ירוחם, במדבר, דברים – על טעמים ואנשים

המלצת אכול ושאטו: בהחלט ספר מיוחד, המציג את הפנים המחייכות והטעימות של מקום הנחשב כ"סוף העולם שמאלה". שווה לקנות.

ירוחם, במדבר, דברים – על טעמים ואנשים
עורכת ראשית: לאה קנטור מטרסו
צילומים: דרור כץ 
הוצאת קנטור מטרסו&יצחק
בשיתוף עמותת עתיד במדבר, הפדרציה היהודית של מיאמי, שותפות
מיאמי-ירוחם, וקרן ירוחם החדשה
המחיר: 128 ש"ח

"הספר מהווה בראש ובראשונה הזמנה לבקר בעיירה המיוחדת, לטעום ממטעמיה,לטייל באגם, במכתש ובאתרים הארכיאולוגיים, ולקחת חלק בחוויה המקומית הירוחמית". כך כותב ראש העיירה עמרם מצנע, בהחלט אדם מיוחד, שויתר על מנעמי החיים בחיפה ובמרכז הארץ, ומקדיש בשנים האחרונות את זמנו ומרצו לניהול עיירה זאת, אותה קיבל לידיו בעצם ככונס נכסים.

האמת היא ששמו של הספר הדו לשוני: עברית/אנגלית (בהחלט מיוחד בנוף ספרי הבישול בארצנו) מתוחכם ומתחכם מדי, והיה טוב אם על כריכתו היה כתוב ובאופן בולט כי תמצאו בו את מתכוניהן של החברות בפרויקט "המבשלות של ירוחם" – הכינוי הקבוצתי של תושבות ירוחם הפותחות את בתיהן לארוחות, ועושות את מה שהם יודעות הכי טוב: בישולים ביתיים ומסורתיים המוגשים בלב פתוח.

"המבשלות של ירוחם" מעניקות הצצה אנושית וחווייתית לאורחיהן (תיירים, חיילים, קבוצות של ישראלים). הן מספרות על ההיסטוריה המשפחתית שלהן, כיצד הגיעו לירוחם, ובאיזו דרך התפתחה משפחתן עם היישוב. בהחלט הזדמנות לחוויה רב תרבותית וקולינרית, המעוררת תחושות דומות לאלה הנוצרות כשמתחברים בטיול בחו"ל עם האוכלוסייה המקומית, ואוכלים במסעדות בהן המקומיים סועדים כדי להרגיש חלק מהחוויה המקומית.

הספר מתמקד בסיפוריהן האישיים של הבשלניות, במתכוניהן ובניחוח ובאווירה האופפים אותן. בין המנות מציג הספר את נופיה המרתקים של העיירה המדברית המתעוררת השוכנת בין המכתש הגדול- תופעת טבע מעוררת התפעמות, לבין האגם- נווה מדבר מעשה ידי אדם, המציע שפע של פינות חמד ופעילויות בטבע.

פרוייקט המבשלות של ירוחם הוא יוזמה מקומית שמטרתה להעצים ולקדם את אנשי הקהילה תרבותית וכלכלית.
כל ההכנסות תרומה לקרן ירוחם החדשה לקידום החינוך בירוחם וייסייעו לקידום הפרוייקט "הבשלניות של ירוחם".

קחו מתכון אחד מכל מבשלת מירוחם:
אסתר דמרי – מרק קוסקוס תוניסאי.
מסעודה סוויסה – קוסקוס מתוק
מרים נעים – בסטיל – מעין "קובה" של פירה ממולא
רבקה אזולאי – ריפעאת דה מאמא – עוגיות ביסקוויט מרוקאיות
שולה עמר – סלט חצילים עם לימון כבוש
יעל ארצי – ריבת תפוזים ותפוחים

המלצת אכול ושאטו: בהחלט ספר מיוחד, המציג את הפנים המחייכות והטעימות של מקום הנחשב כ"סוף העולם שמאלה". שווה לקנות. 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר