יקב תשבי: יינות לבנים ומרכז מבקרים חדש

באירוע שהתקיים ביקב תשבי שבזיכרון יעקב, הכריז גולן תשבי, יינן היקב, על הקמת מרכז מבקרים חדש שיכלול מזקקת ברנדי מסורתית שהובאה מצרפת, מסעדה חלבית כשרה, מאפיית לחם, מרכז גבינות וריבות, ומרכז לטעימות יין מקצועיות.

משפחת תשבי, בעלי היקב, משקיעה מיליון דולר בהקמת מרכז המבקרים החדש, שישתרע על שטח של כ-600 מ"ר וייפתח בעוד כשנה. משפחת תשבי רואה בכך השקעה של מיליון דולר בתיירות חקלאית – 'אגרו טוריסמו' כפי שידוע למי שמאיתנו שמטיילים באיטליה, מתוך כוונה להביא ליקב תיירים חובבי יין, גבינות ומזון משובח.

מרכז המבקרים ייקרא "אלמביק", על שם מזקקת הקוניאק שפועלת ביקב תשבי, ובה מייצרים ברנדי משובח, וישכון באולם המזקקה. המזקקה, שנבנתה בשנת 1912, הובאה מחבל קוניאק והברנדי שהיא מייצרת זיכה את יקב תשבי בפרסים בינלאומיים חשובים, ביניהם "הברנדי הטוב ביותר בשנת 1996" – השנה הראשונה בה יצא הברנדי למכירה לקהל הרחב.

באירוע הוטעמו היינות הלבנים של יקב תשבי:
תשבי פרנץ ריזלינג 2006
יין לבן חצי יבש
זנים: פרנץ' קולומבר, אמרלד ריזלינג
מיקום הכרם: זיכרון יעקב וכפר תבור
יין לבן חצי יבש, צעיר ומרענן, בעל בשמות ריחנית המבליטה את
ניחוח האפרסק-משמש. מתאים להגשה עם ארוחות קלות ומאכלי גבינה ועוף או אפריטיף.

תשבי מוסקט 2006
יין חצי יבש
זן: 100% מוסקט אלכסנדרוני
מיקום הכרם: זכרון יעקוב
יין לבן חצי יבש אקזוטי ומרענן. בעל ארומטיות טרופית האופיינית לזן. היין מתאים למאכלי המזרח הרחוק, ולמאכלים מתובלים בכלל.

תשבי ויניארדס פרנץ' קולומבר 2006
יין לבן יבש
זן: 100% פרנץ' קולומבר
מיקום הכרם: זיכרון יעקב
יין לבן יבש ומרענן, בעל ארומה טרופית האופיינית לזן.
היין מפגין טעמים של משמש, אפרסק לבן והדרים .
היין מתאים למאכלי המזרח הרחוק ולמאכלים מתובלים בכלל.

תשבי ויניארדס מוסקט 2006
יין לבן יבש
זן: 100% מוסקט אלכסנדרוני
מיקום הכרם: זיכרון יעקב
יין לבן יבש אקזוטי ומרענן, בעל ארומה טרופית האופיינית לזן.
היין מתאים למאכלי המזרח הרחוק ולמאכלים מתובלים בכלל.

תשבי אסטייט רוזה שדה בוקר 2006
זן: מרלו
מיקום הכרם: שדה בוקר
היין מפגין ארומות של תות שדה, דובדבנים ושזיפים, המאפיינים סגנון יין זה שמוצה מקליפות ענבי המרלו. היין עשיר וקטיפתי, ובעל איזון יפה בין ניחוחות וטעמים. כמו את כל היינות הלבנים, יש לקרר את הרוזה לפני השתייה.
היין מלווה מאכלים קלים וסלטים.

תשבי אסטייט שרדונה 2006
יין לבן יבש
זן: 100% שרדונה
מיקום הכרם: גבעת עדה
יין זה יוצר בטמפרטורות נמוכות במכלי נירוסטה, המקנים ליין גוף פירותי ומלא. היין מגלה ניחוחות בשלים של מלון, אפרסק ומשמש, ומתאים לארוחות דגים.

תשבי אסטייט סוביניון בלאן 2006
יין לבן יבש
זן: 100% סוביניון בלאן
מיקום הכרם: כפר תבור
הענבים ליין זה נבצרו בבציר ידני. היין תסס בתסיסה איטית בטמפרטורה נמוכה של 10 מעלות במשך שישה שבועות, על מנת למצות את טעמי הפרי של שנת בציר זאת.
ליין טעמים פירותיים ופרחוניים של פרי הדר, אשכולית ריחנית, דשא קצוץ ופירות טרופיים.

יונתן תשבי ספיישל ריזרב שרדונה 2006
יין לבן יבש
זן: 100% שרדונה
מיקום הכרמים: גוש עציון
זמן יישון: חמישה חודשים בחביות עץ אלון אמריקאיות.
יין זה נבצר בגוש עציון, ומשלב תסיסה בחביות עץ ותסיסה איטית בטמפרטורה נמוכה בנירוסטה, שהקנו ליין גוף מלא ופירותי המרמז על טעמים של משמש, מלון ואפרסק.
יישון היין בחביות עץ אלון הקנה ליין ניחוחות של וניל קרמל ודבש. מוצע לליווי מאכלי ים ודגים.

תשבי ויניארדס ריזלינג לבן 2006
יין לבן יבש
זן: 100% ריזלינג לבן
מיקום הכרמים: גוש עציון
ייו זה מפגין ארומות של פרי הדר, ליצ'י, דבש, משמש מיובש ואפרסק צעיר, בשילוב עם ארומות של מלון.
יין צעיר ונעים לשתייה עכשווית, ארומטי ובעל סיומת מרירה מעודנת האופיינית לזן זה.
מוצע כבן לוויה למאכלי גבינות ומאפים חלביים, או מאכלי דגים.

תשבי אסטייט ריזלינג בציר מאוחר 2005
יין לבן מתוק
זן: 100% אמרלד ריזלינג
מיקום הכרמים: הרי צפון הנגב
זמן תסיסה: 3 שבועות ב- 10 מעלות צלזיוס.
ענבי יין זה נבצרו מאוחר בקיץ, על מנת להגיע לבשלות מלאה ולרמות סוכר גבוהות.
יין זה מפגין ניחוחות וטעמים של אפרסקים ומשמשים בשלים, עם רמז של וניל.
שילוב זה של טעמים ילווה מנות ראשונות או מנות אחרונות וקינוחים.

את היינות ליוו מנות ממטבחו של השף איל לביא:
פתיחה

טרטר טונה אדומה בתיבול צנוניות, ג'ינג'ר ושמן כמהין.

מנה ראשונה
פרח זוקיני ממולא בקציפת פלמידה לבנה מוגש עם סרטי זוקיני, גבינה פירנאית ווינגרט גזר לימון.

מנת ביניים
משמשים משמורת "ברייקי" עם שקדים מרים וגבינת סנט מור.

ריזוטו
אורז אוריבוריו בציר ירקות, יין לבן ופרמזן, מוגש עם חציל קלוי במשרה של סויה, מירין ומייפל.

דג
נתח של דג סלמון נורווגי בעישון חם של עשבי תבלין בר, מוגש עם תבשיל קארי עדשים, עגבניות ולימונים כבושים. בתוספת רוטב יוגורט קר.

לסיום הארוחה
הברנדי של גולן תשבי ושוקולד.


בתמונה: יונתן תשבי מציג בגאווה תעודת הצטיינות בינלאומית של יקב תשבי (צילום: דני רובין)






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה