כבד עוף ברוטב יין אדום תאנים ובלסמי

חומרים ל- 5 מנות:300 גרם כבד עוף נקי וצלוי1 יח' בצל פרוס גס10 יח' תאנים מיובשות חתוכות לחצי1 כוס יין אדום יבש4 כפות חומץ בלסמי איכותי2 כפות סוכר חום2 כפות שמן זיתאופן ההכנה:לתוך סיר קטן מוסיפים את היין האדום, החומץ בלסמי, הסוכר והתאנים.מבשלים כחצי שעה על אש נמוכה עד קבלת רוטב סמיך דומה לקרמל דליל.בנפרד מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות.לתוך אותה מחבת מוסיפים את הכבדים ומבשלים כ-3 דקות.מוסיפים את הרוטב ומבשלים ביחד עוד כ-2 דקות.המלצת השף:ניתן להגיש עם מחית תפ"א או מחית קרם שורשים.

חומרים ל- 5 מנות:
300 גרם כבד עוף נקי וצלוי
1 יח' בצל פרוס גס
10 יח' תאנים מיובשות חתוכות לחצי
1 כוס יין אדום יבש
4 כפות חומץ בלסמי איכותי
2 כפות סוכר חום
2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:
לתוך סיר קטן מוסיפים את היין האדום, החומץ בלסמי, הסוכר והתאנים.
מבשלים כחצי שעה על אש נמוכה עד קבלת רוטב סמיך דומה לקרמל דליל.
בנפרד מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות.
לתוך אותה מחבת מוסיפים את הכבדים ומבשלים כ-3 דקות.
מוסיפים את הרוטב ומבשלים ביחד עוד כ-2 דקות.

המלצת השף:
ניתן להגיש עם מחית תפ"א או מחית קרם שורשים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר