ירקות צלויים במרינדת כורכום טרי ובליווי רוטב יוגורט-כורכום

8-6 מנותחומרים:2 בטטות, קלופות2 סלקים או לפתות, קלופים2 תפו"א, קלופים2 ראשי שומר, קלופים2 בצלים אדומים, קלופיםלמרינדה:3 כפות כורכום טרי, מגורר4 כפות מיץ לימון/ ליים1/2 כוס שמן זית5 שיני שום 1/2 כפית צ'ילי יבש, כתושמלח, פלפללרוטב:1 כפית כורכום טרי מגורר1 כוס יוגורט טבעי בחמיצות מעודנת1 שן שום כתושה1 כפית קליפת לימון מגוררתמלח, פלפללהגשה: חופן עלי נענע טריהאופן ההכנה:מחממים תנור ל- 200 מעלות.חותכים את הירקות גס – לפיסות בגודל של כ- 5 ס"מ. מערבבים את חומרי המרינדה בקערה גדולה. מצרפים את הירקות ומערבבים עד שהם עטופים במרינדה. מעבירים לתבנית, מכסים בנייר כסף ואופים כ-30 דקות. מסירים את נייר הכסף ואופים עוד כ-15 דקות, עד שהירקות שחומים ורכים – ניתן לנעוץ בהם מזלג בקלות. מערבבים את חומרי רוטב היוגורט ויוצקים על הירקות. מפזרים עלי נענע ומגישים.טיפ: רוטב היוגורט-כורכום נפלא גם לדגים.מגוון נוסף של מתכוני חג חלביים, אביביים ומיוחדים ניתן למצוא באתר האינטרנט של חוות תקוע ובדף הפייסבוק באלבום "חגיגת שבועות"צילום אסף רונן

8-6 מנות

חומרים:
2 בטטות, קלופות
2 סלקים או לפתות, קלופים
2 תפו"א, קלופים
2 ראשי שומר, קלופים
2 בצלים אדומים, קלופים

למרינדה:
3 כפות כורכום טרי, מגורר
4 כפות מיץ לימון/ ליים
1/2 כוס שמן זית
5 שיני שום
1/2 כפית צ'ילי יבש, כתוש
מלח, פלפל

לרוטב:
1 כפית כורכום טרי מגורר
1 כוס יוגורט טבעי בחמיצות מעודנת
1 שן שום כתושה
1 כפית קליפת לימון מגוררת
מלח, פלפל

להגשה:
חופן עלי נענע טריה

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל- 200 מעלות.
חותכים את הירקות גס – לפיסות בגודל של כ- 5 ס"מ.
מערבבים את חומרי המרינדה בקערה גדולה.
מצרפים את הירקות ומערבבים עד שהם עטופים במרינדה.
מעבירים לתבנית, מכסים בנייר כסף ואופים כ-30 דקות.

מסירים את נייר הכסף ואופים עוד כ-15 דקות, עד שהירקות שחומים ורכים – ניתן לנעוץ בהם מזלג בקלות.
מערבבים את חומרי רוטב היוגורט ויוצקים על הירקות.
מפזרים עלי נענע ומגישים.

טיפ:
רוטב היוגורט-כורכום נפלא גם לדגים.

מגוון נוסף של מתכוני חג חלביים, אביביים ומיוחדים ניתן למצוא באתר האינטרנט של חוות תקוע ובדף הפייסבוק באלבום "חגיגת שבועות"

צילום אסף רונן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר