טיפים ועצות:
* צליית ירקות על האש אינה "מדע מדויק", זמן הבישול משתנה בהתאם לסוג הירק, גודלו וטעמו האישי של הסועד, לכן מומלץ להישאר בקרבת המנגל ולהשגיח על הירקות בזמן הצלייה.
* חשוב לדעת שלא כל ירק מתאים בליווי מרינדה, ירקות בעלי טעמים מעודנים מומלץ להעצים את טעמם בתיבול בסיסי של מלח ופלפל.
* את רוב הירקות ניתן לצלות ישירות על האש..
* לבישול קצר אפשר לעטוף את הירקות בנייר אלומיניום.
* אפשר להניח את הירקות על הבשר שמכינים, להעשרת טעמים הדדית.
פטריות מלך היער במרינדה על האש
חומרים:
מגשית פטריות מלך היער
למרינדה:
רוטב סויה
שמן זית
מים
שום כתוש
פלפל שחור גרוס
מעט סוכר
אופן ההכנה:
מכינים את המרינדה מכל המרכיבים, למעט הפטריות.
קוטמים כחצי ס"מ מהקצה הנוקשה של כל פטרייה ופורסים את הפטריות לאורכן, כולל הרגל, לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ.
משרים כחצי שעה במרינדה ומשם היישר לגריל החם.
אותו דבר בדיוק אפשר לעשות גם בבית על מחבת צלייה.
בצלצלי שאלוט על האש
חומרים:
20 בצלצלי שאלוט קלופים, נייר אלומיניום.
למרינדה:
2 כפות סוכר חום
4 כפות חומץ בלסמי
6 כפות שמן זית
1 כף יין לבן
3 כפות תרכיז רימונים
2 שיני שום כתושות
מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה:
להשרות את הבצלצלים במרינדה 15-20 דקות.
להניח את הבצלצלים והמרינדה במרכז יריעת אלומיניום עבה וגדולה.
לקפל את היריעה ולסגור – כך שנוצרת "מעטפה" אטומה.
לצלות על האש כ-15 דקות מכל צד, עד שהבצלצלים שחומים ורכים.
אספרגוס, פטריות שי-טאקי ומלך היער צלויים על האש
האספרגוס והפטריות ידועים בטעם מעודן שמתבטא היטב בתיבול בסיסי ועדין.
חומרים ואופן ההכנה:
אספרגוס – קוטמים 2 ס"מ מהקצה התחתון של האספרגוס, אם הגבעול עבה קולפים עד להסרת השכבה העצית.
פטריות שי-טאקי – קוטמים את רגל הפטרייה (עצית ולא נעימה למאכל. רצוי לשמור לשימוש במרקים ותבשילים בבישול ארוך).
פטריות יער- אין הכנות מיוחדות.
מושחים את הירקות בשמן זית, מתבלים קלות וצולים על הגריל עד להשחמה.