יקיטורי עוף עם פיטריות שיטאקי ובצל ירוק בחמאת בוטנים וסאקי

 

מתכון ל-10 מנות

לשיפודים
1 ק"ג בשר פרגית עוף חתוך לחתיכות קטנות
20 שיפודי עץ
40 יח' בצל ירוק (באורך 3 ס"מ)
40 רצועות (כ – 10 פיטריות שיטאקי יבשות) מבושלות במים רתוחים

למרינדה
2 כפות סויה
1 כף שמן שומשום
1 כף שמן זית
1 כף צ'ילי מתוק (אופציונלי) או חצי פלפל ירוק חריף + כף סוכר

רוטב בוטנים וקוקוס לפרגיות
חצי ליטר חלב קוקוס
2 כפות חמאת בוטנים
חצי בצל לבן קצוץ
1 שן שום קצוצה
חצי כפית שמן שומשום
חצי כפית שמן זית
1-2 כפיות סויה
1 כפית מיץ לימון
צ'ילי חריף לפי הטעם
מירין או סוכר לפי הטעם (כ – 1 כף)

אופן ההכנה
מאדים את הבצל והשום בשמן
מוסיפים חלב קוקוס, חמאת בוטנים ומערבבים, בהדרגה מוסיפים את שאר המרכיבים,
מביאים לרתיחה מנמיכים את האש, מצמצמים מעט ע"י ערבוב ומורידים מהאש. מסננים.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה