ירק הפארסניפ הגיע למדפים לשלושה חודשים בלבד

כמדי שנה בשנים האחרונות, ירק הפארסניפ מגיע למדפים לתקופה מוגבלת של שלושה חודשים עד סוף יולי.

הפארסניפ גדל באופן בלעדי בקיבוצי חבל מעון בנגב המערבי. יבול הפארסניפ יגיע השנה ל-600 טון. מרבית התוצרת מיוצאת לבריטניה ולאירלנד, חלקה נמכר בישראל בעיקר ברשתות השיווק הגדולות. יוצאי מדינות מזרח אירופה מכירים את הירק על תכונותיו המגוונות מארצות מוצאם בשם "פסטרנק".

הפארסניפ הוא ירק שורש מתקתק דמוי גזר לבן או שורש פטרוזיליה מעובה בעל מרקם סיבי. הפארסניפ מכיל כמויות גבוהות של ויטמין סי, אשלגן וחומצה פולית. הוא מתאים למגוון של שימושים בבישול, אפייה, מאכלי קדירה על בסיס בשר או עוף, הכנת צ'יפסים או פירה. כמו כן אפשר לשלב אותו במרק ואף להכין ממנו ריבה. הפארסניפ נשמר היטב במקרר באריזת פלסטיק עד לתקופה של שבועיים.

מידע על מוצרי חבל מעון, המלצות תזונתיות ומתכונים מתפרסמים באתר "דוד משה" באינטרנט: www.dodmoshe.co.il






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה