ירקות קלויים בתנור ברוטב יוגורט פיקנטי מתקתק

מתכון של תום פרנץ שף הבית של קונסטרוקטה מתוך חוברת המתכונים החדשה של החברה

מזלפים את הרוטב מעל הירקות החמים ומגישים מיד. אפשר גם להגיש עם קערית רוטב בצד וכל אחד יוסיף לעצמו. צילום דן פרץ
מזלפים את הרוטב מעל הירקות החמים ומגישים מיד. אפשר גם להגיש עם קערית רוטב בצד וכל אחד יוסיף לעצמו. צילום דן פרץ

מצרכים

ירקות קלויים

2 גזרים קלופים חתוכים לארבע לאורכם
1 פלפל אדום נקי וחתוך לרצועות עבות
1 פלפל כתום נקי וחתוך לרצועות עבות
1 פלפל צהוב נקי וחתוך לרצועות עבות
2 בצלים אדומים קלופים חתוכים לרבעים
1 אשכול עגבניות שרי עם הגבעולים
1 בטטה קטנה קלופה וחתוכה
1 קישוא חתוך לטבעות עבות
1 כפית סוכר חום

¾ כוס שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן הכנת ירקות קלויים

מסדרים את הירקות על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.

מזלפים מלמעלה בנדיבות שמן זית.
בוזקים מלח ופלפל לפי הטעם.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות.
אופים עד התקרמלות והתרככות הירקות.

חומרים לרוטב יוגורט פיקנטי-מתקתק

1 מכל יוגורט 3% שומן

1 שן שום כתושה דק

1 כף דבש

1 פלפל צ'ילי קצוץ דק דק

מיץ מ-1/2 לימון

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן הכנת הרוטב

מערבבים בקערה או בצנצנת את כל מרכיבי הרוטב.

טועמים ומתקנים תיבול.

טיפ

אפשר להכין את הרוטב 3 ימים מראש ולשמור בקירור.

הגשה

מזלפים את הרוטב מעל הירקות החמים ומגישים מיד.
אפשר גם להגיש עם קערית רוטב בצד וכל אחד יוסיף לעצמו.

לחילופין – להשתמש ברוטב כמטבל לירקות.

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה