקב הוא להגיע ל- 100,000 בקבוקים.
הכרמים:50% מצפון רמת הגולן ו- 50% מעמק קדש והרי ירושלים.
טל פלטר מסביר כי השימוש באזורי גידול שונים מאפשרים קבלת מגוון טעמים לאותו זן ענבים. מכל מקום, השנה תתחיל נטיעת כרמים ברמת הגולן ובעמק קדש, מתוך התקדמות לעצמאות גם בגידול הענבים.

יינות פלטר החדשים:
שרדונה 2008:
היין יוצר מ- 100% ענבי שרדונה שמקורם ברמת הגולן ובגליל העליון. הבציר ידני.
היין מאופיין בטעמי הדרים וחומציות מרעננת. בעל סיומת ארוכה ועסיסית.
טל אומר כי הכוונה בשרדונה היא לייצר יין זני לבן רענן, בדגש על מבנה וטעם של השרדונה בגולן וצפון הגליל.
ליין גוף קל עד בינוני, מבנה חומצי עגלגל, הנובע מכך שבציר 2008 התאפיין בהקדמת הבציר בשבועיים, מה שהביא לחומציות גבוה יותר.
מחיר: 55 ש"ח

סוביניון בלאנק 2008
הופק מ-100% ענבי סוביניון בלאנק מרמת הגולן והגליל העליון. הבציר ידני.
הכוונה של טל הייתה לייצר יין זני לבן רענן בעל מבנה חומצי וחד, עם דגש על יחוד טעמי הזן ללא תוספות עץ ויישון.
גם כאן חומציות גבוהה עקב הקדמת הבציר בשבועיים.
היין מאופיין בריח מדהים עם מרכיב אננסי. טעמי עשבוניים ירוקים. בעל סיומת חדה ומרעננת.
מחיר: 65  ש"ח

טריו 2007
70% ענבי קברנה סוביניון, 15% ענבי מרלו ו-15% ענבי קברנה פרנק.
מקורם של הענבים ברמת הגולן ובהררי ירושלים. הבציר ידני.
היין התיישן 14 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי.
הכוונה של טל פלטר הייתה לייצר בלנד אדום מבוסס קברנה סוביניון. גוף בינוני.
יין פירותי נגיש עם רקע עץ ומבנה טאניני עדין.
היין מאופיין בטעמי קינמון, פטל וקקאו. בעל סיומת ארוכה ומורכבת.
מחיר: 75 ש"ח

קברנה שיראז 2006
50% ענבי קברנה סוביניון ו- 50% ענבי שיראז שהגיעו מרמת הגולן והרי ירושלים. הבציר ידני.
היין התיישן 18 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי.
סגנון היין: בלנד שווה של קברנה סוביניון ושיראז. גוף מלא, פרי בשל וחומציות גבוהה. מבנה טאניני מודגש ומורכב. בעל פוטנציאל התיישנות של כ- 10 שנים.
היין מאופיין בטעמי פירות יער, פלפל שחור ועץ. בעל סיומת רכה ועשירה.
מחיר: 95 ש"ח

קברנה סוביניון – T Selection 2006
T Selection היא סדרת הדגל של יקב פלטר.
ענבי הקברנה סוביניון נבצרו מכרמים נבחרים בהרי ירושלים.
יין זני שנבחר מתוך מגוון חלקות קברנה הסוביניון של בציר 2006 כבולט ואיכותי במיוחד.
היין שהתיישן 20 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי חדשות, נהנה מגוף מלא, פרי חזק וחומצי בשילוב טעמי עץ.
זהו יין עם נוכחות ואלגנטיות, המאופיין בטעמי פירות יער שחורים, זיתים שחורים ותבלין. בעל סיומת ארוכה ועשירה.
מחיר: 140 ש"ח

יקב פלטר
קיבוץ עין זיוון
שיווק: ניר פלטר, טל. 052-8112385
טל. משרד: 052-8112385
www.pelterwinery.co.il
[email protected]

צילום טל פלטר ובקבוקי הטעימה: דני רובין

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר