fbpx

יקיטורי עוף עם פיטריות שיטאקי ובצל ירוק בחמאת בוטנים וסאקי

מתכון ל-10 מנותלשיפודים1 ק"ג בשר פרגית עוף חתוך לחתיכות קטנות20 שיפודי עץ40 יח' בצל ירוק (באורך 3 ס"מ)40 רצועות (כ – 10 פיטריות שיטאקי יבשות) מבושלות במים רתוחיםלמרינדה2 כפות סויה1 כף שמן שומשום1 כף שמן זית1 כף צ'ילי מתוק (אופציונלי) או חצי פלפל ירוק חריף + כף סוכררוטב בוטנים וקוקוס לפרגיות חצי ליטר חלב קוקוס2 כפות חמאת בוטניםחצי בצל לבן קצוץ1 שן שום קצוצהחצי כפית שמן שומשוםחצי כפית שמן זית1-2 כפיות סויה1 כפית מיץ לימוןצ'ילי חריף לפי הטעםמירין או סוכר לפי הטעם (כ – 1 כף)אופן ההכנהמאדים את הבצל והשום בשמןמוסיפים חלב קוקוס, חמאת בוטנים ומערבבים, בהדרגה מוסיפים את שאר המרכיבים,מביאים לרתיחה מנמיכים את האש, מצמצמים מעט ע"י ערבוב ומורידים מהאש. מסננים.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

מתכון ל-10 מנות

לשיפודים
1 ק"ג בשר פרגית עוף חתוך לחתיכות קטנות
20 שיפודי עץ
40 יח' בצל ירוק (באורך 3 ס"מ)
40 רצועות (כ – 10 פיטריות שיטאקי יבשות) מבושלות במים רתוחים

למרינדה
2 כפות סויה
1 כף שמן שומשום
1 כף שמן זית
1 כף צ'ילי מתוק (אופציונלי) או חצי פלפל ירוק חריף + כף סוכר

רוטב בוטנים וקוקוס לפרגיות
חצי ליטר חלב קוקוס
2 כפות חמאת בוטנים
חצי בצל לבן קצוץ
1 שן שום קצוצה
חצי כפית שמן שומשום
חצי כפית שמן זית
1-2 כפיות סויה
1 כפית מיץ לימון
צ'ילי חריף לפי הטעם
מירין או סוכר לפי הטעם (כ – 1 כף)

אופן ההכנה
מאדים את הבצל והשום בשמן
מוסיפים חלב קוקוס, חמאת בוטנים ומערבבים, בהדרגה מוסיפים את שאר המרכיבים,
מביאים לרתיחה מנמיכים את האש, מצמצמים מעט ע"י ערבוב ומורידים מהאש. מסננים.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר