8-6 מנות
חומרים:
2 בטטות, קלופות
2 סלקים או לפתות, קלופים
2 תפו"א, קלופים
2 ראשי שומר, קלופים
2 בצלים אדומים, קלופים
למרינדה:
3 כפות כורכום טרי, מגורר
4 כפות מיץ לימון/ ליים
1/2 כוס שמן זית
5 שיני שום
1/2 כפית צ'ילי יבש, כתוש
מלח, פלפל
לרוטב:
1 כפית כורכום טרי מגורר
1 כוס יוגורט טבעי בחמיצות מעודנת
1 שן שום כתושה
1 כפית קליפת לימון מגוררת
מלח, פלפל
להגשה:
חופן עלי נענע טריה
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל- 200 מעלות.
חותכים את הירקות גס – לפיסות בגודל של כ- 5 ס"מ.
מערבבים את חומרי המרינדה בקערה גדולה.
מצרפים את הירקות ומערבבים עד שהם עטופים במרינדה.
מעבירים לתבנית, מכסים בנייר כסף ואופים כ-30 דקות.
מסירים את נייר הכסף ואופים עוד כ-15 דקות, עד שהירקות שחומים ורכים – ניתן לנעוץ בהם מזלג בקלות.
מערבבים את חומרי רוטב היוגורט ויוצקים על הירקות.
מפזרים עלי נענע ומגישים.
טיפ:
רוטב היוגורט-כורכום נפלא גם לדגים.
מגוון נוסף של מתכוני חג חלביים, אביביים ומיוחדים ניתן למצוא באתר האינטרנט של חוות תקוע ובדף הפייסבוק באלבום "חגיגת שבועות"
צילום אסף רונן





