כבדי עוף ברוטב מנקי גלנד על פירה ירקות שורש

ל- 2 מנות:מרכיבים:לכבד:300 גרם כבדי עוף1 בצל גדול חתוך לרצועות¼ כוס יין אדוםבצל ירוקלרוטב מנקי:1 בצל גדול קצוץ2 עגבניות קצוצות3 כפות סוכר חום2 כפות קטשופ2 כפות וורצ'סטר2 שיני שום קצוצות2 כפות חומץ בן יין אדום1 כפית טבסקו1 כף סילאןלפירה:5 תפו"א בינוניים קלופים חתוכים לקוביות1 ראש סלרי1 ראש פטרוזיליה1 בצל קלוףמעט שמן זיתמעט מלחאופן ההכנה: מטגנים את הבצל הקצוץ, עד לקבלת צבע זהוב. מוסיפים את הסוכר והשום, ומאדים כדקה. מוסיפים את החומץ, מאדים לדקה נוספת, מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב, ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש קטנה במשך כ-5 דקות ומניחים בצד. במחבת נפרדת מטגנים את הבצל עד הזהבה ומוסיפים את היין. מוסיפים את הכבדים ומאדים עד לכדי צמצום חצי מכמות. יוצקים מעל את הרוטב. בסיר נפרד מבשלים את הירקות עד לכדי התרככות. מרסקים את הירקות לפירה, מטבלים במלח ופלפל ומוסיפים שמן זית. הרכבת המנה: במרכז הצלחת מניחים כף פירה, ובתוכה מניחים את הכבד עם הרוטב.מקשטים את המנה במניפות בצל ירוק.ממתכוני מעריב גורמה קיץ 2008, 24.8 עד 2.9

ל- 2 מנות:

מרכיבים:
לכבד:
300 גרם כבדי עוף
1 בצל גדול חתוך לרצועות
¼ כוס יין אדום
בצל ירוק

לרוטב מנקי:
1 בצל גדול קצוץ
2 עגבניות קצוצות
3 כפות סוכר חום
2 כפות קטשופ
2 כפות וורצ'סטר
2 שיני שום קצוצות
2 כפות חומץ בן יין אדום
1 כפית טבסקו
1 כף סילאן

לפירה:
5 תפו"א בינוניים קלופים חתוכים לקוביות
1 ראש סלרי
1 ראש פטרוזיליה
1 בצל קלוף
מעט שמן זית
מעט מלח

אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל הקצוץ, עד לקבלת צבע זהוב.
מוסיפים את הסוכר והשום, ומאדים כדקה.
מוסיפים את החומץ, מאדים לדקה נוספת, מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב, ומביאים לרתיחה.
מבשלים על אש קטנה במשך כ-5 דקות ומניחים בצד.
במחבת נפרדת מטגנים את הבצל עד הזהבה ומוסיפים את היין.
מוסיפים את הכבדים ומאדים עד לכדי צמצום חצי מכמות.
יוצקים מעל את הרוטב.
בסיר נפרד מבשלים את הירקות עד לכדי התרככות.
מרסקים את הירקות לפירה, מטבלים במלח ופלפל ומוסיפים שמן זית.

הרכבת המנה:
במרכז הצלחת מניחים כף פירה, ובתוכה מניחים את הכבד עם הרוטב.
מקשטים את המנה במניפות בצל ירוק.


ממתכוני מעריב גורמה קיץ 2008, 24.8 עד 2.9

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר