יקב תשבי: שלושה יינות חדשים מסדרת תשבי והסמכה טבעונית

יקב תשבי מוציא לשוק שלושה יינות חדשים מסדרת “תשבי” בציר 2007/2008. השלושה הם יינות צעירים ומוגדרים כחצופים, המתאימים לארוחות קלות, כאפריטיף, למהלך הארוחה, ואף כקינוח. 

פרנץ’ ריזלינג 2008
יין לבן, צעיר, חצי יבש, המשלב את החמיצות של ענבי הפרנץ’ קולומבר והמתיקות של האמרלד ריזלינג. ליין בשומת ריחנית המבליטה את ניחוחות האפרסק והמשמש. ענבי הפרנץ’ קולומברד והאמרלד ריזלינג נבצרו מכרמים באזור זכרון יעקב וכפר תבור. היין מיועד לשתיה עכשיו ומתאים להגשה עם ארוחות קלות ומאכלי גבינה ועוף או כאפריטיף.
להגיש קר: 8-10 מעלות.
מחיר מומלץ: כ- 33 ₪ 

מוסקט אלכסנדרוני 2008
יין לבן, חצי יבש, מיוצר מ- 100% ענבי מוסקט אלכסנדרוני שנבצרו בכרם בזכרון יעקב. ליין המוסקט ארומות טרופיות האופייניות לזן וניחוחות פריחה. מתאים למאכלי המזרח הרחוק, למאכלים מתובלים בכלל, וכיין קינוח בסיומה של הארוחה.
להגיש קר: 8-10 מעלות.
מחיר מומלץ: כ- 33 ₪ 

קברנה-פטיט סירה 2007:
יין אדום יבש המיוצר מענבי קברנה סוביניון ופטיט סירה שנבצרו בכרמים בזכרון יעקב וכפר תבור. יין צעיר קל ופירותי, עם ארומה פירותית של תותים ועשבי תיבול. היין עבר תהליך תסיסה במיכלי נירוסטה במשך שלושה חודשים. את הקברנה-פטיט סירה ניתן למלא גם ישירות ממיכל המילוי ביקב ובתחנות המילוי ברחבי הארץ.
מחיר מומלץ: כ- 33 ₪

יינות תשבי מתאימים לאוכלי אוכל טבעוני
יינות תשבי קיבלו  לאחרונה תעודה מאגודת הטבעונים העולמית, המאשרת את השתייכות היקב לאגודה. זאת בשל העובדה שיקב תשבי אינו משתמש בתהליך ייצור היין במוצרים מן החי כגון חלבון של ביצה, ג’לטין וחומצות שאינן טבעיות – כפי שנהוג ביקבים רבים אחרים.
לכן היין של תשבי מתאים לשתייה גם למי שהינם טבעונים.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה